НАЧАЛО    НОВИНИ   КОИ СМЕ НИЕ?   ПРЕДСТАВЛЕНИЯ   ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ   ГАЛЕРИЯ    УЧАСТИЯ        ИЗДАТЕЛСТВО  

 

 

  ФИЛМИ   ТАКСИ И ОТСТЪПКИ    ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕАТЪР    ФОНДАЦИЯ ВЕДНА     ПРОЕКТИ      СЦЕНА "ВЕДНА"    КОНТАКТ 

   
   
 

 

ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

 

    2021 г.
  ПЕПЕРУДИТЕ СА СВОБОДНИ
От Леополд Герш

ПРЕМИЕРА 6 и 7 ноември на сцената на Камерен театър "ВЕДНА"


Постановка Красимира Методиева
Участват: Цветелина Георгиева, Василена Годинячка, Мартин Дочев, Галя Василева, Никола Тананов, николай Христов


Тя е екцентрична и екстравагантна, той – романтичен... Тя иска да пърха в живота като пеперуда, той се учи да бъде свободен от предразсъдъците и ограниченията. Тя иска да стане актриса, той – музикант, но той не е съвсем обикновено момче... Една любовна история на двама напълно противоположни личности, които само ако обичат и биват обичани ще бъдат истински свободни.
Случайната среща на Дон и Жил – съседи, делящи ги една тънка стена се превръща в история за израстването, преодоляването, свободата и любовта, а първоначалните иронични шеги биват сменени с грижа и желание да себепознание.


„Пеперудите са свободни“ на Леополд Герш отдавна се е превърнала в класика. Написана е в края на шейсетте години на ХХ в., когато младите хора излизат на преден план, а лозунгите са свобода, за живот без забрани и правила определят тази кипяща от протести и нов начин на живот епоха.

 

  МОМИЧЕ ЗА СБОГОМ
От Нийл Саймън

ПРЕМИЕРА 12, 13 и 14 ноември на сцената на Камерен театър "ВЕДНА"


Постановка Красимира Методиева
Участват: Мартин Дочев, Цветелина Георгиева, Василена Годинячка, Антоанета Илиева, Александра Илиева, Мария Найденова, Владислав Желев
Пола Макфейдън е 33 годишна бивша танцьорка се готви да напусне Ню Йорк с дъщеричката си Луси, за да се установи в Калифорния и годеникът си, актьорът Тони де Форест, когато вечерта преди да заминат, намира прощална бележка: Тони ги напуска, изневиделица заминава за шест седмици в Италия, за да „снима във филм на Бертолучи“. С настъпването на нощта се оказва, че той не само ги е изоставил, не само има дългове, но и е преотдал наетия от него апартамент на свой приятел и е взел е авансово три наема. Ето така на вратата с ключ в ръце се появява друг актьор – Елиът Гарфилд, дошъл от Чикаго, да да играе „Ричард ІІІ“ в една повече от кошмарна постановка на „оф, оф, оф Бродуей“. Пола няма къде да отиде, Елиът не може да ги изгони и двамата стигат до много трудното заключение, че ще живеят заедно.
Постепенно съседските им взаимоотношения придобиват романтичен оттенък, а Елиът отлично се разбира с десет годишната Луси. Вместо най-накрая за Пола да настъпи време, в което да е щастлива, тя отказва да приеме, че афера с актьор може да продължи дълго, защото животът я е научил, че с актьор можеш да живееш, само ако той е безработен. Получили ли роля, той казва: „Довиждане, момиче!“, заминава някъде далече и... никога не се връща.
На Елиът му провървява, канят го да снима в Сиатъл във филм на Оливър Фрай, но... той не оставя прощална бележка, а оставя вкъщи своята безценна китара, защото ще се върне и... не казва, никога не казва: „Довиждане, момиче!“

 

  ДВОЙНА ИГРА
От Ребека Ръсел и Браян Стюарт

ПРЕМИЕРА 20 и 21 ноември 2021 година на сцената на Камерен театър "ВЕДНА"


Постановка Красимира Методиева
Участват: Галя Василева, Галина Маринова, Венета Гераскова, Любомир Халачев, Иван Кирчев, Анета Христова, Мартин Дочев


„Двойна игра“ е увлекателна вариация на любимият детективски сюжет, в който до последно не се знае кой е убиеца и коя ще бъде следващата му жертва. Действието на пиесата ни пренася в Америка, във времето когато Ингрид Бергман и Мерилин Монро са безспорни кино звезди. Нашата главна героиня Фей Бук е също звезда, но... като че ли славата й е на път да залезе. В разкошното й имение, по време на една силна снежна буря, там се събира типичните холивудски персонажи: продуцент, прислужничка, психотерапевт (винаги необходим на звездите), журналист – майстор на политическите сензации и още една загадъчна персона...


Авторите правят препратки към живота на Мерилин Монро и загадъчната й връзка с Кенеди и мракобесните времена на макартизма в САЩ. Пиесата „Двойна игра“ се поставя за първи път в България.

 

  КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ


По мотиви от романа на Изабел Алиенде


Сценична адаптация и постановка – Красимира Методиева


Участват: Александра Чобанова, Анна – Мария Стоичкова, Антоанета Илиева, Асен Границки, Габриела Илиева, Деян Милков, Дария Манолова, Владислав Желев, Виктория Зъбчева, Виктор Пенев, Георги Костадинов, Ива Василева, Каталина Боянова, Мартин Дочев, Момчил Николов, Магдалена Канева, Стела Даузабел, Цветелина Георгиева


Един наниз от погрешни постъпки, преопределени от съдбата... Една история за любов, смърт, клетви, тайни, самота и възмездие...
„Къщата на духовете“ по мотиви от романа на Изабел Алиенде ще ви накара да повярвате в кармата и съдбата, ще ви пренесе в бурните събития в Латинска Америка от 50 – те, 60 – те и 70 – те години на ХХ в. и, може би, ще ми подтикне да преосмислите някои свои действия. Сюжетът проследява живота на няколко поколения и преминава през сложните политически и социални проблеми на гражданската война, военното положение и превратите. Над всичко, обаче, е онази лудост наречена „любов“, която е двигателят на живота.

 

  ВОЛНИЯТ ДУХ


от Ноъл Кауард


постановка Красимира Методиева


участват: Александра Чобанова, Анна- Мария Стоичкова, Антоанета Илиева, Василена Годинячка, Владислав Желев, Виктор Пенев, Деян Милков, Ива Василева, Калоян Димов, Никол Арсова, Никол Василева, Мария Найденова, Петър Тупарев


Дами и господа, настанете се удобно и освободете съзнанието си от всичко ненужно! Постарайте се да си представите някакъв цвят, който не може да бъде описан с думи! Тотови ли сте? А сега замълчете… Ако нещо се обърка по време на нашия невероятен сеанс, последствията могат да бъдат непредсказуеми и дори… фатални! Сигурни ли сте, че сте изоставили миналото си и… готови ли сте да се срещнете с него?


Когато един ден писателят Чарлз Кондомайн решава да покани медиумът Аркати, за да проведе сеанс в дома му, той едва ли подозира в какви невероятни ситуации ще се забърка. А всичко започва като шега. Домакинът е решил да започне нов роман, в който главната героиня е медиум и с тази среща иска да попълни своите наблюдения върху тази интересна професия. Или може би се самозалъгва? Аркати неволно извиква в дома му духът на покойната съпруга на писателят и от този момент Чарлз се превръща в заложник на собствения си експеримент. Разбира се, втората съпруга на нещастния астрален двуженец съвсем не е доволна от ситуацията и започва неравна война.


“Волният дух” е най-успешната пиеса на Ноъл Кауърд. Премиерата й се е състояла през 1941 г. в Лондон. Пиесата се играе 1997 пъти и това е национален рекорд по театрално дълголетие, надминат една пред 1957 г. От “Капан за мишки” от Агата Кристи. През 2006 г. на името на Кауърд е кръстен Noël Coward Theatre, дотогава Albery Theatre.

 

 

Обичаната от възрастни и деца история за красивата Бел и страшния Звяр оживява в нова адаптация с чудесните песни на маестро Развигор Попов.
КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ


по едноименната приказка на Мадам дьо Бомон
(спектакъл за деца над 4 години)
сценична адаптация КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
музика Развигор Попов


участват деца от театрална школа ВЕДНА

 

 

 

ХИТЪР ПЕТЪР
Премиера 27.02.2021 г. от 17 часа
по мотиви от български народни приказки
авторски спектакъл на Павел Емилов и Красимира Методиева
Участват: Павел Емилов и Давид Крумов
музикална среда: Ирина Стоицева и Павел Миланов


Тръгнали Хитър Петър и Настрадин Ходжа великана на борят, че на хората нивите им опустошил... – така започва нашата приказка, разказваме ви я с много настроение, шеги и хитринки. Ще ви срещнем с гостилничарят, който искал от Хитър Петър за парата от гозбите да плаща, с алчният поп Ставри, дето си е наумил цялото село да излъже, а сам пада в капана и големия и страшния великан, когото Хитър Петър надхитрява с едно парче сирене.


Спектакълът е реализиран благодарение на Програма "Творчески инициативи" на Национален фонд "Култура"

 

 

ВИРУСЪТ С КОРОНКАТА

Премиера 27 март 2021 г. от 11 часа


пиеса за деца от КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
постановка МИЛЕНА МАВРОДИНОВА
сценография ВАЛЕНТИНА ГЕРМАНОВА
музика ПАВЕЛ ВАСЕВ
моноспектакъл на ДАРИНКА ЛЕСИНКИНА

И така... приказката започва! В шапката на един детектив живее една малка фея, която има вълшебна лупа. С нейна помощ човек може да види същността и на най-малките организми. Точно този вълшебен предмет попада в ръцете на Мартин, който тръгва да търси своята приятелка Мария. Да, светът на микроорганизмите е впечатляващ! Мария от своя страна е наказана от феята да стане мъничка като мравчица, защото преди това се е отнасяла лошо с малките животинки. И точно когато малкото момиче разбира грешките си, а малкото момче е готово да спаси приятелката си... се появява изключително опасния и нахален Вирус с коронката. Той променя света ни и всички много се страхуват от него, обаче... Мартин и Мария знаят как да се пазят от него и да не му позволят да завладее целия свят.


Образователният спектакъл на театър ВЕДНА "Вирусът с коронката" се реализира с помощта на Програма "Социално ангажирани изкуства" на Национален фонд "Култура".

 

    2020 г.
  "Три" е спектакъл за търсенето на истинския път на човека, водещ към себепознание. Съзнателността и мъдростта, символизирани от светлината, се оказват най-верните пътеводители в голямото предизвикателство водещо човека към единна цялостност и просветление.
Трите действащи лица са арихитипни образи, носещи алегорично и асоциативно послание.
Музиката, сценографията и мултимедийното присъствие са не само помощни и допълнителни изразни средства, а и активно действащи компоненти на спектакъла.


Хореография и режисура: Мариана Йотова
Музика: Мариана Йотова, Стамен Янев, Ника Любецкая
Сценография: Костадин Ненов
Костюми: Надежда Сизова, Наталия Живкова
Мултимедия: Георги Николов
Участват: Николай Дограмаджиев, Димитър Банчев, Мариана Йотова


Представлението е подкрепено от програма ,,Разпространение на проекти на независими професионални организации в областта на театралното изкуство” -Министерство на културата на Република България.

