НАЧАЛО    НОВИНИ   КОИ СМЕ НИЕ?   ПРЕДСТАВЛЕНИЯ   ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ   ГАЛЕРИЯ    УЧАСТИЯ       ИЗДАТЕЛСТВО    

  ФИЛМИ   ТВОРЧЕСКО ПИСАНЕ    FACEBOOK    ФОНДАЦИЯ ВЕДНА     ПРОЕКТИ      КАМЕРЕН ТЕАТЪР "ВЕДНА"    КОНТАКТ 

 

НОВИНИ

 

ОЧАКВАЙТЕ!

“ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА”

 

Премиера 16 май 2021 г. от 19 часа

на сцената на Студентски дом (София, пл. Народно събрание 10)

“Дуенде-Земята-майка” е авторски музикално – поетичен спектакъл на Ралица Ковачева – Бежан и Мариана Йотова, който изследва развитието на звука, от самото му зараждане. Това е един новаторски интерактивен проект, който има за цел да изследва практически как чрез изкуството на музиката и поезията може да се повлияе върху човешкото разбиране, съпричастие и грижа към природата. Оригиналната творческа идея за “Дуенде-Земята-майка” на Фондация „Ведна“ е естествено продължение на дългогодишните творчески търсения за тандемът Мариана Йотова и Ралица Ковачева – Бежан  - актриси, певици, инструменталисти, които работят заедно в продължение на дълги години. Към новият им проект се присъединяват: Петър Йорданов-Бъни - музикален съпровод, композитор, звукова среда. За постигането на високо професионално ниво, част от екипа е музикалния директор Евгени Господинов. Другите участници в проекта са Наталия Живкова – костюмограф и Петър Танчев - визуална среда, специални ефекти, мултимедия.

“Дуенде-Земята-майка” е изграден върху текстове на поетесата Красимира Атанасова. В своята поезия и проза Красимира Атанасова, докосва дълбоко скритите и незнайни дълбини на човешката природа: непредсказуема, страшна, бездънна, Божествена. Нейният свят е светът на българите-тук и сега, но и там и завинаги. Тя сякаш постоянно живееше в този дуален свят-земен и надземен, което олицетворява драматизма и напрегнатостта на нейната мисъл и нейния стих. Тя разбира дълбоко мистиката на неземния свят, изтъкан от светлина и тъмнина, границите на който може да прекрачи само човешката душа. Чрез родната ни реч и своите размисли, открива нови измерения на Човешкия Вселенски Дух, пъстър в багрите на живота, Богът, любовта, омразата, Времето и Пространството. Красимира Атанасова е превеждана на  английски, френски, руски и др. Нейното твотчество е високо оценено от такива творци като Александър Геров, Светлозар Игов, Вера Мутафчиева, Павел Матев и др.

В художествена композиция и изразност, спектакълът въплъщава изначалния синтез между сценичните изкуства (театър, вокално и инструментално изкуство), съчетавайки поетични и драматургични текстове с инструментални и вокални музикални произведения. Идеята на “Дуенде-Земята-майка” на Фондация „Ведна“ е да създаде една неочаквана и богата звукова - свръхтеатрална, интерактивна среда на общуване през изкуството, както за самите артисти-изпълнители, така и за публиката; и да предостави на всеки отделен зрител множество неоспорими естетически съпреживявания, които създават пълнокръвно усещане за изкуство и душевност, минало и съвремие, алиенация и съпричастност, индивиуализъм и взаимност.

Авторите на “Дуенде-Земята-майка” ще излязат от рамките традиционното схващане за поетично-музикалния спектакъл и ще експериментират със звуци, ритми, светлина, материи и мултимедия (мапинг върху обекти). Настроението ще градира от интимната лиричност на стиха до експресията на изразните средства на вариететното и цирковото изкуство. Визуалните метаморфози, дело на Петър Танчев, ще изобразят стихиите, космичното и земното, древното и настоящето, силата и енергията на Земята Майка.

 

 

ХИТЪР ПЕТЪР
Премиера 27.02.2021 г. от 17 часа
по мотиви от български народни приказки
авторски спектакъл на Павел Емилов и Красимира Методиева
Участват: Павел Емилов и Давид Крумов
музикална среда: Ирина Стоицева и Павел Миланов


Тръгнали Хитър Петър и Настрадин Ходжа великана на борят, че на хората нивите им опустошил... – така започва нашата приказка, разказваме ви я с много настроение, шеги и хитринки. Ще ви срещнем с гостилничарят, който искал от Хитър Петър за парата от гозбите да плаща, с алчният поп Ставри, дето си е наумил цялото село да излъже, а сам пада в капана и големия и страшния великан, когото Хитър Петър надхитрява с едно парче сирене.


Спектакълът е реализиран благодарение на Програма "Творчески инициативи" на Национален фонд "Култура"

 

ВИРУСЪТ С КОРОНКАТА

Премиера 27 март 2021 г. от 11 часа


пиеса за деца от КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
постановка МИЛЕНА МАВРОДИНОВА
сценография ВАЛЕНТИНА ГЕРМАНОВА
музика ПАВЕЛ ВАСЕВ
моноспектакъл на ДАРИНКА ЛЕСИНКИНА

И така... приказката започва! В шапката на един детектив живее една малка фея, която има вълшебна лупа. С нейна помощ човек може да види същността и на най-малките организми. Точно този вълшебен предмет попада в ръцете на Мартин, който тръгва да търси своята приятелка Мария. Да, светът на микроорганизмите е впечатляващ! Мария от своя страна е наказана от феята да стане мъничка като мравчица, защото преди това се е отнасяла лошо с малките животинки. И точно когато малкото момиче разбира грешките си, а малкото момче е готово да спаси приятелката си... се появява изключително опасния и нахален Вирус с коронката. Той променя света ни и всички много се страхуват от него, обаче... Мартин и Мария знаят как да се пазят от него и да не му позволят да завладее целия свят.


Образователният спектакъл на театър ВЕДНА "Вирусът с коронката" се реализира с помощта на Програма "Социално ангажирани изкуства" на Национален фонд "Култура".