 

  ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН от Даниел Наваро и Патрик Одкер


ПИЕСАТА СЕ ПОСТАВЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ


Постановка Красимира Методиева
Участват: Никол Арсова, Георги Костадинов, Деян Милков, Александра Чобанова, Калоян Димов, Момчил Христов


Тази невероятно смешна нова френска комедия ни среща с една театрална трупа, която репетира... или по-скоро правят всичко друго, но не и репетиции. Главната роля е поверена на синът на продуцента Жулиен, а той може да има всички други таланти на света, но не и актьорски. Жулиен се старае, ама много се старае и да се справи с ролята, и в това си старание побърква всичките си колеги. Неговата партньорка на сцената, актриса със завидна биография, претърпява пълно фиаско на премиерата, което я довежда до истерия. Появата на актьорът Доминик, когато се появи на сцената, защото по време на спектакъла той мистериозно изчезва, винаги е грандиозна, изненадваща и стигаща до абсурди. Съвсем не страда от самочувствие колегата им Ришар, който хитроумно намира изход от всяка създадена ситуация, дори когато е заклещен на сцената. Цялата тази какафония се дирижира от режисьорката Клара, най-мекушавия човек, който може да упражнява тази професия, а всъщност истинския шеф там е сценичният работник, който като че ли най-много разбира от театър. В пиесата ще видите и реквизиторката Бриджит, която тялом е там, но духом на някое доста по-приятно място. В първа картина на пиесата ще видите най-абсурдната репетиция на света, но във втората част, премиерата на репетираното, ще се изумите това колко много и колко невероятни гафове могат да се случат.

 

  ДУЕТ от Ото Ескин


ПИЕСАТА СЕ ПОСТАВЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ


Постановка Красимира Методиева
Участват: Галина Маринова, Галя Василева, Илонка Петрова и Любозар Халачев


В „Дует“ ще ви срешнем с великата френска актриса Сара Бернар и нейната съперница, Елеонора Дузе. Призракът на Сара се появява в гримьорната на Дузе в последните минути от живота на италианската прима и тази среща разкрива някои от причините за съперчинечестовото между двете актриси. Общата им съдба, обичта на публиката, световната слава, тежкото детство, любовта... Това са част от темите, които някак ги сплотяват, за да си простят накрая. Тази невъзможна среща между най-великата актриса на 19 век, Сара Бернар, и първата актриса на 20 век – Елеонора Дузе е своеобразен калейдоскоп на стила на актьорската игра и на промените в театъра от преди един век. В пиесата на Ото Ескин са включени произведения на Ибсен, Шекспир и, разбира се, Дюма... Защото в основата на всичко е „Дамата с камелиите“.

 

 

 

КАПАН ЗА МИШКИ от Агата Кристи

Постановка Красимира Методиева
Участват: Ива Василева, Лина Филипова, Каталина Боянова, Йоана Ножарова, Маргарита Кюркчиева, Божана Кацова, Никол Василева, Виктор Пенев, Момчил Николов, Георги Костадинов, Николай Христов, Мартин Дочев


В един мразовит ден, когато снегът не престава да вали и затрупва пътищата до пансиона на младото семейство Релстън пристигат, няколко човека, на пръв поглед без връзка помежду си. До гостите достига новината за жестоко убийство, извършено в Лондон, но столицата е на час и половина път от тях... И ето, преминавайки през снежната виелица със ските си, нахлува полицай, който заявява, че убиецът се намира в пансиона. Кой от тях ще бъде жертвата? Кой е убиецът? Какви тайни крият всичките обитатели там, ще разберете ако гледате нашето представление.

 

 

 

ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК


От Нийл Самън


Постановка Красимира Методиева
Участват: Николай Христов, Мартин Дочев, Цветелина Георгиева, Антоанета Илиева, Катрин Тодорова, Мартина Илиева, Мария Найденова, Каталина Боянова, Александра Илиева, Стела Даузабел

В разкошния си нюйоркски апартамент, потънал в спомени и мечти, блуждаещ между реалността и фантазиите си, писателят Джейк се опитва да намери смисълът на своето съществуване. В дома му, измислени и реални, влизат жените на неговия живот - сестра му, психоаналитичката му, любовницата му, дъщеря му, покойната и настоящата съпруга… Жените без които Джейк не може. В тази философска пиеса на американския виртуоз на драматичните диалози Нийл Саймън всеки може да открие частица от себе си. Разделите, скандалите, смъртта, любовта… желанието да контролираме живота си и отричането на реалността - това са част от темите в “ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК”. Драматургичния похват за вплитане на истински и измислени личности, на въображение и реалност ще потопи зрителите в една имагинерна атмосфера, в която блестящото и режещо като бръснач чувство за хумор на писателят привнася много настроение.

 

    2019 г.
  ЦАР ДРОЗДОБРАД
(препоръчителна зрителка възраст над 5 години)
по мотиви от Цар Дроздобрад на Братя Грим
постановка - Красимира Методиева
музика - Андрей Дреников
участват: Анна - Мария Стоичкова, Никол Арсова, Асен Границки, Боряна Илиева, Виктор Желязов, Димана Христова, Дария Темелкова, Йована Петрова, Десислава Стоянова, Калоян Димов, Олга Стайкова, Станимир Стоянов и др.
Когато група улични артисти изнасят поредното си представление, при тях идва царски шут и им предлага да влизат от роля в роля, но не на сцената, а в живота на алчната принцеса Ана.
И така, сцена след сцена, артистите, принца и шута променят принцесата, но като че ли и самите те се променят...
Спектакълът е с много хумор, песни, танци и неочаквани обрати, а младите актьори с много талант и хъс влизат от роля в роля и по желание и по неволя...

 

  ШРЕК
(препоръчителна зрителка възраст над 7 години)
по мотиви от анимационните филми и бродуейския мюзикъл
сценична адаптация и постановка - Красимира Методиева
участват: Цветелина Георгиева, Момчил Христов, Ясмин Булахбал, Елица Минкова, Деян Милков, Георги Костадинов, Сияна Люцканова, Ния Илиева, Василена Годинячка, Владимир Желев, Александра Чобанова, Мартин Пенев, Мартин Дочев, Николай Христов, Дарина Проданова, Михаела Старокина и др.
Пред месец ноември 2019 година очаквайте обичаната от деца и възрастни история за любовта на Шрек и Фиона. Обещаваме ви много смях и забавление!

 

  ЛЕТИСИЯ И ЛЮБОВНОТО БИЛЕ
(препоръчителна зрителка възраст над 12 години)
от Питър Шафър
постановка Красимира Методиева
участват: Галина Маринова, Галя Василева, Татяна Чинова, Стефка Чипанова, Илонка Петрова и Любозар Халачев
"Летисия и любовното биле" или "Игра на въображение" е една от последните творби на Питър Шафър. Авторът на "Черна комедия", "Амадеус", "Евус" и др. написва "Летисия" специално за известната актриса Маги Смит (която получава "Тони" през 1990 година за тази си роля) и спектакълът с нейно участие се играе при изключителен успех на Уест Енд и Бродуей. А историята е свързана с това, че всеки от нас се нуждае от цвят, стремеж и въображение, че всички ние "играем" този живот, че без игра, измислица и драматизъм съществуването ни е обречено. Носителят на "Златен глобус", "Оскар" и "Тони" за пиесите и сценариите на филмите си, Питър Шафър преплита житейските съдби, английската и западноевропейската история и противоречията на днешния ден в една много мъдра и чувствена пиеса, която докато се смееш... и малко горчи.

 

  ГОДЕЖ ПО ФРЕНСКИ
(препоръчителна зрителка възраст над 14 години)
от Клод Моне
постановка Красимира Методиева
участват: Анета Христова, Галина Маринова, Галя Василева, Ирина Стоицева, Илонка Петрова, Ивелина Райчева, Стефка Чипанова, Татяна Чинова, Мариела Генчовска, Павел Миланов, Петър Стоянов и Любозар Халачев
"Годеж по френски" на Клод Моне е една изключително смешна комедия на ситуациите с доста пиперлив привкус. Бедният и доста бездарен художник Блез д`Амбрие наема луксозно жилище в изискан квартал на Париж, за да се представи като заможен и успял на богатото семейство на своята бъдеща годеница. Същият този Блез има красива и ловка любовница, която е любовница и на бъдещият му тъст, който пък от своя страна има друга любовница - испанка, която дума не разбира френски. И това не е всичко - вместо порядъчен прислужник, в дома на Блез връхлетява едно селска слугиня, която нищо друго не може да прави, освен... да рисува. Ситуацията съвсем излиза от контрол, когато всички персонажи се оказват в стаите на парижкия апартамент и никой не бива да разбира за присъствието на другия.

 

  "Хотел между тоя и оня свят"
от Ерик Емануел Шмид
постановка - Красимира Методиева

Участват (по азбучен ред): Василена Годинячка, Веси Тодоровска, Владимир Темелков, Владимир Желязов, Галина Павлова, Джейлан Карадайъ, Дарина Проданова, Елена Маринова, Ивана Бочева, Иван Борисов, Мартин Пенев, Матрин Дочев, Николай Христов, Сияна Люцканова, Станислава Шулева, Цветелина Георгиева

„ В тази пиеса става дума за това, че всеки човек може да си позволи да погледне в непознатото и да разкрие тайната. И тогава повече няма да го е страх от това неизвестно и ще приеме живота такъв, какъвто е.“ – Елих Емануел Шмид
     
 

 

"СКЪПА ПАМЕЛА" от Джон Патрик

ПЪРВА ЧАСТ - "Как да пречукаме бабето"
ВТОРА ЧАСТ - "Как да поръбкаме бабето"

Представяме ви две части от поредицата на американския драматург Джон Патрик за добродушната, мила и неравнодушна женица Памела, на която все й се случват интересни и малко странни събития.

В първата (значително по-популярната пиеса) в почти порутения дом на Памела идват банда мошеници, които се опитват в буквалния смисъл на думата да я убият, но опитите им са все неуспешни. А може би Памела не е толкова наивна, колкото ни изглежда?

Във втората част на "Скапа Памела" действието се развива няколко години след като бандата е била при нашата чудничка героиня, но... тя вече не е така сама. Защо, ли? - Първо си има чаровната, приказливата и доста обидчивата си съседка Рози, второ - омъжва се за избраникът на същата тази Рози и трето... в дома й идват роднините на женихът. Кой и защо иска да побърка "бабето" и дали успява, можете да гледате само в "Как да побъркаме бабето"!

А-а-а-а, и в двете пиеси присъства неизменният ЧОВЕКЪТ - ТЕАТЪР. Същият този човек, който има сценарий в ръка и винаги знае какво ще се случи... или пък не знае, защото листовете му мистериозно изчезват, някой запалва пиесата или най-вече защото Негово Величество ТЕАТЪРЪТ всяка вечер е различен, уникален и неповторим!
----------------------------------------------------------------------

" Скъпа Памела - Как да пречукаме бабето"
от Джон Патрик
постановка - Красимира Методиева
сценография - Александра Чобанова
участват: Ивана Бочева, Станислава Шулева, Джейлан Карадайъ, Цветелина Георгиева, Момчил Христов, Ясмин Булахбал, Катрин Тодорова, , Сияна Люцканова, Ния Илиева, Василена Годинячка, Владимир Желев, Мартин Пенев, Мартин Дочев, Иван Борисов, Николай Христов, Веси Тодоровска, Михаела Старокина, Андреа Димитрова, Дарина Проданова и др.----------------------------------------------------------------------

"Скъпа Памела - Как да побъркаме бабето"
от Джон Патрик
постановка - Красимира Методиева
сценография - Александра Чобанова
Ивана Бочева, Станислава Шулева, Джейлан Карадайъ, Цветелина Георгиева, Момчил Христов, Ясмин Булахбал, Катрин Тодорова, Елица Минкова, Деян Милков, Александра Цветанова, Божидар Иванов, Георги Костадинов, Сияна Люцканова, Ния Илиева, Василена Годинячка, Владимир Желев, Александра Чобанова, Мартин Пенев, Галина Павлова, Емили Романова, Любомира Иванова и др.

 
     
  ОГНИВОТО

по приказката на Ханс Кристиян Андерсен

постановка - Красимира Методиева

 

Дебют за групата на начинаещите на възраст 1 - 4 клас.

     
  СЪН В ЛЯТНА НОЩ
Откъси
От Уилям Шекспир
Превод – Валери Петров
Постановка – Милена Мавродинова и Красимира Методиева

Участват: Божана Кацова, Маргарита Кюркчиева, Йоана Ножарова, Ема Велкова, Аделина Кутева, Анна – Мария Димитрова, Момчил Николов, Мира Върбанова, Каталина Боянова, Ива Василева, Никол Василева, Виктор Пенев, Теодора Пазвантова, Лина Филипова и др.

„Тука црък! И тука црък! В тез очи ще пръсне Пък...“ Преди малкият непослушен горски дух на име Пък да пръсне в очите на спящите от магическия сок, във вълшебната гора на Титания и Оберон се случват интересни събития – двамина млади бягат там, за да се оженят далеч от забраната за тяхната любов, други двама ги последват... Тя обича него, той,обаче, харесва другата. На всичкото отгоре и група майстори отиват в леса, за да репетират представлението за княжеската сватба... И всичко все повече, и все повече се обърква с „Тука црък! И тука црък! В тез очи ще пръсне Пък...“

В представлението на театрална школа ВЕДНА ще видите откъси от шеспировата комедия, поднесени по забавен и трогателен начин, които, надяваме се, ще ви разсмеят и... развълнуват.

Представлението ще се играе на 19 май от 12 часа на сцената на Дом на културата "Средец" и на 2 - ри юни от 14 часа на откритата сцена в Парк "Военна академия" по време на фестивала "София моно", а при лошо време, ще ви очакваме пак в Дом на културата "Средец" на същата дата и в същия час.

 

     
  МАЛКАТА БАБА ЯГА

по мотиви от едноименното произведение на Оквийд Пройслер

постановка - Красимира Методиева

музика Юли Дамянов

дебют за групата на начинаещите на възраст 4 - 6 клас

     
  Вещицата от килера


по мотиви от едноименната приказка на Пиер Грипари
сценична адаптация - Красимира Методиева
постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева

Участват децата от групата на театрална школа "Ведна": Александра, Габриела, Елена, Димитър, Никола, Михаела, Ивон и Дари

"През деня можеш да говориш каквото си искаш, страшно няма... Страшното идва през нощта. Тогава, никога, ама за нищо на света не бива да казваш заклинанието: "Вещице срината, пази си гърбината!" - това е предупреждението към Пиер от една старица и, разбира се, желанието какво толкова страшно има надделява. Заедно със своята нова съседка и приятелка Мари те изричат: "Вещице срината, пази си гърбината!" и... от килера наистина излиза една вещица.

Преминавайки през много препятствия, с помощта и на чудноватия Господин Мишок и вълшебните златни рибки, Пиер и Мари побеждават вещицата и така случка след случка сякаш порастват, защото... така май е с порастването - ставаме по-големи, когато борим неправдата.

    2018 г.
 

 

ВЕЩИЦИТЕ ОТ ИСТУИК

по едноименния роман на Джон Ъпдайк

сценична адаптация КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 
музика ПАВЕЛ ВАСЕВ 
участват: Анета Христова, Галина Маринова, Галя Василева, Ирина Стоицева, Ивелина Райчева, Стефка Чипанова, Илонка Петрова, Татяна Чинова, Любозар Халачев, Калоян Янев, Павел Миланов. 

В малкото градче Истуик живеят няколко жени със специални умения. Хората ги наричат вещици, но те са по-скоро едни справедливи дами със специални умения, които могат да направят така, че да завали дъжд в ясно време, цветята в градината за цъфтят целогодишно, раните да заздравяват бързо... Това, обаче, не е достатъчно за Суки, Александра и Джейн и те си наричат да намерят онзи мъж, който да е едновременно лошо момче и джентълмен, музикант и учен, любовник и... И така се появява невероятния Даръл Ван Хорн, или с други думи Дяволът. С него всичко се променя в Истуик, и докато трите жени "летят" окрилени от любовта, в града се отварят стари рани, изплуват страшни спомени от миналото, страхът витае навсякъде... В спектакълът на аматьорската група към театрална школа ВЕДНА ВЕЩИЦИТЕ ОТ ИСТУИК ще чуете музиката и песните на баскитариста на група "Монолит" Павел Васев. Очакваме ви на 24 и 25 юни от 19:30 часа! 

 

 

 

КУРШУМИ НАД БРОДУЕЙ


по Уди Алън 
сценична адаптация и постановка КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 
участват: Станислава Шулева, Ния Илиева, Александра Чобанова, Сияна Люцканова, Василена Годинячка, Денислав Маринчев, Инес Булахбал, Ивана Бочева, Джейлан Карадайъ, Мартин Пенев, Преслава Трайкова, Галина Павлова, Елена Маринова, Иван Борисов, Веси Тодоровска. 

АНОТАЦИЯ: 
За успеха на всяка цена, за това дали творците имат собствена морална вселена, за вдъхновението, за голямата любов... това са основните теми в КУРШУМИ НАД БРОДУЕЙ по Уди Алън. Спектакълът на театрална школа ВЕДНА е създаден върху култовия филм на Уди Алън и едноименния бродуейски мюзикъл. За пиесата на младия и обещаващ нюйорскски драматург Дейвид Шейн се намира спонсор, който поставя условието неговата любовница, танцьорката Олив, да играе в спектакъла. И репетициите започват... И проблемите - също. Олив съвсем не се вписва след талантливата застаряваща звезда Хелън Синклер, избухливата актриса с кученце Рита и вечно гладния актьор Уорнъл, и в пиесата не се вписва също. А бодигардът на тази разглезена мафиотска любовница се оказва невероятно талантлив писател. Дали талантът само е достатъчен за да бъдем добри творци? Можем ли да изгубим хуманизмът си и вярата в Бог, преследвайки успеха? Колко струва един човешки живот... 

 

 

 

ЧЕР ХАЙВЕР И ЛЕЩА 


от Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи
постановка КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 
участват: Цветелина Георгиева, Николай Христов, Андреа Димитрова, Момчил Христов, Михаела Старокина, Никола Павловски, Ясмин Булахбал, Катрин Тодорова, Елица Минкова, Деян Милков, Вяра Фотева, Александра Цветанова, Божидар Иванов, Камелия Василева, Елизабет Цветанова, Елена Маринова, Георги Костадинов. 

Сеньор Ламана е бедняк, който облича изискан костюм и докато говори за политика и икономика с дамите и господата по изискани приеми, пъха в джобовете си сандвичи със сьомга, със сирена и с чер хайвер, които на другия ден семейството му продава и изяжда. Това, обаче, вече не е достатъчно за този хитрец и той решава да докара богатите дами в бедния си дом и да получат добра благотворителна сума. В най-добрите традиции на класическата комедия на ситуациите, всичко се обърква и събитията се развиват главоломно. В малкия дом на Ламана трябва да съжителстват парализирана баба под наем, чистачка на тоалетните на голям театър в Неапол, която не спира да говори за артистите, ревнива съпруга, влюбчива дъщеря, похотлив съсед, измамник с благороден произход, млад и красив убиец и дори ходещ труп. 

 

 

 

ЛЮБОВТА НА ЛУННАТА ПРИНЦЕСА 

по мотиви от произведения на Михаил Енде, Гурам Петриашвили, Туве Янсон и Хорхе Букай

сценична адаптация КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 
постановка МИЛЕНА МАВРОДИНОВА и КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 
участват: Анна - Мария Димитрова, Анна - Мария Стоичкова, Асен Границки, Ива Василева, Никол Василева, Виктор Пенев, Виктор Желязов, Мира Върбанова, Маргарита Кюркчиева, Божанка Кацова, Каталина Боянова, Лина Филипова, Виктория Витлеемова, Момчил Георгиев, Петра Филкова, Теодора Пазвантова, Никол Арсова, Ния Трандева, Стела Михайлова Даузабел, Десислава Стоянова, Димана Христова, Дария Темелска, Ема Велкова, Антония Петрова, Йована Петрова и др. 

  БЯЛА ПРИКАЗКА 


от Валери Петров 
постановка Милена Мавродинова и Красимира Методиева 

участват най-малките актьори от трупата на театрална школа ВЕДНА - Ивон, Ели, Дари, Боян, Димитър, Михаела, Никола, Габриела, Александра 

Да се загуби коте в снежна гора и там да си намери приятели, ама истински... Да тръгне скиора Ванчо да си търси котето, което му е приятел, ама истински и да се натъкне на призраци и снежни виелици... Да се окаже така, че горските животни и Синоптикът, че изпитвали те точно този, който сме си мислили през цялото време. Елате да видите представлението на малките талантливи актьори и актриси и се потопете във вълшебния и поетичен свят на великия Валери Петров!

 

    2017 г.
 

 

 

 

КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ


по Робер Тома
постановка Красимира Методиева

Участват: Калоян Янев , Мартин Вълчев,  Юлия Сайкова,, Ивелина Райчева , Любозар Халачев, Анета Христова  и Ирина Стоицева

художник на плаката Lora Shtirkova

Историята се развива в курортно селище във френските Алпи, където е отседнал главният герой Даниел Корбан, и където мистериозно се появява съпругата му. Но дали това е неговата съпруга? Защо една непозната се представя за негова жена? Ако тази жена не е неговата, къде е истинската му съпруга?

Какво се е случило там във вилата на Алпите? - "Капан за самотен мъж", тази брилянтно написана пиеса в най-добрите традиции на френския криминален жанр, ще ви държи в напрежение до самия финал.

снимки от спектаклите можете да видите (20 юни, 28 юли 2017 г.)

 

 

 

 

ОТКЪСИ ОТ СВЕТОВНАТА КЛАСИКА

художествен ръководител - Красимира Методиева 

Този сезон решихме да не представяме една или две цели пиеси (каквито традиционно правим в нашата група), а коктейл от откъси от световната класика, в които за аромат и разкош сме включили и текстове на три съвременни пиеси. 

Първата част на нашия спектакъл ще започне с откъси от великите произведения на Уилям Шекспир - "Сън лятна нощ", "Дванайсета нощ", "Комедия от грешки" и "Магбет". За повечето от младежите и девойките това беше първия досег с творчеството на английския бард и се надяваме крайния резултат да бъде вълнуващ и за публиката. 

Във втората част ще ви предс
тавим откъси от "Куклен дом" на Хенрих Ибсен. Тази емблематична пиеса, взривила и дала нов път на световния театър чрез умелото израждане на вътрешното развитие на персонажите, ще бъде представена с няколко от най-драматичните откъси. 

Опит за първи стъпки в необятните бездни на Театърът на абсурда ще бъде откъса от "Вдовиците" на полският драматург Славомир Мрожек. С тази пиеса - квинтесенция на жестокия хумор, дълбоките философски мисли за смъртта и фарсовите прийоми ще се опитаме да ви подтикнем да се надсмеете над ежедневието. 

"Момиче за сбогом" на Нийл Саймън е текст, която ви представихме преди няколко години, но сега можете да гледате откъси от тази пиеса за нелеките отношения между мъжът и жената, двама непознати, на които им се налага да живеят в общо жилище. 

Някои от вас може би са гледали на българска сцена нелепо - абсурдните ситуации в "Сирена и Виктория" на Александър Галин за богаташката и нейната учителка по английски, които след порядъчно, за руснаците, количество алкохол си поръчват любовник. Е, мъжът, който идва не прави любов с нито една от двете, а си тръгва, взимайки от дома тенджерата с рибена чорба. 

И накрая... за първи път на българска сцена ще ви представим пиесата "Дует" на Ото Ескин. Главните героини там са световноизвестните актриси от началото на миналия век Сара Бернар и Елеонора Дузе, които се срещат в гримьорната на един театър в Питсбърг... или може би не се срещат точно там, а някъде другаде в небесните селения на вечното изкуство на театъра. 

Участват: Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Преслава Трайкова, Катрин Лалова, Василена Годинячка, Ивана Бочева, Антония Илиева, Сияна Люцканова, Инес Булахбал, Мартин Пенев, Денислав Маринчев, Ния Илиева, Виктория Величкова, Станислава Шулева, Михаела Старокина, Ясмин Булахбал, Момчил Христов, Цветелина Георгиева, Александра Чобанова, Андреа Димитрова, Александра Цветанова, Вяра Фотева, Николай Христов, Никола Павловски, Катрин Тодорова, Божидар Иванов, Елица Минкова и др. 