 

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2020 година

Театрална школа ВЕДНА за шести пореден път ви кани на Театрален маратон по време на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ в Дом на културата „Средец“. Ето програмата:
14 ноември (събота) от 19 часа КАПАН ЗА МИШКИ от Агата Кристи
15 ноември (неделя) от 19 часа КАПАН ЗА МИШКИ от Агата Кристи
16 ноември (понеделник) от 19 часа ДУЕТ от Ото Ескин
17 ноември (вторник) от 19 часа ДУЕТ от Ото Ескин
18 ноември (сряда) от 19 часа ЧЕР ХАЙВЕР И ЛЕЩА от Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи
19 ноември (четвъртък) от 19 часа ЧЕР ХАЙВЕР И ЛЕЩА от Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи
20 ноември петък) от 19 часа ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН от Даниел Наваро и Патрик Одкер
21 ноември (събота) от 17:30 часа СЕМЕЙСТВО АДАМС
21 ноември (събота) от 21:30 часа СЕМЕЙСТВО АДАМС
22 ноември (неделя) от 19 часа ДРАКУЛА

 

ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК
От Нийл Самън

 

10 и 11 октомври от 19 часа на сцената на Дом на културата "Средец"

Постановка Красимира Методиева
Участват: Николай Христов, Мартин Дочев, Цветелина Георгиева, Антоанета Илиева, Катрин Тодорова, Мартина Илиева, Мария Найденова, Каталина Боянова, Александра Илиева, Стела ДаузабелВ разкошния си нюйоркски апартамент, потънал в спомени и мечти, блуждаещ между реалността и фантазиите си, писателят Джейк се опитва да намери смисълът на своето съществуване. В дома му, измислени и реални, влизат жените на неговия живот - сестра му, психоаналитичката му, любовницата му, дъщеря му, покойната и настоящата съпруга… Жените без които Джейк не може. В тази философска пиеса на американския виртуоз на драматичните диалози Нийл Саймън всеки може да открие частица от себе си. Разделите, скандалите, смъртта, любовта… желанието да контролираме живота си и отричането на реалността - това са част от темите в “ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК”. Драматургичния похват за вплитане на истински и измислени личности, на въображение и реалност ще потопи зрителите в една имагинерна атмосфера, в която блестящото и режещо като бръснач чувство за хумор на писателят привнася много настроение.
Очакваме ви на 10 и 11 октомври от 19 часа на сцената на Дом на културата "Средец" (София, ул. Кракра 2 А, бившият младежки дом "Лиляна Димитрова")

 

(06.06.2020)

Скъпи приятели,
В края на сезон 2019 / 2020 ще покажем закрити представления на сцената на Камерен театър „Ведна“ (София, ул. Бузлуджа 20). Ето програмата:

20 и 21 юни от 18 часа
ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК от Нийл Самън

27 и 28 юни от 18 часа
ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН от Даниел Наваро и Патрик Одкер
29 и 30 юни от 19 часа
ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН от Даниел Наваро и Патрик Одкер

4 и 5 юли от 18 часа
ДУЕТ от Ото Ескин

Очакваме ви през ноември на сцената на Дом на културата „Средец“.

Хубаво лято

(26.05.2020)

Скъпи приятели,
Поради извънредната епидимиологична ситуация в Република България всички представления и репетиции на детските групи на театрална школа ВЕДНА се отменят. Надяваме се през есента на 2020 година да покажем пред публика „Меко казано“ и „Бяла приказка“ на Валери Петров и „Любовта на лунната принцеса“ по мотиви от Гурам Петриашвили и Михаил Енде.


Започваме интензивни репетиции с групите на тинейджърите и възрастните на открито и се надяваме в края на месец юни, или в началото на месец юли 2020 година да ви покажем „Капан за мишки“ от Агата Кристи, „Жените на Джейк“ от Нийл Саймън, „Черна комедия“ от Питър Шафър, „Чай с мента или чай с милон“ от Даниел Наваро и Патрик Одкер и „Дует“ от Ото Ескин.

 

 

(17.03.2020)

Скъпи приятели,

Всички репетиции на живо и всички представления на театрална школа ВЕДНА се отменят заради извънредното положение в Република България и световната пандемия от COVID 19.

Следим новините всеки ден и при промяна, веднага ще ви информираме.

Бъдете здрави!

Останете си вкъщи!

(15.02.2020)

 

ПРОГРАМА сезон 2019 / 2020 година


25.03.2020 г. от 14 часа Благотворителен концерт – спектакъл по случай Благовещение за децата и младежите ЦСРИ „Благовещение“ към „Каритас – София“ в Камерен театър „Ведна“


27.05.2020 г. от 19 часа „Меко казано“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


28.05.2020 г. от 19 часа „Меко казано“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


29.05.2020 г. от 19 часа „Бяла приказка“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


30.05.2020 г. от 10 часа „Бяла приказка“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


30.05.2020 г. от 10 часа „Любовта на лунната принцеса“ по мотиви от Гурам Петриашвили и Михаил Енде в Дом на културата „Средец“


31.05.2020 г. от 18 часа „Любовта на лунната принцеса“ по мотиви от Гурам Петриашвили и Михаил Енде в Дом на културата „Средец“


01.06.2020 г. от 18 часа „Пиратска история“ интеактивен спектакъл по случай 1 – ви юни с актрисите Златина Йорднова и Мая Гелева в Дом на културата „Средец“


19.06.2020 г. от 19 часа „Капан за мишки“ от Агата Кристи в Дом на културата „Средец“


20.06.2020 г. . от 19 часа „Капан за мишки“ от Агата Кристи в Дом на културата „Средец“


21.06.2020 г. от 19 часа „Жените на Джейк“ от Нийл Саймън в Дом на културата „Средец“


25.06.2020 г. от 19 часа „Черна комедия“ от Питър Шафър в Дом на културата „Средец“


26.06.2020 г. от 19 часа „Черна комедия“ от Питър Шафър в Дом на културата „Средец“


27.06.2020 г. от 19 часа „Чай с мента или чай с милон“ от от Даниел Наваро и Патрик Одкер в Дом на културата „Средец“

28.06.2020 г. от 19 часа „Чай с мента или чай с милон“ от от Даниел Наваро и Патрик Одкер в Дом на културата „Средец“

29.06.2020 г. от 19 часа „Дует“ от Ото Ескин в Дом на културата „Средец“

30.06.2020 г. от 19 часа „Дует“ от Ото Ескин в Дом на културата „Средец“

 

РезÑ?лÑ?аÑ? Ñ? изобÑ?ажение за Ñ?Ñ?ек

 

 

 

(24. 07.2019)


И тази година специално на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ сме подготвили вече традиционния театрален маратон в Дом на културата "Средец". В програмата ще видите премиерите на: "Годеж по френски" от Клод Моне, "Летисия и любовното биле" от Питър Шафър и "Шрек" по мотиви от анимационни филм и мюзикъла. Ще ви покажем и представленията, с които завърши миналия сезон - двете части на "СКЪПА ПАМЕЛА" - "Как да пречукаме бабето" и "Как да побъркаме бабето" и „ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ“ от Ерик Емануел Шмид. Поради големия зрителски интерес към нашият ДРАКУЛА само и единствено в Нощта на театрите ще покажем постановката отново. 