снимки от представленията можете да видите (4 юни, Шекспир, 24 юни)

 

 

 

 

 

ФЛАШМОБ С ТЕКСТОВЕ НА УИЛЯМ ШЕКСПИР

Национален музей "Земята и хората" - София и театрална школа ВЕДНА са подготвили за вас, приятели, една нестандартна НОЩ НА МУЗЕИТЕ

Очакваме ви на 20 май от 20:30 часа в Национален музей "Земята и хората", където ще започнем с флашмоб с текстове на Уилям Шекспир, след което ще ви представим откъси от "Дванайсета нощ", "Комедия от грешки" и "Сън в лятна нощ". 

Ще бъде изненадващо! Ще бъде запомнящо се! Ще бъде интересно... Очакваме ви на 20 май - ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ! 

(снимки от събитието вижте в двата ни албума 1 и 2 )

(видео от събитието вижте тук)

 

 

 

 

DREAMUP - НЕВИДИМИЯТ ТОНИНО по Джани Родари

 

Младежите от Дом за деца лишени от родителски грижи в село Дрен играха урок -спектакъл по текстове на Джани Родари. Представлението НЕВИДИМИЯТ ТОНИНО е част от проекта DREAMUP- ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВО на Фондация БНП Париба България в партньорство с Международния женски клуб и Фондация ВЕДНА.

 

Автор на драматизацията и режисьор на спектакъла е КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА, а в инициативата и интерактивната част на събитието се включиха деца и младежи от театрална школа ВЕДНА. Щастливи сме да отбележим, че на филмово студио ВЕДНА се падна честта и удоволствието да направи документалния филм за втората година на проекта DREAMUP- ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВО в България. Оператор и монтажист на лентата е Мартин Вълчев от НОВА ТВ.

(снимки от събитието може да видите тук)

 

 

БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА

 

На 13 май от 11 часа в Камерен театър ВЕДНА ще се състои премиерата на пиесата на най-малките актьори от театрална школа ВДЕНА . Това ще бъде обичаната приказка за Белоснежка и Червенорозка . Сценичната адаптация е на Красимира Методиева, а постановката на Милена Мавродинова и Красимира Методиева. 

В ролите на добрите момичета Белоснежка и Червенорозка , на мъдрата им майка, на златолюбивото и все изпадащо в неприятности джудже, на принцът, който се превръща в не толкова страшен мечок, на неговия верен шут и на горската фея, ще се предплатят малки актриси и актьори, за които този спектакъл (с малки изключения) ще бъде дебют на сцена. 

Да им пожелаем успех на първото представление! Нека има много аплодисменти и на следващите представления на тази приказка, които са на 17 и 19 май от 19 часа на сцената на Камерен театър ВЕДНА и на 20, 27 и 28 май от 12 часа на голямата сцена на Дом на културата СРЕДЕЦ . 

ГРУПА 1 - 2 КЛАС

 

 

 

МАГАРЕШКАТА  КОЖА

по Шарл Перо

сценична адаптация  КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

постановка МИЛЕНА МАВРОДИНОВА и КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

участват: Петра Филкова, Симон Менендес, Асен Границки, Димана Христова, Лидия Димитрова, Анна - Мария Стоичкова, Бояна Илиева, Юлиан Райнов, Стела - Виктория Даузабел, Камен Филков, Ния Трандева, Никол Арсова, Йоана Велкова, Юлия Атанасова, Ема Велкова, Бояна Дичева и др.

 

 

ГРУПА 4 - 6 КЛАС

 

 

 

МАГАРЕШКАТА  КОЖА

по Шарл Перо

сценична адаптация  КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

постановка МИЛЕНА МАВРОДИНОВА и КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

участват: Никол Василева, Ива Василева, Маргарита Кюркчийска, Божанка Кацова, Виктор Пенев, Виктор Желязов, Йована Петрова, Каталина Боянова, Анна - Мария Димитрова, Йоана Ножарова, Виктория Витлеемова и др.

 

 

ГРУПА 3 - 4 КЛАС

   

 

ЦАР ДРОЗДОБРАД

по приказката на БРАТЯ ГРИМ

сценична адаптация - КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

постановка - МИЛЕНА МАВРОДИНОВА и КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

музика - АНДРЕЙ ДРЕНИКОВ

Участват: Ния Трандева, Асен Гранички, Симон Менендес, Боряна Илиева, Десислава Стоянова, Юлиан Райнов, Димана Христова, Никол Арсова, Ема Велкова, Анна - Мария Стоичкова, Йоана Велкова и др.

(вижте снимки, вижте видео)

ГРУПА 4 - 6 КЛАС

   

 

МАГАРЕШКАТА  КОЖА

по Шарл Перо

сценична адаптация и постановка КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

участват: Станислава Шулева, Михаела Старокина, Ясмин Булахбал, Момчил Христов, Цветелина Георгиева, Александра Чобанова, Андреа Димитрова, Александра Цветанова, Вяра Фотева, Николай Христов, Никола Павловски, Катрин Тодорова, Божидар Иванов, Елица Минкова и др.

(вижте снимки, вижте видео)

ГРУПА 7 - 12 КЛАС

 

 

ФРАНКЕНЩАЙН

 по Мери Шели,

сценична адаптация: Павел Миланов,

постановка Красимира Методиева.

Участват: Ани Петрова, Джейлан Карадайъ, Павел Миланов, Виктория Величкова, Денислав Маринчев, Мартин Пенев, Момчил Христов, Виктор Пенев, Никол Георгиева, Преслава Трайкова, Катрин Лалова, Габриела Георгиева, Сияна Люцканова, Инес Белахбал, Василена Годинячка, Антоанета Илиева, Ния Илиева, Ния Трандева, Никол Арсова, Ивана Бочева и др.

(вижте видео 1, 2, вижте снимки 1, 2)

ГРУПА 7 - 12 КЛАС

    2016 г.

 

 

 

ПО СЛЕДИТЕ НА ВАЗОВ


сценична адаптация и постановка - КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА


участват: Преслава Трайкова, Моника Андонова, Анна - Мария Стоичкова, Джейлан Карадайъ, Михаела Старокина, Момчил Христов, Павел Миланов, Денис Шутов, Катрин Лалова, Ани Петрова, Виктория Величкова, Христо Славчев и др.

(вижте видео, вижте снимки)

 

 

ОЩЕ СЪМ ТУК е една история за силната, разтърсващата любов, която не признава никакви закони, и за която всеки от нас бленува поне за ден в живота си.

Режисьор: Красимира Методиева
Сценична адаптация: Красимира Методиева и Павел Миланов
Консултант: доц. Катерина Илкова
В ролите: Игнат Игнатов, Габриела Георгиева, Павел Миланов, Катрин Лалова, Денис Шутов, Джейлан Карадайъ, Мартин Пенев, Ивана Бочева, Ани Петрова, Лияна Димитрова, Станислава Метанова, Инес Булахбал, Моника Антонова, Симон Менендес, Ния Трандева, Анна - Мария Стоичкова

Когато художничката Моли Дженсън се нанася в новия дом, заедно с любимия си Сам Уайт, не може дори да й хрумне, че радостта от съвместния им живот ще трае болезнено кратко. Сам е убит в една тъмна уличка, на връщане към дома им... Моли остава съвсем сама в огромния Ню Йорк и единственият на когото може да изплаче болката си е семейният приятел Карл. Но дали същият този Карл е приятел? Най-големите ни врагове може би са хората, които допускаме най-близко до нас...

Сам Уайт не тръгва след светлината в онази злокобна нощ и духът му остава да броди тук на земята, където има още доста души, заседнали между световете, души, които имат важни недовършени дела тук и които никой не може да види и чуе...

Грешка! Никой не можете да чуе, докато Сам не откри псивдомедиума Ода Мей, която до този момент си е изкарвала прехраната лъжейки наивници, че може да говори с мъртъвци. Откритието, че Ода Мей може да чува духове е стряскащо за всички... Интригата се нажежава още повече, когато се оказва, че тя трябва да спаси Моли от врага и да се оправи с едни шест милиона долара...

(вижте видео, вижте снимки)

 

 

 

СЕМЕЙСТВО АДАМС

(група до 13 години)

постановка - КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

музика - ПАВЕЛ ВАСЕВ

вокален педагог - ПЕПА КОЛЕВА

 

 

 

МАЛКАТА БАБА ЯГА


По едноименното произведение на О. Пройслер

 
Драматизация – Красимира Методиева
Постановка – Милена Мавродинова и Красимира Методиева
Текст на песните – Светлана Атанасова
Музика – Юли Дамянов
Вокален педагог – Пенка Колева


Участват деца от театрална школа ВЕДНА на възраст от 7 до 10 години
 

(вижте снимки)

 

 

СЕМЕЙСТВО АДАМС

(група над 13 години)

постановка - КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

музика - ПАВЕЛ ВАСЕВ

вокален педагог - ПЕПА КОЛЕВА

участват: Ани Петрова, Валентина Едрева, Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Диана Тотева, Денис Шутов, Денислав Маринчев, Елизбет Гугова, Ивана Бочева, Ивелина Велинова, Инес Булахбал, Игнат Игнатов, Катрин Лалова, Калоян Велинов, Лияна Димитрова, Михаела Иванова, Моника Андонова, Мартин Пенев, Невена Павловска, Петя Станчева, Преслава Трайкова, Павел Миланов

(вижте видео, вижте снимки)

    2015 г.

 

 

 

ОТКЪСИ ОТ "СЪН В ЛЯТНА НОЩ на Уилям Шекспир


постановка - Катерина Илкова


участват: Алекс Донкова, Борис Точев, Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Денис Шутов, Денис Маринчев, Ивелина Велинова, Игнат Игнатов, Йоана Дамянова, Йоанна Георгиева, Калоян Велинов, Катрин Лалова, Лия Данова, Мартин Тодоров, Преслава Трайкова

(видео, снимки)

 

 

РАЗУМЯВА СА, ЦИВИЛИЗАЦИЯ!

По „Криворазбраната цивилизация” на Добри Войников

Постановка – Катерина Илкова

11 юни

Участват: Ивана Бочева, Петя Станчева, Емануела Границка, Ани Петрова, Венелин Филипов, Игнат Игнатов, Симон Менендес, Калоян Велинов, Мартин Пене

26 юни

Участват: Инес Булахбал, Лиана Димитрова, Зорница Кръстева, Ани Петрова, Венелин Филипов, Игнат Игнатов, Симон Менендес, Калоян Велинов, Мартин Пенев

(видео 1, 2, снимки)

 

 

СИНЯТА ПТИЦА

от Морис Метерлинг
постановка Красимира Методиева
музика Андрей Дреников
консултант Катерина Илкова
участват: Ани Петрова, Александра Донкова, Асен Границки, Борис Точев, Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Емануела Границка, Десислава Стоянова, Денис Шутов, Игнат Игнатов, Инес Булбалех, Ива Василева, Йоанна Георгиева, Калоян Велинов, Катрин Лалова, Камен Филков, Мартин Пенев, Мартин Тодоров, Лия Данова, Лияна Димитрова, Ния Илиева, Ния Трандева, Никол Василева, Павел Миланов, Павел Даскалов, Преслава Трайкова, Петра Филкова, Симон Менендес, Юлиан Райнов

Магическата феерия на Метерлинк оживява на сцената на Дом на културата "Средец" с много фантазия, неочаквани обрати, красива музика и вълнуващи разкази за щастието...

В спектакъла на театрална школа ВЕДНА участват млади актьори и актриси на възраст от 9 до 20 години.

Спектакълът е финансиран от Столична програма Култура

(вижте видео, вижте снимки)

  ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА

или ЗА СИЛАТА НА АКТЬОРСКАТА ИГРА

по мотиви от приказката Цар Дроздобрад

сценична адаптация - КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

постановка - МИЛЕНА МАВРОДИНОВА и КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

музика - АНДРЕЙ ДРЕНИКОВ

вокален педагог - ПЕПА КОЛЕВА

Участват децата от групата 4 - 6 клас

(видео на първо, второ, трето, четвърто, пето, шесто и седмо представление)

(снимки албум 1, 2, 3)

 

 

 

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ

по приказката на мадам Дьо Бомон
постановка - Красимира Методиева и Милена Мавродинова
музика - Развигор Попов
вокален педагог - Пепа Колева

Участват децата от група 1 - 4 клас

(вижте снимки и видео на първо, второ, трето, четвърто и пето представление)

 

 

 

ЗЛАТНАТА ГЪСКА

спектакъл на най-малките артисти от театрална школа ВЕДНА

постановка - Красимира Методиева и Милена Мавродинова

(видео)

    2014 г.

 

 

 

ДРАКУЛА

сценична адаптация - Павел Миланов и Красимира Методиева
постановка - Красимира Методиева
консултанти - доц. Катерина Илкова и Кирил Бояджиев
участват: Биляна Георгиева, Йоана Дамянова, Катрин Йовчева, Джейлан Карадайъ, Мартин Тодоров, Михаела Иванова, Калоян Велинов, Ивелина Велинова, Игнат Игнатов, Павел Миланов, Денислав Маринчев, Ивон Стоянова, Александра Донкова, Емануела Границка, Габриела Георгиева, Преслава Трайкова

Спектакъл за силата на любовта...

(вижте видео, вижте снимки)

 

 

от Бет Хенли
постановка - доц. Катерина Илкова
участват: Биляна Георгиева, Венелин Филипов, Габриела Георгиева, Денислав Маринчев, Емануела Границка, Игнат Игнатов, Ивон Стоянова, Ивелина Велинова, Иван Шалавенов, Йоана Дамянова, Катрин Лалова, Калоян Велинов, Мария Иванова, Мартин Тодоров, Михаела Иванова, Павел Миланов, Преслава Трайкова, Симона Николова

галерия със снимки вижте

галерия 1 (тук)

галерия 2 (тук)

 

 

 

поетичен спектакъл по стихове на Жак Превер
постановка - доц. Катерина Илкова
участват: Биляна Георгиева, Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Емануела Границка, Игнат Игнатов, Йоана Дамянова, Катрин Лалова, Калоян Велинов, Мартин Тодоров, Мария Иванова, Преслава Трайкова
 

Paris at night

Три клечки кибрит – една подир друга запалени 
в мрака. 
Едната – за да погледна цяло лицето ти.
Втората – за да погледна очите ти.
Третата – за да погледна устата ти.
Пълен мрак след това – за да си спомня всичко,
когато до мен те притискам.

Превод Веселин Ханчев

галерия със снимки вижте тук

 

 

ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО

по приказките на Х.К. Андерсен и Вилхем Хауф

сценична адаптация - Красимира Методиева
постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева
музика - Маргарита Друмева
вокален педагог - Пепа Колева
консултант - доц. Катерина Илкова

визуални ефекти - Павел Миланов

Огледалото на дявола било вече готово и всеки, който се погледнел, в него веднага ставал зъл... Дяволът и Снежната кралица решили да издигнат огледалото високо в небето и така да огледат и покорят целия свят, но огледалото се счупило и парченцата от него се разпръснали по земята. Едно мъничко парченце попаднало в окото на Кай, докато той си играел със своята любима Герда... Кай се променил до неузнаваемост и изчезнал. Разправят, че самата Снежна царица го взела при себе си в снежния си дворец. А Герда тръгнала да го търси по белия свят, докато сезоните се сменят и времето летяло...

Парченцата от омагьосаното огледало променили живота на много хора... Едно от тях попаднало в ръцете на бедна старица и същата тази старица се превърнала в ужасяваща вещица, която взимала при себе си млади момчета и ги превръщала в уродливи джуджета.

В спектакъла участват най-талантливите деца на възраст от 5 до 13 години от театрална школа ВЕДНА.Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Столична програма КУЛТУРА.

галерия със снимки вижте:

"ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО" - 28 април (разгледай)

"ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО" - 29 април (разгледай)

"ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО" - 10 май (разгледай)

"ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО" - 11 май (разгледай)

"ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО" - 26 май (разгледай)

"ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО" - 27 май (разгледай)

"ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО" - 12 юли (разгледай)

видеозаписи на спектакъла, гледайте:

от 26 май 2014 г. гледайте тук

от 27 май 2014 г. гледайте тук

 

 

 

КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ

от Робер Тома

Елизабет и Даниел да щастливи младоженци на меден месец... Е, щастието трае малко, защото младоженката безследно изчезва, а Даниел дави отчаянието си алкохол и трепетно чака своята любима, но когато тя се завръща, той категорично заявява, че това е същата жена, за която се е оженил преди няколко седмици.
Има ли психични разстройства мъжът, или жената е ловка измамница, дошла да вземе наследството от току-що починалият чичо милионер?

Виртуозен диалог в криминалния жанр, каскади от смях, нажежено до червено напрежение, изненадващи обрати в желанието да се разбере кой казва истината и кой е лъжец и абсолютно неочакван финал – това ще ви предложат младежите и девойките от театрална школа ВЕДНА в най-новото си представление "Капан за самотен мъж"

постановка - Красимира Методиева
участват: Джейлан Карадайъ, Мария Иванова, Катрин Лалова, Преслава Трайкова, Йоана Дамянова, Павел Миланов, Игнат Игнатов, Мартин Тодоров, Денислав Маринчев, Биляна Георгиева, Ивелина Велинова, Габриела Георгиева

Спектаклите се играят на 12, 15 и 16 април 2014 г. от 19 часа на сцената на Дом на културата "Средец" (бившият Младежки дом "Лиляна Димитрова")

галерия от снимки вижте тук

видеозапис на спектакъла, гледайте тук

 

    2013 г.

 

 

 

 

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ

от Жан-Мари Льопринс дьо Бомон
драматизация – Красимира Методиева
постановка – Милена Мавродинова, Златина Йорданова  и Красимира Методиева
музика – Развигор Попов

Спектакълът бе специално поставен за Международния фестивал на младежкото изкуство МУЗИТЕ  - Созопол 2013 г., от където взе втора награда в раздел "Театрално изкуство"

В представлението участваха 37 деца и младежи на възраст от 5 до 19 години

Чуйте песни от представлението:

ИЗТЪРКАНИЯ ПРАГ (чуйте)

ОТКАКТО СЕ ПОМНЯ (чуйте)

БЕЗ ПОЧИВКА НИТО ЧАС (чуйте)

УСПЕХЪТ НАКРАЯ СЕ МЕРИ (чуйте)

галерия снимки:

2013 г. "Красавицата и звяра" от 4 юли 2013 г. (разгледай)

2013 г. "Красавицата и звяра" от 9 юли 2013 г. (разгледай)

 

 

 

Щастливото семейство на театрална школа ВЕДНА най-учтиво Ви кани на своя празник

БУЛЧИНСКАТА СТАЯ

Церемонията по премиерата ще се състои на 23 и 26 юни 2013 г. от 19 часа

Щастливи за посетят стаята на булката са младите актриси Айсел Карадайъ, Александрина Димитрова, Александрина Стефанова, Афродита Дурмишева, Ванеса Ленкова, Веси Тодоровска, Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Деница Христова, Емануела Границка, Йоанна Георгиева, Мария Иванова, Кристън Михайлова, Павлина Миланова, Светла Евстатиева, Тоника Илиева

Сложи ги в БУЛЧИНСКАТА СТАЯ – Красимира Методиева

За присъствието ви е наложително да посетите касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ

галерия снимки:

"Булчинската стая" от В. Красногоров от 23 юни (разгледай)

"Булчинската стая" от В. Красногоров от 26 юни (разгледай)

 

 

 

 

МОМИЧЕ ЗА СБОГОМ
по Нийл Саймън
постановка Красимира Методиева

участват: на 12 юни от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ - Теодора Захариева, Павел Георгиев, Мария Иванова и др.

участват: на 13 юни от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ- Айсел Карадайъ, Джейлан карадайъ, Игнат Игнатов и др.

участват: на 19 юни от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ- Йоанна Георгиева, Мария Иванова, Павел Миланов и др.

участват на 20 юни от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ - Александрина Стефанова, Джейлан Карадайъ, Павел Георгиев и др.

(билети на касата на театър, цена 5 лв. за ученици и 7 лв. за възрастни)

участват на 22 юни от 19 часа на сцената на кино ВЛАЙКОВА - Емануела Границка, Габриела Димитрова, Мартин Тодоров и др.

галерия снимки:

2013 г. "Момиче за сбогом" от Нийл Саймън от 12 юни (разгледай)

2013 г. "Момиче за сбогом" от Нийл Саймън от 13 юни (разгледай)

2013 г. "Момиче за сбогом" от Нийл Саймън от 19 юни (разгледай)

2013 г. "Момиче за сбогом" от Нийл Саймън от 20 юни (разгледай)

2013 г. "Момиче за сбогом" от Нийл Саймън от 22 юни (разгледай)

 

 

МАЛКАТА БАБА ЯГА


по едноименната приказка на О. Пройслер
постановка - Красимира Методиева
музика - Юли Дамянов
хореограф - Иван Иванов
музикален педагог - Тюрян Сали

представленията са на 8 и 9 юни от 19 часа

участват: Михаела Иробалиева, Пресава Трайкова, Павел Даскалов, Станислава Шулева, Денис Маринчев, Станимира Асенова, Цметелина Георгиева, Деян Милков, Драгота Ивановски, Магдалена Зангова

спектакълът се играе на 8 и 9 юни от 19 часа на сцената на кино ВЛАКОВА

Чуйте песни от представлението:

МОГЪЩА ВЕЩИЦА ДА СТАНА (чуйте)

ДЕТЕ ЛИ СЪМ, ИЛИ ПЪК ВЕЩИЦА (чуйте)

СЛЪНЧЕВА УСМИВКА (чуйте)

ВЕЩИЦИ, СЕСТРИЦИ! (чуйте)

ЛЕТИМ, НО НЕ С МЕТЛИТЕ (чуйте)

галерия снимки:

"Малката баба Яга" от 8 юни 2013 г. (разгледай)

 

 

 

 

ПРИКАЗЕН БАЛ

постановка - Златина Йорданова и Красимира Методиева
музика - Димитър Запрянов
вокален педагог - Тюркян Сали

Участват децата от групата 5-7 години на театрална школа ВЕДНА : Маргарита, Илияна, Ина, Ния, Никол, Юлиан, Анна - Мария, Ема, Божанка, Луиза, Ива, Яна, Мартина

 

спектакълът се играе на 5 и 6 юни на сцената на Камерен театър ВЪЗРАЖДАНЕ (София)

Чуйте песни от представлението: 

ЕДНА ЦЕЛУВКА ОТ ПРИНЦ (чуйте)

АЗ СЪМ САМА, В КЛЕТКА СТОЯ (чуйте)

АРАБСКИ ПУСТИНИ (чуйте)

НАСАМ, НАСАМ... (чуйте)

галерия снимки:

2013 г. "Приказен бал" от 5 юни 2013 г. (разгледай)

видео от представлението на 6 юни можете да гледате тук

 

 

 

ВАМПИРОВА БУЛКА


постановка Милена Мавродинова и Красимира Методиева
музика - Димитър Малакчиев
музикален педагог - Тюркян Сали

Участват деца от групата на театрална школа ВЕДНА на възраст 7 - 9 години

Участват: Ангела Стефанова, Симон Мендес, Никол Арсова, Йоана Велкова, Мария Мановска, Александра Тагарева, Деслава Симеонова, Сава Симонски, Богдан Шишков, Боряна Илиева, Камен Филксов , Петра Филкова, Йоана Димитрова, Кристин Петрова, Анна-Мария Димитрова, Анна - Мария Стоичкова, Карина Иванова, Никол Василева, Дарина Христова, Юлиян Райнов, Ева Стоянова, Маргарита Кюркчиева, Никол Василева, Бояна Вълчева, Асен Границки , Стела Виктория Даузабел, Ния Трандева, Карина Иванова, Велислава Нунева, Божана Кацова

Спектакъла се играе на 19, 29 и 31 май и 2 юни

галерия снимки:

2013 г. "Вампирова булка" от 19 май 2013 г. (разгледай)

2013 г. "Вампирова булка" от 29 май 2013 г. (разгледай)

видео от представлението на 2 юни от 19 часа можете да гледате тук

 

 

 

 

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ

от Жан-Мари Льопринс дьо Бомон
драматизация – Красимира Методиева
постановка – Милена Мавродинова и Красимира Методиева
музика – Развигор Попов

състав 21 април 2013 г.