Изказваме искрените си благодарности на съорганизаторите на Театралния маратон ОКИ - Дом на културата "Средец" за предоставената възможност.

ПРОГРАМА

ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН В ДОМ НА КУЛТУРАТА "СРЕДЕЦ"

ПО ВРЕМЕ НА НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019

8 ноември (петък) 2019 от 19 часа „ГОДЕЖ ПО ФРЕНСКИ“ от Клод Моне (ПРЕМИЕРА)
9 ноември (събота) 2019 от 19 часа „ГОДЕЖ ПО ФРЕНСКИ“ от Клод Моне (ПРЕМИЕРА)
10 ноември (неделя) 2019 от 19 часа „ГОДЕЖ ПО ФРЕНСКИ“ от Клод Моне (ПРЕМИЕРА)
11 ноември (понеделник) 2019 от 19 часа „ЛЕТИСИЯ И ЛЮБОВНОТО БИЛЕ“ от Питър Шафър (ПРЕМИЕРА)
12 ноември (вторник) 2019 от 19 часа „ЛЕТИСИЯ И ЛЮБОВНОТО БИЛЕ“ от Питър Шафър (ПРЕМИЕРА)
13 ноември (сряда) 2019 от 19 часа „ЛЕТИСИЯ И ЛЮБОВНОТО БИЛЕ“ от Питър Шафър (ПРЕМИЕРА)
14 ноември (четвъртък) 2019 от 19 часа „СКЪПА ПАМЕЛА – Как да пречукаме бабето“ от Джон Патрик
15 ноември (петък) 2019 от 19 часа „СКЪПА ПАМЕЛА . Как да побъркаме бабето“ от Джон Патрик

16 ноември (събота) 2019 от 11 часа "ЦАР ДРОЗДОБРАД"
16 ноември (събота) 2019 от 16 часа „ШРЕК“ (ПРЕМИЕРА)

16 ноември (събота) 2019 от 22 часа "ДРАКУЛА" 
17 ноември (неделя) 2019 от 14 часа „ШРЕК“ (ПРЕМИЕРА)
17 ноември (неделя) 2019 от 19 часа „ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ“ от Ерик Емануел Шмид

 

 

(24. 07.2019)

Приемът за сезон 2019 / 2020 година на нови деца и младежи в театрална школа ВЕДНА ще бъде на 13 септември (петък) от 16 до 20 часа и на 18 септември (сряда) от 16 до 20 часа в нашата репетиционна на ул. Бузлуджа 20 (до Петте кьошета). За участие в прослушването е необходимо първо да се обадите на телефон 0896 505 946 или на пишете на електронен адрес vedna@abv.bg.

Кандидатите трябва да са подготвили един материал по желание. Това може да бъде стихотворение, бесня, монолог, част от проза и др.

Ако имате въпроси, моля не се колебайте и ни се обадете!

 

 

(11. 07.2019)

В средата на месец юли 2019 г. се върнахме от нашата, станала традиционна, кино ваканция в Ахтопол. Филмите, които снимахме са с работните заглавия: "Обещанието", "Страх", "Наистина" и "Cherchez la femme".

Премиерите на новите ни филми очаквайте през зимата или пролетта на 2020 година, а ако искате да видите досегашните ни опити в правенето на филмчета, сложили сме всички в един плей лист, който можете да намерите тук

 

 

 

(09. 06.2019)

ДВЕ НАГРАДИ ЗА АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО за възпитаници на театрална школа ВЕДНА от фестивала "Пинокои" 2019

В рамките на четири дни от 6 до 9 юни 2019г. в Общински културен институт Дом на културата „Красно село” се проведе Трети детско-юношески фестивал за театрално изкуство „Пинокио 2019”.

С провеждането на този фестивал целим:
1. Да се пренасочи вниманието на децата към
духовните ценности, за сметка на други, заобикалящи ги предизвикателства и комерсиални изкушения.
2. Да се подкрепят усилията на Детските театрални
школи в стремежът им да развиват художествени умения и интереси.
3. Участниците да получат стимул, професионална
и творческа подкрепа за развиване на техните таланти и индивидуални качества.

Наградите бяха разпределени в две категории – от 6 до 13 години и от 14 до 20 години.

Журито в състав:
Председател – Петя Йотова – поетеса
Членове – Илиян Стоилов - режисьор
Катя Ангелова

определиха следните награди:

Награда за най – добър спектакъл в категория от 6 до 13 години
Спектакълът на средната група на Детска театрална школа към театър „Сириус”, с художествен ръководител Петя Каменова - „Сън в лятна нощ”

Награда за най – добър спектакъл в категория от 14 до 20 години
Спектакълът на голяма група на Детска театрална школа към театър „Сириус”, с художествен ръководител Петя Каменова – „Война за мир” - авторски спектакъл

Награда за най – добра мъжка роля в категория от 6 до 13 години -
Мартин Декорте - Арт Асоциация „Водолей”

Награда за най – добра мъжка роля в категория от 14 до 20 години -
Владимир Желев - Театрална школа „Ведна”

Награда за най – добра женска роля в категория от 6 до 13 години -
Бояна Хитрова - Детска театрална школа към театър „Сириус”

Награда за най – добра женска роля в категория от 14 до 20 години -
Джейлан Карадайъ - Театрална школа „Ведна”

 

 

(22. 05.2019)

Театралният фестивал “СОФИЯ МОНО” с девето издание от 1 до 9 юни 2019г.

ДЕТСКАТА ПРОГРАМА с начален час 13.30 ч. и вход свободен:

1 ЮНИ - “БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ” от Братя Грим – куклено-театрална школа за деца “ГЛУХАРТЧЕТА” представя забавен куклен спектакъл, изпълнен от деца за деца. Постановката е дело на Таня Гигова и Крум Крумов. Следва РАБОТИЛНИЧКА ЗА КУКЛИ, в която могат да се включат малките зрители.

2 ЮНИ - “СЪН В ЛЯТНА НОЩ” от Уилям Шекспир – откъси. Представят деца от театрална школа и фондация “ВЕДНА”. Постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева.