Участват: Дарина Узунова (Бел), Симеон Добрев (Жилбер), Михаела Иробалиева (Мащехата), Катерина Бояджиева (Симон), Маргарита Раева (Бащата), Самуил Петков (Звяра), Александра Гергова (Шут), Паола Ботева (Вероник), Цветелина Георгиева (Антоанет), Елена Стоянова, Антоанета Илиева, Никол Георгиева (Слуги), Момчил Христов (Пощальон)

състав 28 април 2013 г.

състав 29 април 2013 г.

състав 18 май 2013 г.

състав 19 май 2013 г.

галерия снимки:

2013 г. "Красавицата и звяра" от 21 април 2013 г. (разгледай)

2013 г. "Красавицата и звяра" от 28 април 2013 г. (разгледай)

 

  СВЕКЪРВА

от Антон Страшимиров
Постановка – Красимира Методиева

състав 27 март 2013 г.
Участват: Йоанна Георгиева, Мария Иванова, Джейлан Карадайъ, Емануела Границка, Светла Евстатиева, Тоника Илиева, Игнат Игнатов, Павел Миланов, Павел Георгиев

състав 14 април 2013 г.

участват: Деница Христова, Александрина Стефанова, Джейлан Карадайъ, Веси Тодоровска, Светла Евстатиева, Тоника Илиева, Игнат Игнатов, Павел Миланов, Павел Георгиев

състав 15 април 2013 г.

Участват: Моника Ковачева, Екатерина Желязкова, Александрина Стефанова, Емануела Границка, Светла Евстатиева, Тоника Илиева, Павел Георгиев, Павел Миланов, Игнат Игнатов

Класическата българска комедия за отношенията между снаха и свекърва...

 

галерия снимки:

2013 г. "Свекърва" от А. Страшимиров от 27 март 2013 г. (разгледай)

2013 г. "Свекърва" от А. Страшимиров от 14 април 2013 г. (разгледай)

2013 г. "Свекърва" от А. Страшимиров от 15 април 2013 г. (разгледай)

 

 

 

галерия снимки:  "Приказки за перкусии" концерт - спектакъл в зала България

ПРИКАЗКИ ЗА ПЕРКУСИИ

концерт - спектакъл в камерна зала "БЪЛГАРИЯ" на 19 януари (събота), 11:00, 12:30 и 16:00 часа

Всеки родител е усетил на свой гръб вроденото влечение на децата към барабанене по всевъзможни предмети у дома. Това първосигнално желания за създаване на шум може да се превърне в истински красива музика. Ето защо, „Фортисимо Фамилия” стартира 2013 година с един от най-атрактивните концерти, които влизат в програмата.

„Приказки за перкусии” се очертава много шумно и изключително забавно пътуване с автомобил-ракета. Редица ударни инструменти са планираните спирки.

Солистът Виктор Бенев свири от дете. Започва да се занимава с ударни инструменти след като Добри Палиев, основателят на българската перкусионна школа, го прослушва и възкликва „Ей! С тия уши ще стане от теб музикант”. Само на 22 години Виктор вече има сериозен опит зад гърба си. Изявявал се е на редица международни джаз фестивали и е учил ударни инструменти както в Музикалната академия у нас, така и в Страсбургската Консерватория – Франция.

Освен с традиционните пластинкови (ксилофон, глокеншпил, вибрафон и маримба) и мембранни ударни (малък барабан, голям барабан, тимпани и др.) , Виктор планира да спечели децата и с онези инструменти, които пресъздават звуци от ежедневието и дори имитират животни. Така например пластмасова кутийка с отвор от едната страна, закачена корда и към кордата пръчица може само с едно движение да възпроизведе крякането на жаба. Клавеси или блокчета пък напомнят звука на кълвача. Децата ще чуят още лъвски рев, славейче, дори страшни гръмотевици.

На сцената ще видите перкусионния ансамбъл Noble Drummers, създаден през 2011 с идеята да продължи традициите на "Полиритмия". Съставът изпълнява както популярни пиеси и музикални миниатюри за перкусионен ансамбъл, така и съвременни пиеси с авангардна техника, изразни средства и инструменти. В репертоара на Noble Drummers са включени пиеси с използване на boomwhackers, body drumming, скат пеене и много други. В състава му освен солистът ни Виктор Бенев влизат още Стоян Павлов (ансамбъл "Полиритмия"), Александър Цветков (ансамбъл "Полиритмия"), Добри Палиев - внук, Димо Димов и Мирослав Димов.

Заедно с Виктор Бенев и Noble Drummers автомобила-ракета ще управлява Теодор Елмазов, актьор от трупата на Народния театър. Родителите го познават като един от големите таланти на родното кино и театрална сцена („Дон Кихот”, „Хъшове”, „Ах този джаз”, „Сирано Дьо Бержерак”), а децата са чували гласа му във филмчетата „Таласъми ООД”, където озвучи Майк и „Мулан”, където пък накара забавното драконче Мушу да проговори на български.

„Фортисимо Фамилия” е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Фондация „Америка за България”, която представя осем музикално-образователни концерти.
Мисията на "Фортисимо Фамилия" е да въведе децата и родителите във вълшебния свят на класическата музика, да ги запознае с инструментите и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване. Като програма, насочена към най-малките зрители, "Фортисимо Фамилия" с радост дава възможност на артистични деца да изявят своя талант по време на ежемесечните концерти.

В "Приказки за перкусии" се включват Денис и Цвети от Театрална школа "Ведна" (www.vedna-bg.com), която съществува вече от 7 години. Най-малките ученици в нея са на 4 години. Децата и младежите от театралната школа играят в много представления на професионална сцена, водещи са на престижни концерти, както и участват във филми и телевизионни предавания.

19 януари (събота), 11:00, 12:30 и 16:00 часа
Камерна зала на Концертен комплекс „България”

 

    2012 г.

 

 

 

СРЕЩИ В СРЯДА

от Валентин Красрогоров

постановка - Ралица Ковачева - Бежан

участват:
Диана Милушева
Галя Иванова
Иван Ковачев
Нина Овчарова
Руси Русев


Това е първата премиера на групата на актьорите над 18 години на театрална школа ВЕДНА.

В този шеметен фарс се преплитат съдбите по един особено смешен начин...

 

 

 

28 юни от 19:30 ч.

в салона на театър СИРИУС (Дом на културата "Красно село" Билети един час преди представлението. Цена 2 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

ПРИНЦЕСАТА И СВИНАРЯТ

драматизация - Милена Мавродинова

постановка - Милена Мавродинова

участват: Дара Цветкова, Йоана Гунева, Никол Георгиева, Пенелопе Цицаку

Спектакълът е реализиран по време  на ЛЯТНОТО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ на театрална школа ВЕДНА. Куклите в постановката са дело на малките актриси...

 

 

 

  25 и 27 юни 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

2 юли от 19 часа  Читалище "Пробуда" - гр. Плачковци Вход свободен

ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК от Нийл Саймън

(група 13 – 18 г.)

постановка - Красимира Методиева

Състав 25 юни - Павел Миланов, Айсел Карадайъ, Джейлан Карадайъ, Анна - Мария Стоичкова, Теодора Захариева, Александрина Стефанова, Деница Христова, Веси Тодоровска

Състав 27 юни - Павел Миланов, Джейлан Карадайъ, Ливия Чернева, Екатерина Желязкова, Йоанна Георгиева, Емануела Границка, Валерия Гаврюшенко, Адриана Семова, Паолина Стоянчева

Тази пиеса ще ви въвлече в объркания свят на едни писател, който се опитва да балансира между реалния живот и измисления свят в неговото съзнание. Дали писателят ще съумее да излезе от нереалния си живот, за да опита да поправи грешките в истинския или ще затъне още повече в своите видения?

видео от представлението можете да гледате тук

галерия снимки:

2012 г. албум ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК (разгледай)

2012 г. албум ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК (в село Езерче) (разгледай)

 

  14, 20 и 21  юни от 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

3 юли от 19 часа  Читалище "Пенчо Славейков" гр. Трявна Билети на касата на читалището

ЧЕРНА КОМЕДИЯ от Питър Шафър

(група 13 – 18 г.)

Постановка – Красимира Методиева

Участват: Айсел Карадайъ, Павел Георгиев, Теодора Захариева, Александра Лозанова, Цветелин Василев, Александрина Стефанова, Моника Ковачева, Мира Владимирова, Екатерина Желязкова, Мартин Петрушев, Деница Христова, Игнат Игнатов, Павел Миланов,

 Беден млад скулптор има шанса да промени живота си, защото творбите му били забелязани от мултимилиардера Георг Банбергер. Малко преди посещението му, обаче, токът в къщата спира... Кой ще дойде в тъмното и какви тайни се крият в този дом? В този брилянтен фарс се показват нелицеприятните черти на човешкия характер по един невероятно смешен начин.

14 и 20 юни - в ролята на Полковника - Айсел Карадайъ, като Бринтсли - Павел Георгиев,

14 юни - в ролята на Клия - Екатерина Желязкова, като Кърън - Теодора Захариева, госпожица Фърнивъл е в изпълнението на Александрина Стефанова

20 юни - в ролята на Клия - Деница Христова, Госпожица Фърнивъл се играе от Моника Ковачева, Карън - Александра Лозанова

21 юни - в ролята на Бринтсли - Мартин Петрушев, като Клия - Мира Владимирова, госпожица Фърнивъл е в изпълнението на Александрина Стефанова, Карън - Моника Ковачева, Полковника - Цветелин Василев

галерия снимки:

2012 г. албум ЧЕРНА КОМЕДИЯ (разгледай)

2012 г. албум ЧЕРНА КОМЕДИЯ (в гр. Трявна) (разгледай)

 

 

6 юни (сряда) от 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

9 юни (събота) от 12 часа Театър СИРИУС (Културен дом Красно село) Билети на входа 1 час преди спектакъла (цена на билетите 5 лв. за ученици и 7 лв. за възрастни)

СНЕЖАНКА И ВЪЛШЕБНОТО ОГЛЕДАЛО

(група 5 – 7 години)

сценична адаптация - Красимира Методиева
постановка - Златина Йорданова и Красимира Методиева
музика на песните - Димитър Малакчиев
участват - Дари, Деси, Петра, Камен, Никол, Николета, София, Илияна, Анна - Мария, Ния, Ина, Маргарита и др.

Имало едно време едно вълшебно огледало. Един ден то по случайност попаднало в ръцете на доброто джудженце Загубанчо, който го занесъл при другите джуджета. Оказало се, че това огледало е вълшебно и може да променя всички. За жалост то попаднало в ръцете и на лошата вещица и не след дълго Снежанка загубила истинската си майка. Минали години от това злодеяние и един ден, същия ден, в който огледалото съобщило, че Снежанка е най-красивата на света, доброто момиче научило истината... На финала принц Добро сърце прегръща своята любима Снежанка, а истинската майка на Снежанка успява да се пребори със злото и присъства на сватбата им...

на 6 юни в ролята на Снежанка гледайте Анна - Мария, а в ролята на Мащехата - Никол

на 9 юни в ролята на Снежанка гледайте Петра, а в ролята на Мащехата - Деси

галерия снимки:

2012 г. албум СНЕЖАНКА И ВЪЛШЕБНОТО ОГЛЕДАЛО

 

 

 

3 юни (неделя) от 14:30 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

10 юни (неделя) от 19 часа Кино Влайкова Билети на входа 1 час преди спектакъла (цена на билетите 5 лв. за ученици и 7 лв. за възрастни)

ЗЛАТНАТА ГЪСКА

(група 7 – 10 г.)

сценична адаптация - Красимира Методиева
постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева
музика на песните - Димитър Малакчиев

участват: Михаела, Ангела, Самуил, Цвети, Маги, Марги, Дари, Елеонора, Елена, Станислава, Станимира, Йоана, Антоанета, Боряна, Бояна, Анна-Мария, Деси, Никол, Асен, Никола, Велислава и др. деца от групата 7 - 10 години

Познатата на всички приказка за вълшебната златна гъска звучи по-различно в нашата интерпретация... В нашата история има принц Лео, който губи смеха си и група придворни дами, които решават да му отмъстят за лошотията. Е, има и едно добро момиче, заради което всичко завършва добре, така както трябва да е в приказките, нали?

 

видео от представлението можете да гледате тук

галерия снимки:

2012 г. албум ЗЛАТНАТА ГЪСКА

 

 

 

31 май (четвъртък) от 19 часа Кино ВЛАЙКОВА Билети на входа 1 час преди спектакъла (цена на билетите 5 лв. за ученици и 7 лв. за възрастни)

7 юни (четвъртък) от 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

ДВАНАЙСЕТА НОЩ от У. Шекспир

(група 10 – 13 г.)

Постановка – Красимира Методиева
музика на песните - Димитър Малакчиев
песните изпълнява - Айсел Карадайъ

Участват: Йоана Дамянова, Вероника Гложева, Виктория Ризова, Мария Йовева, Петър Милчев, Петър Гьошев, Християн Колдашки, Денис Маринчев, Ралица Мирчева, Стефани Андреева, Габриела Димитрова, Василена Миланова

След голяма морска буря Виола и Себастиян се загубват и тъгувайки за своя брат, решава за утеха да си ушие подобна на неговата дреха. Облечена така, Виола, попада в капана на любовта – красивата Оливия се влюбва в нея, мислейки я за момък, а самата Виола изпитва красиви чувства към княз Орсино. В този объркан любовен триъгълник се появява и Себасниян и с това перипетиите се увеличават. И за да не е това само красива любовна история изобретателните слуги подлъгват домоуправителя Малволио, че Оливия е влюбена в него...

песни от представлението:

ГДЕ СЕ БАВИШ МОЕ ЦВЕТЕ (чуйте)

ЛЕТЯ, ГОСПОДИНЕ! (чуйте)

ХЕЙ, ХО! (чуйте)

галерия снимки:

2012 г. албум ДВАНАЙСЕТА НОЩ

 

 

 

„ВЪРНИ МЕ КЪМ ЖИВОТА”
от Айсел Карадайъ и Павел Миланов
постановка Красимира Методиева


участват: Айсел Карадайъ, Александра Лозанова, Деница Христова, Джейлан Карадайъ, Весела Тодоровска, Емануела Границка, Йоанна Георгиева, Игнат Игнатов, Ливия Чернева, Моника Ковачева, Петър Несторов, Павел Миланов, Павел Георгиев, Паолина Стоянчева, Теодора Захариева
 

Какво би направил в името на правдата? Би ли повел борба, която няма гаранции, че ще спечелиш? Би ли се опълчил срещу врага , колкото ѝ могъщ да е той? Те го направиха и това им костваше всичко!
Мат, Дженифър и Дилън ще се впуснат във вълнуващо приключение за конспирацията, за любовта и изборът между живота и смъртта.

 19, 25 и 26 април от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ

гледайте видео от представлението: в състав участват: Айсел Карадайъ, Александра Лозанова, Деница Христова, Джейлан Карадайъ, Весела Тодоровска, Емануела Границка, Йоанна Георгиева, Игнат Игнатов, Ливия Чернева, Моника Ковачева, Петър Несторов, Павел Миланов, Павел Георгиев, Паолина Стоянчева, Теодора Захариева

гледайте видео от представлението: в състав Айсел Карадайъ, Александра Лозанова, Деница Христова, Джейлан Карадайъ, Весела Тодоровска, Емануела Границка, Йоанна Георгиева, Игнат Игнатов, Ливия Чернева, Моника Ковачева, Петър Несторов, Павел Миланов, Павел Георгиев, Паолина Стоянчева, Теодора Захариева

снимки от представлението:

2012 г. албум ВЪРНИ МЕ КЪМ ЖИВОТА 25 април

2012 г. албум ВЪРНИ МЕ КЪМ ЖИВОТА 26 април

 

 

КАРТИЧКА ЗА СБОГОМ
от Юлия Кошаревска
постановка Красимира Методиева


участват: Мира Владимирова, Мартин Петрушев, Юлия Кошаревска, Петър Несторов, Павел Миланов, Айсел Карадайъ, Веси Тодоровска, Ливия Чернева, Игнат Игнатов, Йоанна Георгиева


С края на 12 клас всеки един от нас е изправен пред едно ново начало. Но какво ще е това ново начало зависи от редица избори, които всеки трябва да направи сам – да следваме собственото си сърце или да слушаме гласът на разума, който често идва от по-възрастните.

По който и път да поеме Виктор, а и всеки от нас, важното е да не спира да върви напред… защото в битката между потока и скалата побеждава потокът – не със сила, а с постоянство!

Какво избира 19 годишният Виктор? А какъв е ключът към успеха? И защо на финала всички разбират, че Виктор не е този човек, за когото го мислят?

18 април от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ

видео от представлението гледайте тук

снимки от представлението в албум КАРТИЧКА ЗА СБОГОМ от Юлия Кошаревска

 

 

    2011 г.

 

  https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-snc4/211142_285035578213940_98463940_n.jpg ROCK CLUB ANGEL HEART И МЛАДЕЖКИ ТЕАТЪР ВЕДНА


представят един Коледен спектакъл предназначен за всички, които вярват в магията на добротата!


Сцената на клуба ще се превърне в една снежна Коледна приказка с чудни герои, а самият Дядо Коледа ще долети със своята шейна за да зарадва малки и големи и да ги дари с любов и топлота.
В чувала свой ще донесе, подаръци за всички от сърце и с усмивка блага на уста ще накара весело да грейнат вашите лица !ВЕЩИЦАТА ОТ КИЛЕРА

по мотиви от едноименната приказка на Пиер Гринари


сценична адаптация - Красимира Методиева


постановка - Милена Мавродинова


музика - Николай Копринков


участват - Ванина Ангелова, Йоанна Георгиева, Ливия Чернева,
Мира Владимирова, Неделчо Неделчев, Ю
лия Кошаревска

 

 

 

ПЪРВИЯТ ОМЛЕТ СЛЕД ОНАЗИ СЛУЧКА

по мотиви от “Краят на историята” от Джек Лондон

сценична адаптация: Мира Владимирова и Красимира Методиева

постановка - Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева

Зад сцената на трупа пътуващи актьори внасят мъж, смъртоностно ранен от диво животно. В този момент трупата дори не подозира как в съвсем скоро време болният ще промени взаимоотношенията и живота на всички. В тази студена зима в Америка героите ще преминат през неподозирани за тях обрати, ще преживеят неочаквани изненади на съдбата, ще преоткрият себе си.

роли и изпълнители (10 юни 2011г.)

ЕВЕЛИН – Деница Христова
РОБЪРТ - Никола Шопов
ВИРДЖИНИЯ – Ванина Ангелова
МАРГАРЕТ – Мира Владимирова
ИЗАБЕЛА – Ева Русева
МАРДЖ – Айсел Карадайъ
РЕКС – Цветан Колев
ТОМ ГРАНД – Петър Несторов
ВАНИЛА – Емануела Границка
ИГОР – Васил Недялков
ЛИЗА – Йоанна Георгиева

роли и изпълнители (11 юни 2011г.)

ЕВЕЛИН – Деница Христова
РОБЪРТ - Никола Шопов
ВЕРДЖИНИЯ – Ванина Ангелова
МАРГАРЕТ – Мира Владимирова
ИЗАБЕЛА – Джейлан Карадайъ
МАРДЖ – Юлия Кошаревска
Рекс – Петър Несторов
ТОМ ГРАНД – Цветан Колев
ВАНИЛА – Ливия Червева
ИГОР – Румен Драганов
ЛИЗА – Йоанна Георгиева

видео от представлението можете да гледате тук

 

 

 

ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА ЛЮБОВТА И ПАРИТЕ

по разкази на О. Хенри

от Мария Златовчина и Юлия Кошаревска

постановка - Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева

 

Даяна и Джеймс живеят бедно, но това не им пречи да са щастливи, защото много се обичат и в името на любовта си са готови да направят огромни жертви. На тяхната първа семейна Коледа те правят един на друг подаръци, които вече са им абсолйтно ненужни, но които показват огромната им любов...

 

Десет години по-късно двамата продължават да се обичат, но във взаимоотношенията им се намесва братовчедът на Даяна- Майкъл, който има амбицията да забогатее покрай една млада и наивна вдовица.

Дали парите ще попречат на любовта или ще бъдат неин катализатор?

роли и изпълнители 12 юни 2011 г. от 16 часа:

Даяна – Моника Ковачева
Джеймс – Петър Несторов
Сали – Надя Русева
Мадам Софрония – Паолина Стоянчева
Продавач – Цветан Колев
Майкъл Tъкър– Никола Шопов
Патрисия Хилъри – Александра Лозанова
Кен Стал – Павел Миланов
Пощальон –Румен Драганов

видео от представлението на този състав вижте тук

роли и изпълнители 12 юни 2011 г. от 19 часа

Даяна -- Юлия Кошаревска
Джеймс -- Цветан Тодоров
Сали -- Мира Владимирова
Мадам Софрония -- Йоанна Георгиева
Продавач -- Петър Несторов
Майкъл Tъкър-- Никола Шопов
Патрисия Хилъри -- Ванина Ангелова
Кен Стал -- Павел Миланов
Пощальон --Румен Драганов

видео от представлението от този състав вижте тук

 

 

 

МАСКИ И КОСТЮМИ РАЗМЕНЕНИ

по мотиви от разкази на О. Хенри

от Айсел Карадайъ и Красимира Методиева

постановка - Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева

Мери има всичко – родена е в богато семейство, ходи по приеми и балове, среща се с много и различни кандидати за ръката й... Но Мери иска нещо повече – дегизирана с вехти дрехи, тя наблюдава безцелния живот на богатате, за да ги иронизира в романа си. Тауърс е ниско платен служител в архитектурно бюро, който обожава лукса и в една петъчна вечер той среща Мери и помежду им може би пламват чувства. Какво ще стане с бедната – богата, кой харчи цели състояния за опиум и хазарт, как се свалят маските... това ще стане ясно в първите минути на съботния ден, защото Тауърс има едно много специално петъчно минало...  

роли и изпълнители (7 юни 2011 г.):

МАРИАН – Айсел Карадайъ
МОНИКА – Деница Василева
УОЛТЪР – Петър Несторов
ЗОУИ – Ванина Ангелова
ТАУЪРС – Никола Шопов
СЕРВИТЬОРКА – Лора Стоева
ЦВЕТАРКА – Моника Ковачева
МИШЕЛ – Никола Тонев
СКОТ НИЙЛ – Цветан Колев
БЛАНШ – Ливия Чернева
ЕЛЗА – Йоанна Георгиева

Видео от този състав вижте тук

роли и изпълнители: (11 юни 2011 г.)

МАРИАН – Мира Владимирова
МОНИКА – Джейлан Карадайъ
УОЛТЪР – Петър Несторов
ЗОУИ – Айсел Карадайъ
ТАУЪРС – Никола Шопов
СЕРВИТЬОРКА – Лора Йовчева
ЦВЕТАРКА – Паолина Генова
МИШЕЛ – Никола Тонев
СКОТ НИЙЛ – Цветан Колев
БЛАНШ – Надя Русева
ЕЛЗА – Юлия Кошаревска

Видео от този състав вижте тук

 

 

 

ПЕПЕЛЯШКА

постановка - Красимира Методиева

роли и изпълнители:

Пепеляшка – Боряна
Мащехата – Мия
Жозефина – Дари
Хортензия – Йоана
Глашатай І – Никола
Глашатай ІІ – Ясен
Мравката – Деси
Кръсницата – Никол
Принца – Асен

Спектакълът "Пепеляшка" ще бъде дебют на сцена за голяма част от децата от най-малката група на театрална школа "Ведна". В познатата на всички приказка за бедното момиче, което успява да отиде на бала на красивия принц и след доста перипетии да се омъжи за него, сме включили двама много забавни глашатаи, които помагат на принца да намери своята истинска любов. Естествено, Мащехата е лоша, едната доведена сестра на Пепеляшка също е с ужасен нрав, но другата... Е, другата е просто разсеяна, и отнесена, и ужасно смешна, защото си губи всичко по пътя.