4 ЮНИ – “БИБЛИОТЕКА ЗА ВСЕКИ" - в партньорство с Национална Библиотека “Св.Св. Кирил и Методий”. Малки и големи ще могат да се включат в разходка по пътя на книгите на тема “от праисторическите писмени знаци до дигиталната ера”.

5 ЮНИ – “ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТИЙН ИДОЛИ” - среща-дискусия с писателката Юлия Спиридонова три пъти номинирана за най-голямата награда за детска литература „Астрид Линдгрен“. Ще бъдат представени романите ѝ "Тина и половина", "Графиня Батори", "Макс" и "Кронос, тоя нещастник". Събитието е подходящо за тийнейджъри.

6 ЮНИ – “ОБЪРКАНОТО СТИХОТВОРЕНИЕ” – представят деца от втори клас на 38 ОУ “Васил Априлов”.

8 ЮНИ - РАБОТИЛНИЦА ЗА САПУНЕНИ БАЛОНИ в партньорство с театър „Мале Мале“ и асоциация АРДУС. Зрелищен спектакъл и работилница със сапунени мехури - без думи, в които ще се включат и децата от АРДУС – Асоциация на родителите на деца с увреден слух.

 

 

(30. 04.2019)

МЛАДЕЖКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ май и юни 2019

"СКЪПА ПАМЕЛА" от Джон Патрик

ПЪРВА ЧАСТ - "Как да пречукаме бабето"
ВТОРА ЧАСТ - "Как да поръбкаме бабето"

Представяме ви две части от поредицата на американския драматург Джон Патрик за добродушната, мила и неравнодушна женица Памела, на която все й се случват интересни и малко странни събития.

В първата (значително по-популярната пиеса) в почти порутения дом на Памела идват банда мошеници, които се опитват в буквалния смисъл на думата да я убият, но опитите им са все неуспешни. А може би Памела не е толкова наивна, колкото ни изглежда?

Във втората част на "Скапа Памела" действието се развива няколко години след като бандата е била при нашата чудничка героиня, но... тя вече не е така сама. Защо, ли? - Първо си има чаровната, приказливата и доста обидчивата си съседка Рози, второ - омъжва се за избраникът на същата тази Рози и трето... в дома й идват роднините на женихът. Кой и защо иска да побърка "бабето" и дали успява, можете да гледате само в "Как да побъркаме бабето"!
" Скъпа Памела - Как да пречукаме бабето" гледайте на 18 май от 19 ч., 1 юни от 19 ч., 19 юни от 19 ч. и на 22 юни от 14 часа на сцената на Дом на културата "Средец" Спектакълът ще се играе и на сцената на Дом на културата "Красно село" на 15 юни от 19 часа.

"Скъпа Памела - Как да побъркаме бабето" гледайте на 19 май от 19 часа, 2 юни от 19 часа, 20 юни от 19 часа и на 23 юни от 14 часа на сцената на Дом на културата "Средец" Спектакълът ще се играе и на сцената на Дом на културата "Красно село" на 16 юни от 19 часа.

 

"ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ"

от Ерик Емануел Шмид
постановка - Красимира Методиева

Участват (по азбучен ред): Василена Годинячка, Веси Тодоровска, Владимир Темелков, Владимир Желязов, Галина Павлова, Джейлан Карадайъ, Дарина Проданова, Елена Маринова, Ивана Бочева, Иван Борисов, Мартин Пенев, Матрин Дочев, Николай Христов, Сияна Люцканова, Станислава Шулева, Цветелина Георгиева

„ В тази пиеса става дума за това, че всеки човек може да си позволи да погледне в непознатото и да разкрие тайната. И тогава повече няма да го е страх от това неизвестно и ще приеме живота такъв, какъвто е.“ – Елих Емануел Шмид

дати: 19,20, 21, 22 и 23 юни 2019 г.

 

(30. 04.2019)

ДЕТСКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ май и юни  2019

11 и 18  май от 10 часа

31 май от 19 часа

ВЕЩИЦАТА ОТ КИЛЕРА

В салона на Дом на културата "Средец"

 

12 май, 1 и 2 юни  от 10 часа

МАЛКАТА БАБА ЯГА

В салона на Дом на културата "Средец"

 

29 и 30 май от 19 часа

ОГНИВОТО

В салона на Дом на културата  "Красно село"

 

19 май от 12 часа

СЪН В ЛЯТНА НОЩ - откъси

В салона на Дом на културата "Средец"

 

 

 

(27.03.2019 )

Младите актрьори от театрална шксла ВЕДНА бяха статисти на грандиозният спектакъл на Русенска опера "Набуко" на Джозепе Верди  в зала 1 на НДК. За краткото време на репетиции нашите възпитаници влязоха в сложния мизансцен на италианския режисьор Марио де Карло.

(25.02.2019 )

Те от малки обичат сцената и нямат търпение да дойде неделя, за да отидат на репетиция. А тя се превръща в истинско забавление, особено, когато някой разкаже виц или нещо, което го е развеселило, докато идва насам. Важното е,че малки и големи вече 12 години ги познават и ходят редовно на техните представления.

Малките актьори от театрална школа „Ведна“ гостуват на „Детското БНР“. Техен художествен ръководител е актрисата Красимира Методиева, която влиза в ролята и на режисьор. През годините участват на много фестивали и печелят престижни награди. Сега може да ги видите в „Нощта на театрите“ , където представят пред препълнена зала своя богат репертоар.

Оказва се, че Шекспир е един от любимите им автори, а те с удоволствие учат трудните текстове на „Сън в лятна нощ“, които репетират в момента и през пролетта ще може да видим това представление на голяма сцена.

 

 

(18.12.2018)

Фондация "ВЕДНА" бе инициатор и участник в Коледното тържество на деца и младежи в неравностойно положение към Център "Благовещение". Събитието се състоя в края на декември 2018 година.

 

 

(11.11.2018)

Красимира Методиева, художествен ръководител на театралнашкола ВЕДНА, заедно с талантливите млади актьори Ивана Бочева и Николай Христов бяха гости на предаването ДОБЪР ДЕН С БНТ 2 по повод Театралния маратон по време на Нощ на театрите 2018 година. (Запис от предаването можете да гледате тук. Нашето участие е след 32 - рата минута)

 

(18.10.2018) НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2018 година

ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН

ПРОГРАМА:

15 ноември (четвъртък) от 19:00 ч. ВЕЩИЦИТЕ ОТ ИСТУИК
16 ноември (петък) от 21:00 ч. ВЕЩИЦИТЕ ОТ ИСТУИК
17 ноември (събота) от 11 ч. КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ
17 ноември (събота) от 16:00 ч. ЧЕР ХАЙВЕР И ЛЕЩА
17 ноември (събота) от 19:00 ч. СЕМЕЙСТВО АДАМС
17 ноември (събота) от 22:30 ч. СЕМЕЙСТВО АДАМС
18 ноември (неделя) от 16 ч. КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ
18 ноември (неделя) от 19 ч. КУРШУМИ НАД БРОДУЕЙ

 

(26.07.2018 ) ВЕДНА студио с награда за монтаж от фестивала Dolna Malina Open Fest за най-новия си филм ТЕ, ОТ ОНОВА МЯСТО.

Късометражния филм бе изцяло заснет по време на фестивала на терена на UFO Film and Television Studios в село Долна Малина и разказва за забравена от всички малка псиатрична болница, в която болните са направили своя стройна организация, докато там не пристига един заблуден, бягаш от похитителите си млад и красив мъж... Премиерата на филма очаквайте през ноември 2018 година!

репортажът за нашето представяне гледайте тук

 

 

Фондация ВЕДНА бе съорганизатор на фестивала Dolna Malina Open Fest в раздел "ПОЕЗИЯ И ЛИТЕРАТУРА". В таз годишното издание темата бе "УНГАРСКА ПОЕЗИЯ И ЛИТЕРАТУРА" с безценната помощ на Унгарския културен институт в София. Кратък филм за къбитието можете да видите тук.

 

 

 

През лятото на 2017 година заснехме три филма за нашата първа трилогия под надслов "Времето" и ги показахме в края на месец май 2018 година.


КОГАТО НЯМА УТРЕ (45 мин.)

сценарий и режисура КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 

оператори: ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ, ПРЕСЛАВА ТРАЙКОВА, КАТРИН ЛАЛОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ПАВЕЛ МИЛАНОВ 

монтаж АЛЕКСАНДРА ЧОБАНОВА 

участват: ГАБРИЕЛА ГЕОРГИЕВА, МОМЧИЛ ХРИСТОВ, КАМЕН ФИЛКОВ, ПРЕСЛАВА ТРАЙКОВА, ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА, ВЯРА ФОТЕВА, КАТАЛИНА БОЯНОВА, НИЯ ТРАНДЕВА, АЛЕКСАНДРА ЧОБАНОВА, НИЯ ИЛИЕВА, БОЖИДАР ИВАНОВ, АННА - МАРИЯ СТОИЧКОВА, ДАРИЯ ТЕМЕЛКОВА, ДЕЯН МИЛКОВ, КАЛОЯН ВЕЛИНОВ, НЕЛИ СТАРОКИНА, ВИКТОР ЖЕЛЯЗОВ

В лентата се разказва за изпитанията на главната героиня Светла (в ролята Габриела Георгиева) в един ден, в който събитията са разрушителни и пагубни. Дали Светла ще успее да намери сили в себе си да се пребори с всички неприятности и каква ще е наградата й при изгрева на следващия ден, гледайте в новия филм на студио "Ведна" - "Когато няма утре" 


ЧАСОВЕТЕ ПОМЕЖДУ НИ (45 мин.) 
сценарий и режисура ПАВЕЛ МИЛАНОВ 

участват: КАТРИН ТОДОРОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, НИКОЛАЙ ХРИСТОВ, СТАНИСЛАВА ШУЛЕВА, МИХАЕЛА СТАРОКИНА, СИЯНА ЛЮЦКАНОВА, СИМОН МЕНЕНДЕС, БОЖИДАР ИВАНОВ, ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ и др. 

На плажа се появява бутилка, в бутилката има писмо... Неподозиращо нищо момиче получава странно видение, в което едно малко момче умира... Писмото е от него, тя го намира. Двамата ги делят часове във времето. Те не могат да се срещат, въпреки, че ще се срещат... Ще намери ли вариант главната героиня да спаси живота на малкото момче и дали в тефтерите на съдбата спасяването на един, не е пагубно за друг? 


ПАРАДОКСЪТ НА ДЯДОТО (20 мин.) 
сценарий и режисура КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 
оператори:ДЕНИС МАРИНЧЕВ, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ПРЕСЛАВА ТРАЙКОВА, КАТРИН ЛАЛОВА, ПАВЕЛ МИЛАНОВ, МАРТИН ПЕНЕВ

в главните роли: ИВАНА БОЧЕВА, НИКОЛ АРСОВА, ВАСИЛЕНА ГОДИНЯЧКА, ЯСМИН БУЛАХБАЛ, БОГДАН ШИШКОВ

в епизодите: Никола Павловски, Димана Христова, Боряна Илиева, Йоана Велкова, Виктор Желязов, Йована Петрова, Петра Филкова, Олга Стоева, Катрин Лалова, Динислав Маринчев, Андреа Димитрова, Симон Менендес, Станимир Стоянов, кучето Тара и др.

На пуст остров с големи бели вълни Съдбата приема душите на онези, които са посегнали на чудото на живота, на самоубийците... Някои от тях не съжаляват за стореното, други са отнели живота си случайно, трети... са може би още живи в онова странно и страшно пространство между живота и смъртта. Мисията на Съдбата е да "изтрие" живота на тези хора, да срещне грешниците в онзи ден, час и минута назад във времето, в който родителите им са се запознали и да ги накара да предотвратят тази среща. Съдбата и съдбите човешки... Съдбата, която страда... Съдбата, която очаква Преображение и Чудото...

 

 

 

НА ДОБЪР ЧАС!

Катрин Лалова (на снимката) от нашата група е приета Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Боньо Лунгов. Още трима младежи от нашата школа ще учат за първа година изкуство, но във Великобритания. На добър час и на Ани Петрова и Виктория Величкова, които ще изучават актьорско майсторство и драма, и на Игнат Игнатов със специалност кино производство.

(25.07.2017 г. )

НЕ СЕ СЪРДИ ЧОВЕЧЕ

новият филм на ВЕДНА СТУДИО

сценарий и режисура - Красимира Методиева

оператори - Павел Миланов и Картин Лалова

участват: Ивана Бочева, Денислав Маринчев, Павел Миланов, Катрин Лалова, Преслава Трайкова, Джейлан Карадайъ, Валерия Василева, Мериам Башипши, Анна - Мария Стоичкова и др. 

Лентата бе заснета през пролетна в село Жеравна, а в историята са вплетени минало и настояще, мистика и реалност...

ОЧАКВАЙТЕ ПРЕМИЕРАТА ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2017 година!