видео от представлението можете да видите тук

 

 

БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА

постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева

роли и изпълнители:

4 юни от 14 ч.

БЕЛОСНЕЖКА - Ралица
ЧЕРВЕНОРОЗКА - Михаела
МАЙКАТА – Маги
МЕЧОКЪТ – Мартин
ДЖУДЖЕТО – Маргарита
ГОРСКАТА ФЕЯ – Цвети

роли и изпълнители:
12 юни от 14 ч.

БЕЛОСНЕЖКА - Карин
ЧЕРВЕНОРОЗКА - Маргарита
ДЖУДЖЕТО – Ралица

Една зимна вечер Белоснежка, Червенорозка и тяхната майка са посетени от странен гост... Мечокът в първия момент наистина ги стряска, но малко по-късно момичетата вече играят с него. Така ден след ден добрия Мечо и веселите момичета стават приятели, той ги учи да стрелят с истинска пушка, а Белоснежка като че ли се влюбва в красивите му очи... Тези негови очи, които никак не подхождат на свирепо горско животно.

С настъпването на пролетта, обаче, Мечо изчезва и виновникът за всичко това е едно ужасно горско джудже, което може да прави магии. Момичетата, обаче, намират начин
да се противопоставят на джуджето и да намерят своя приятел, който е бил омагьосан да броди като свиреп мечок докато не срещне истинската любов.
 

вижте видео от представлението тук

 

 

 

 

ЦАР ДРОЗДОБРАД

11 юни 2011 г.

постановка - Красимира Методиева

роли и изпълнители:

Принцеса Ана – Мария Йовева
Принц Петер – Кристиян Ангелчев
Кралицата – Емануела Границка
Белия Шут – Вероника Гложева
Червения Шут – Виктория Ризова
Мария – Йоана Дамянова
Хелена –Гергана Салапиева
Принцеса Лия – Ралица Мирчева
Грета – Никол Василева

видео от представлението можете да гледате тук

 

 

ДЕГУСТАТОРЪТПо мотив от едноименният разказ на Роалд Дал

Драматизация Красимира Методиева
Постановка – Айсел Карадайъ и Юлия Кошаревска

Участват: Джейлан Карадайъ, Деница Христова, Йоанна Георгиева, Ливия Чернева, Мира Владимирова, Никола Шопов, Цветан Колев, Румен Драганов

Господин Макой е починал скоро, но съпругата му Виктория вече е намерила човека, който да заеме мястото му. Дали той ще оцени рисунките на малката дъщеря на богатата вдовица?
Голямата дъщеря – Гуендалин, пък е влюбена в един „прост полицай”. Дали благодарение на помощта на баба ѝ Стефания и някогашната оперна певица Мария те ще заживеят щастливо, независимо от социалните си различия?
Но Гуендалин има още един обожател. Кой ли е той? Какво мисли майка ѝ за него – и него ли смята за неподходящ да стане част от Макой или просто ревнува?
Кой краде бутилките с вино?
Преминал ли е духът на господин Макой отвъд или все още броди из къщата?
За какво може да се използва една обикновена бутилка, когато са замесени пет необикновени жени и един алчен дегустатор?

режисьорски дебют на Айсел Карадайъ и Юлия Кошаревска

спектакъла се играе на 4 юли 2011 г. на сцената на кино ВЛАЙКОВА

галерия снимки можете да видите тук

 

    2010 г.

 

 

СЛЕДОВНИЦИ НА ВАЗОВ

27 юли 2010

читалище ПРОБУДА гр. Плачковци

сценарий и постановка Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева

Представлението бе включено в празниците на града и бе заключителната част от ЛЯТНОТО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ на театрална школа ВЕДНА

Жителите на малкото балканско градче гледаха представление изградено по стихове и откъси от пиеси на Иван Вазов. В представлението взе участие и любимецът на града, носител на много награди за актьорско майсторство от самодейни фестивали Христо Славов.

 

 

 КЪДЕ Е ЗАВЕЩАНИЕТО?

10 юли 2010 г.

по мотиви от разказа „Когато има завещание” на Агата Кристи

адаптация – Юлия Кошаревска и Красимира Методиева

постановка – Ралица Ковачева – Бежан и Красимира Методиева

Участват: Александър Хаджиев, Драгомир Димитров, Зорница Василева, Инес Райчева, Мира Владимирова, Никола Шопов, Русим Милетиев и Юлия Кошаревска

 

Мери има всичко – тя е красива, богата, влюбена... Тя е и единствената наследницата в завещанието на богатата си леля. Всичко това в едни миг се променя, защото Мери се омъжва за неподходящия... В завещанието вече е вписано името на братовчед й – потъналия в дългове Чарлз, на когото му остава само да дочака смъртта на старата си леля и да стане много богат. В дома на старата дама е монтиран асансьор, в хола има радиоприемник и именно в тези две машини се крият причините за преждевременната смърт на богатата старица и разкриването на убийството й... Къде е последното завещание? Каква тайна крие дългогодишната прислужница в дома? Любовта ли ще победи, или сребролюбието...

Наградата ЗА РАБОТА В ЕКИП от VІ Фестивал на читалищното театрално изкуство

вижте видео от представлението тук

 

 

 

 ПОРЕДНИЯТ НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ

9 юли 2010 г.

по мотиви от разказа „Нещастен случай” на Агата Кристи

адаптация – Юлия Кошаревска и Красимира Методиева

постановка – Ралица Ковачева – Бежан и Красимира Методиева

Участват: Александър Хаджиев, Айсел Карадайъ, Анелия Енева, Ванина Ангелова, Драгомир Димитров, Джейлан Карадайъ, Зорница Василева, Красимира Шантова, Лора Стоева и Русим Милетиев

Ева Мероудийн е една енергична дама, лудо влюбена в съпруга си, обожаваща съседското момиче Хелън, с прекрасна репутация в града. Пристигането на чичото на Хелън, бивш следовател от Сконланд Ярд, обаче е на път да разкрие голямата тайна на Ева. Малкият белег на ръката на госпожата и големият опит на бившия следовател са причините една стара криминална история да излезе наяве. Ева е убила двама мъже, като е прикрила това с нещастни случаи. Планира ли убийцата поредния си нещастен случай и ще може ли следователят да я спре? На кого е трупът в хола на семейство Мероудийн? Това поредният или последният „нещастен случай” е в биографията на убийцата...

Наградата ЗА РАБОТА В ЕКИП от VІ Фестивал на читалищното театрално изкуство

вижте видео от представлението тук

 

 

 

 ОТПЕЧАТЪКЪТ НА БЕЗУКОРНАТА

4 и 6 юли 2010 г.

по мотиви от разказа „Случаят с безукорната прислужница” на Агата Кристи

адаптация – Красимира Методиева

постановка – Ралица Ковачева – Бежан и Красимира Методиева

Участват: Айсел Карадайъ, Александър Хаджиев, Ани Пишимарова (Юлия Кошаревска), Ванина Ангелова, Деница Христова, Джейлан Карадайъ, Драгомир Димитров, Мария Златовчена, Людмила Костова (Моника Ковачева), Мира Владимирова, Никола Шопов и Петър Несторов

Ежедневието в едно малко английско село е достатъчно скучно, докато в него не се нанасят сестрите Скинър. Същите те заподозират прислужницата си Гледис в кражба и са принудени да наемат нова прислужница от авторитетна лондонска агенция. По същото време в селото се нанася богатото индийско семейство Фахри, които притежават неприлично голямо количество скъпоценности. Месец по-късно художничката мис Бонд среща отново любовта на своя живот – следователя Дейвид, но неговото посещение се оказва служебно.

Някой е ограбил семейство Фахри и останалите по-богати жители на селото... Дали крадецът е прислужничката Гледис, която вече е заподозряна в една кражба? Възможно ли е индийците Фахри сами да са изсценирали грабежа, за да се възползват от застраховката? Къде изчезна новата безукорна прислужничка на сестрите Скинър и как мис Бонд разрешава този толкова заплетен случай с помощта на дамското си огледалце...

Наградата ЗА РАБОТА В ЕКИП от VІ Фестивал на читалищното театрално изкуство

вижте видео от представлението  тук

 

 

   

ПЪРВИ СТЪПКИ

открит урок на децата от група 4 - 8 години

15 юни 2010 г.

В своето първо представление най-малките участници в театрална школа ВЕДНА показаха на своите родители, приятелчета и братчетата и сестричките си приказката за "Тролчето, което забрави да се запознае", няколко етюди с кукли, пантомимни етюди, своите умения да бъдат водещи, да общуват с публиката и да бъдат истински партньори на сцената.

 

 

 

МАЛКИТЕ ВЕЩИЦИ

2 юни 2010 г. от 18 часа

от Красимира Методиева

участват: Божанка, Вероника, Джейлан, Мелинда, Мира, Мепаела, Патрисия, Райна и Юлето


кино "Влайкова" (ул. Иван Асен ІІ, № 11)

В "Малките вещици" както можете да се досетите има много... вещици и магии. Оказва се, че вещиците също се делят на добри и не чак толкова добри, на такива, които искат да се сприятелят с хората и на такива, които не обичат човешките същества. Е, те и самите човешки същества не винаги са от най-добрите, особено когато имат прашка в ръце и стрелят с нея напосоки...

Спектакълът „Малките вещици” на детската група на театрална студия ВЕДНА участва на коледния концерт на Българското национално радио в зала 1 и на VІ Фестивал на читалищното театрално изкуство, откъдето (заедно с по-големите участници в школата) получи наградата ЗА РАБОТА В ЕКИП.

видео от представлението вижте тук

 

 

 

 

 Благотворителен концерт за център за хора с увреждания БЛАГОВЕЩЕНИЕ

24 март 2010

В благородното дело да дадем малко радост и надежда на болните деца и младежи се включиха Развигор Попов и Мими Иванова, дует К2 и театрална школа ВЕДНА.

 

 

 

    2009 г.

 

 

НЕОЧАКВАНИЯТ КРАЙ ОПРАВЯ ВСИЧКО

2009 г.

по мотиви от разкази на Роал Дал

Спектакъла е игран на Фестивала на столичните читалищни театрални състави, на фестивала "Лачени обувки" в Берковица. Участват: Ани, Алекс, Айсел, Драго, Джейлан, Русим, София и Юлия. С това представление Айсел Карадайъ взе награда за женска роля, а Джейлан Карадайъ  в категорията "Младо дарование".

На 3-ти юли 2009 г. сцената на Камерен театър "Възраждане" в София бе препълнена от желаещи да гледат нашето представление. Имаше правостоящи, сложихме допълнително столове... На няколко пъти младите актьори бяха аплодирани по време на действието, а финалните аплодисменти продължиха дълго, дълго... Участниците в представлението бяха щастливи да дадат интервюта за програма "Хоризонт" и програма "Христо Ботев" на Националното радио, за радио Rfi, вестник "Всичко за семейството", електронното издание knigi-news.com, литературния сайт e-bookbg.com и др.  

Награда за АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО на Айсел Карадайъ от VІ Фестивал на читалищното театрално изкуство

Награда за МЛАДО ДАРОВАНИЕ на Джейлан Карадайъ от VІ Фестивал на читалищното театрално изкуство

вижте нашия опит да филмираме постановката тук

 

 

    2007 г.

 

   

"Панаир на книгата" НДК

2007 г.

представяне на книгата "Почивка на карибите" на Георги Михалков. Участници: Ива, Албена, Айсел, Ивона и Деси

 

 

 

 

 

"Вещицата от килера"

от Красимира Методиева

по едноименната приказка на Пиер Грипари

2007 г.

премиера по време на Фестивала на читалищните театрални състави в читалище "Славянска беседа" на 29 март 2007 г., участие във фестивала "Лачените обувки" - Берковица и др. Участници:  Айсел Карадайъ, Джейлан Карадайъ, Петър Несторов, Милена Несторова и Ива Янкова.

видео можете да гледате тук

 

"Планетата на великаните"

2006 г.

по "Чипике - джуджето великан" на Шандор Фьодор,

Участници: Юлия, Ели, Елисавета, Симона, Русим, Кристиян и др.