 

 

 

(25.07.2017 г. )

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2017 година

Дом на културата "Средец" и Театрална школа ВЕДНА за четвърта поредна година организират ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН по време на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Всички представления ще се играят на голямата сцена на Дом на културата "Средец", София, ул. Кракра 2 А (бившият Младежки дом "Лиляна Димитрова") Ето и програмата ни за 4 и 5 ноември 2017 година:

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА по мадам дьо Бомон гледайте на 4 ноември от 16:00 часа и на 5 ноември от 11:00 часа

КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ  по Робер Тома ще се играе на 4 ноември от 00:05

ДРАКУЛА по мотиви от романа на Брам Стокър ще представим на 4 ноември от 20:00 часа и на 5 ноември от 19:00 часа

цена на билетите 4 лв. за ученици и 6 лв. за възрастни

 

 

 

(15.07.2017 г. )

КИНО ВАКАНЦИЯ  2017 година

По време на традиционната вече КИНО ВАКАНЦИЯ това лято заснехме три филма. В трилогията "ВРЕМЕТО" ще можете да гледате:  

"ЧАСОВЕТЕ МЕЖДУ НАС",

"КОГАТО НЯМА УТРЕ" и

"ПАРАДОКС НА ПЪРВА СРЕЩА"

Във филмите участваха над петдесет млади актьори и актриси, а премиерите се очакват през февруари 2018 година. 

 

 

ТЕАТЪР ЗА АМАТЬОРИ: ХОРА С РАЗЛИЧНИ ПРОФЕСИИ СЕ СЪБИРАТ НА СЦЕНАТА

Група актьори аматьори доказват, че никога не е късно да постигнеш мечтата си. Независимо от годините. Видеомонтажистът Мартин и юрисконсултът Калоян се записват в театрална школа за възрастни. Те и останалите участници, макар вече пораснали, се превръщат в истинска трупа. През деня са на работа, а вечер – на репетиции.

Най-възрастният артист-аматьор е Любо. Първата му среща с театъра е, когато е бил на 70 години.

Гледайте репортажът на НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ за курсовете по актьорско майсторство за възрастни в театрална школа ВЕДНА и по-специално за спектакълът ни КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ.  Е, във видеото никъде не се споменава името ни, но вие си знаете, че сме ние...

 

Ето и линк към репортажа на Глория Николова.

 

 

(15.05.2017)

Национален музей "Земята и хората" - София и театрална школа ВЕДНА са подготвили за вас, приятели, една нестандартна НОЩ НА МУЗЕИТЕ.

Очакваме ви на 20 май от 20:30 часа в Национален музей "Земята и хората", където ще започнем с флашмоб с текстове на Уилям Шекспир, след което ще ви представим откъси от "Дванайсета нощ", "Комедия от грешки" и "Сън в лятна нощ".

Ще бъде изненадващо! Ще бъде запомнящо се! Ще бъде интересно... Очакваме ви на 20 май - ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ!

Вход свободен!

 

30 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ И ТРИ ПРЕМИЕРИ НА ФИЛМИ В КРАЯ НА СЕЗОНА!

МАРТ 2017

27 март от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА

29 март от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА


АПРИЛ 2017

21 април от 19 часа премиера на филмите на студио ВЕДНА - "Вълшебен молив", "Мистериозният пушач" и "Не казвай на никого" на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

22 април от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

26 април от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА

 

30 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ И ТРИ ПРЕМИЕРИ НА ФИЛМИ В КРАЯ НА СЕЗОНА!

МАЙ 2017

13 май от 11 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
13 май от 11 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
14 май от 11 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
14 май от 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
17 май от 19 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
19 май от 19 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
20 май от 12 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
20 май 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
20 май 18 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
20 май от 20:30 часа ИГРАЕМ ШЕКСПИР (откъси от пиеси и флашмоб) в Музея "Земята и хората", част от събитията, организирани в НОЩ НА МУЗЕИТЕ
21 май 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
27 май от 12 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
28 май от 12 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 14 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 16 часа ИГРАЕМ ТЕАТЪР урок - спектакъл по текстове на Джани Родари с децата от Дом за деца лишени от родителски грижи в село Дрен. Част от проекта DREAMUP - ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВО на Фондация БНП Париба България и Международният женски клуб, в който Фондация ВДЕНА е партньор.
28 май от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

 

 

30 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ И ТРИ ПРЕМИЕРИ НА ФИЛМИ В КРАЯ НА СЕЗОНА!

 

ЮНИ 2017

3 юни от 12 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

4 юни от 18 часа ОТКЪСИ ОТ ПИЕСИ на Уилям Шекспир, Хенрих Ибсен, Александър Галин, Нийл Самън, Джоузеф Кесълфинк, Славомир Мрожек и др.

20 юни от 19 часа КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ от Робер Тома на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

24 юни от 18 часа ОТКЪСИ ОТ ПИЕСИ на Уилям Шекспир, Хенрих Ибсен, Александър Галин, Нийл Самън, Джоузеф Кесълфинк, Славомир Мрожек и др.

28 юни от 19 часа КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ от Робер Тома на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

 

(12.06.2017)

ЗА КРИМИНАЛЕТАТА...

Слушайте запис от НОЩЕН ХОРИЗОНТ на БНР с участието на Красимира Методиева за криминалния жанр, за това защо кримките продължават да вълнуват читатели и зрители и за новата постановка в групата на възрастните на театрална школа ВЕДНА - КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ по Робер Тома.

Записа можете да чуете тук

 

(30.05.2017)

БЪДЕЩИ КОЛЕГИ

И тази година  можем да се похвалим, че трима от "нашите хора" са приети в престижни театрални университети във Великобритания.

Виктория Величкова ще учи драма в Northumbria University International

Ани Петрова актьорско майсторство в Arts University Bournemouth

Игнат Игнатов кино и телевизия в Arts University Bournemouth

 

В средата на септември ще знаем какви резултати са постигнали младежите и девойките, предпочели обучение по актьорско майсторство в България, а до тогава - им стискаме палци и се надяваме да сбъднат мечтите си!

 

(20.04.2017)

МИСТЕРИОЗНИЯТ ПУШАЧ

филм на студио ВЕДНА

премиера 21 април 2017 година от 19 часа
 

сценарий и режисура
ИГНАТ ИГНАТОВ

участват:
МАРТИН ПЕНЕВ, АНИ ПЕТРОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, КАЛОЯН ВЕЛИНОВ, КАТРИН ЛАЛОВА, ДЕНИС ШУТОВ, ГАБРИЕЛА ГЕОРГИЕВА, ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА, МОМЧИЛ ХРИСТОВ, СТАНИСЛАВА ШУЛЕВА, ПАВЕЛ МИЛАНОВ и др.

трейлър на филма можете да гледате тук , целия филм тук)

 

(20.04.2017)

НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО

филм на студио ВЕДНА

премиера 21 април 2017 година от 19 часа

сценарий и режисура
ПАВЕЛ МИЛАНОВ

участват:
КАТРИН ЛАЛОВА, МОНИКА АНДОНОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ДЕНИС ШУТОВ, ЛИЛЯНА ДИМИТРИЕВА, ПЕТЪР ВЕЛКОВ, АНИ ПЕТРОВА

трейлър на филма можете да гледате тук

 

(20.04.2017)

ВЪЛШЕБЕН МОЛИВ

филм на студио ВЕДНА

премиера 21 април 2017 година от 19 часа

сценарий и режисура КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

музика ПАВЕЛ ВАСЕВ

оператори:
ПАВЕЛ МИЛАНОВ
ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ
ИГНАТ ИГНАТОВ
КАТРИН ЛАЛОВА
ДЕНИС ШУТОВ

монтаж КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

участват: ДЕНИС ШУТОВ, КАЛОЯН ВЕЛИНОВ, КАТРИН ЛАЛОВА, АНТОАНЕТА ИЛИЕВА, ДАРИЯ ТЕМЕЛСКА, МОМЧИЛ ХРИСТОВ, СИЯНА ЛЮЦКАНОВА, ВАСИЛЕНА ГОДИНЯЧКА, ДИМАНА ХРИСТОВА, БОГДАН ШИШКОВ, ПЕТРА ФИЛКОВА, ЙОАНА ВЕЛКОВА, СИМОН МЕНЕНДЕС, ВИКТОР ЖЕЛЯЗОВ, КАМЕН ФИЛКОВ, АЛЕКСАНДРА ЧОБАНОВА, ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА, ГАБРИЕЛА ГЕОРГИЕВА, ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ, НИКОЛ АРСОВА, НИЯ ТРАНДЕВА, НИКОЛ ГЕОРГИЕВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ИВАНА БОЧЕВА, ВИКТОРИЯ ВЕЛИЧКОВА, ЛИЛЯНА ДИМИТРИЕВА, НИКОЛАЙ ХРИСТОВ, АНДРЕА ДИМИТРОВА, ДЕЯН МИЛКОВ, БОРЯНА ИЛИЕВА, ВИКТОРИЯ ВИТЛЕЕМОВА

трейлър на филма можете да гледате тук

 

 

 

(25.03.2017)

ЕДНА ГОДИНА КАМЕРЕН ТЕАТЪР ВЕДНА

На 27 март ще отбележим 1 година от съществуването на Камерен театър ВЕДНА с първата постановка за сезона на МАГАРЕШКАТА КОЖА. На този ден се отбелязва Международния ден на театъра, което е още един прекрасен повод за празник.

 

(01.04.2017)

ГЛАСОВЕТЕ ОТ ЧИТАНКАТА

Децата и младежите от театрална школа ВЕДНА четат произведенията от новите учебници за втори и четвърти клас на издателствата АНУБИС и БУЛВЕСТ.

Щастливи сме да отбележим, че от тази есен децата от цяла България ще изучават произведенията от Читанката с гласовете на прекрасните деца от театрална школа ВЕДНА. Премиерата на учебниците ще бъде около 24 май.

(снимки от връчването на грамотите на участниците в дублажа вижте тук)

 

(21.03.2017)

В КАДЪР... ТВОРЕЦА

Документалната поредица на БНТ1 "В кадър" представя филма на Ралица Димитрова - разказ за вярата в самородния талант на Иван, Хасан и другите. Главната героиня в този филм е Вяра Границка, директор на Дневен център БЛАГОВЕЩЕНИЕ, великолепен художник и педагог и наш много добър приятел. Част от филма беше заснета в Камерен театър ВЕДНА с участието на Красимира Методиева

 

видеото можете да гледате тук

 

(28.12.2016)

ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ НА ИЗПИТАНИЕ 2

Отнасяме ли се еднакво към добре облечените деца и тези, на които им личи, че са по-бедни?
 

Предразсъдъци на изпитание! Експеримент на NOVA имаше за цел да провери отнасяме ли се еднакво към добре облечените деца и тези, на които им личи, че са по-бедните.

В експеримента участва 11-годишната Ана-Мария, която играе в театрална школа ВЕДНА.

видеото можете да гледате тук

 

(27.12.2016)

ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ НА ИЗПИТАНИЕ 2

 Как реагираха хората - със съпричастност или безразличие?

Само дете бе оставено в студа. Целта е да се установи дали помагат хората на дете в беда, независимо как изглежда то. В експеримента участва 10-годишният Юлиан Райнов от театрална школа "Ведна". Видеото бе заснето на спирка пред НДК и пред Съдебната палата при минусови температури. 

видеото можете да гледате тук

 

 

(11.09.2016)

DREAMUP - ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВО

От сезон 2016/ 2017 година Фондация ВЕДНА се включи в проекта DREAMUP Обучение чрез изкуство. Програмата е с продължителност 3 години и цели да насърчава и развива индивидуалния талант на всяко дете. Целта на програмата е да позволи на децата, чрез занимания по различни творчески дейности, да се научат да се изразяват свободно, като по този начин ще разширяват своето познание за себе си и околните.

   

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2016

 

ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН В ДОМ НА КУЛТУРАТА "СРЕДЕЦ"

ПРОГРАМА НА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА НА ТЕАТРАЛНА ШКОЛА ВЕДНА:

19.11.2016 от 12:00 часа ЦАР ДРОЗДОБРАД по Братя Грим, сценична адаптация: Красимира Методиева, постановка Милена Мавродинова и Красимира Методиева, музика Андрей Дреников. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 3 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

 

19.11.2016 от 19 часа ФРАНКЕНЩАЙН (ПРЕМИЕРА) по Мери Шели, сценична адаптация: Павел Миланов, постановка Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 4 лв. за ученици и студенти и 6 лв. за възрастни.

20.11.2016 от 11 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА (ПРЕМИЕРА) по Шарл Перо. сценична адаптация и постановка: Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 3 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

20.11.2016 от 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА (ПРЕМИЕРА) по Шарл Перо. сценична адаптация и постановка: Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 3 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

20.11.2016 от 19 часа ФРАНКЕНЩАЙН (ПРЕМИЕРА) по Мери Шели, сценична адаптация: Павел Миланов, постановка Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 4 лв. за ученици и студенти и 6 лв. за възрастни.

 

 

   
НОВИНИ АРХИВ 2009 - 2016 година

8 август 2016 г.

ПРИЕМ СЕЗОН 2016 / 2017 година

Записването и прослушването на децата и младежите, които искат да станат част от театрална школа ВЕДНА ще започне на 8 септември 2016 г. Кастингите ще се проведат на 10 и 11 септември от 16 до 20 часа. За участие в прослушването е необходимо:

- да се обадите на телефони 0896 505 946; 0877 505 946 или да пишете на e-mail: vedna@abv.bg и да запазите ден и час за прослушването;

- кандидатите трябва да подготвят по свой избор стихотворение, басня, монолог или приказка (само един от посочените материали), които да изпълнят по време на прослушването

- да сте попълнили, разпечатали и подписали ЖЕЛАНИЕ (така сме нарекли нашия документ) за постъпване в школата. Можете да го изтеглите от тук .

- да не сте забравили доброто настроение и вдъхновение...

Записалите се до 15 септември ще ползват преференциална цена за курсовете по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО в размер на 80 лв. на месец (каквато е и за участниците от предишните години).

Допълнителен прием ще се проведе на 18 септември (четвъртък) от 18 часа, но записалите се участници след 15 септември няма да могат да се ползват с преференциалната цена за курсовете и месечната такса ще бъде в размер на 90 лв.

Кастинтите ще се проведат на сцената на Камерен театър ВЕДНА, София, ул. Бузлуджа 20 (до Петте кьошета)

С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМЕ НАШИТЕ НОВИ МАЛКИ И ПО-ГОЛЕМИ АРТИСТИ И ИМ ЖЕЛАЕМ УСПЕХ!

 

 

11 август 2016 г.

НА ДОБЪР ЧАС НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ!

На 15 септември 2016 г. училищния звънец ще бие за първи път за нашите прекрасни първокласнички Лили, Ния, Ивон и Габи. Най-добрите ни пожелания за първия учебен ден, момичета! Нека училището се превърне за вас в любимото място за нови знания, големи забавления, верни приятелства...

 

 

11 август 2016 г.

КУРС ПО ИСТОРИЯ НА ИЗКУСТВОТО

От сезон 2016 / 2017 година всички репетиции на децата и младежите от театрална школа ВЕДНА ще започват с Курс по ИСТОРИЯ НА ИЗКУСТВОТО като ще фокусираме вниманието върху театралното изкуство. Курсът ще има както теоретична част - мултимедийна презентация и лекции, така и практическа - младите актьори и актриси ще разиграват откъси от емблематични за история на театъра произведения в духа и стилистиката на епохата.

Ето и примерната програма на КУРСА ПО ИСТОРИЯ НА ИЗКУСТВОТО:

- октомври 2016 г. ИЗКУСТВО НА ДРЕВНА ГЪРЦИЯ И ДРЕВЕН РИМ

- ноември 2016 г. СРЕДНОВЕКОВНО ИЗКУСТВО

- декември 2016 г. - ЕВРОПЕЙСКИ РЕНЕСАНС

- януари 2017 г. - УИЛЯМ ШЕКСПИР

- февруари 2017 - КЛАСИЦИЗЪМ

- март 2017 г. - ПРОСВЕЩЕНИЕ

- април 2017 г. - СИСТЕМАТА НА СТАНИСЛАВСКИ

- май 2017 г. - ТЕАТЪРЪТ НА ХХ ВЕК

 

 

8 август 2016 г.

ПЪРВИ РЕПЕТИЦИИ ЗА СЕЗОН 2016 / 2017 година

Първите репетиции за курсовете по актьорско майсторство на театрална школа ВЕДНА  ще започнат по следния график:

1-3 клас - 17 септември (събота) от 12 часа 

4-7 клас - 18 септември (неделя) от 12 часа (ще се съберем всички, по-късно тази група ще разделим на две групи)

над 13 години - 17 септември (събота)  от 17 часа

Курсовете на децата от предучилищната група ще започнат след 1 октомври.

Заниманията с групата на възрастните ще започнат също след 1 октомври.

Нямам търпение да се видим отново,

Ваша Краси

 

8 август 2016 г.

Нашият филм ИМПРЕСИЯ В СИНЬО се радва на добър успех в Youtube. Ако ви харесват нашите филми, подкрепете ни с лайкове и коментари!

Средно по хиляда човека на месец гледат ИМПРЕСИЯ В СИНЬО и това за нас е добър знак, че нашето произведение набира популярност. Надяваме се и бъдещите ни филми с работни заглавия МНИМИЯТ ПУШАЧ, НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО И ВЪЛШЕБНИЯ МОЛИВ да станат интересни и гледаеми. В момента работим усилено по монтажа и се надяваме през есента да можем да ги завършим.

 

 

8 август 2016 г.

ВЪЗОБНОВЯВАМЕ КУРСОВЕТЕ ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ВЪЗРАСТНИ

От сезон 2016 / 2017 година ще възобновим курсовете по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ВЪЗРАСТНИ. Зачестиха обажданията от хора, които вече не са в ученическа възраст, но които имат голямото желание да играят хей така любителски, за настроение, от любов към театъра, за самоусъвършенстване и ние от театрална школа ВЕДНА решихме отново да направим група за възрастни. Няколко сезона групата на актьорите над 18 години се радваше на добър успех, а последното представление на тези ентусиасти беше СРЕЩИ В СРЯДА по Валентин Красногоров под режисурата на Ралица Ковачева - Бежан на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ през юни 2012 г.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

За родителите на деца от театрална школа ВЕДНА курсовете ще бъдат с 50% намаление.

 

1 август 2016 г.

Още едни човек от нашия екип заминава за Великобритания да учи там АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО. Моника Андонова се присъедини  към нашия екип през есента на 2015 г., но бързо стана част от нашата весела, задружна и трудолюбива група. Мони е приета в университета в Борнмът, където ще учи бакалавърска степен в специалност АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР. ARTS UNIVERSITY BOURNEMOUTH е утвърдило се учебно заведение на острова, а ние желаем на нашето момиче много творчески провокации и успехи!

 

1 август 2016 г.

Нашият ученик ДЕНИС ШУТОВ заминава през септември във Великобритания, където е приет да учи АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР. В университета в град Ковънтри са студенти много български младежи и девойки, а в програмата на PERFORMING ARTS се набляга както на актьорското майсторство и сценичното поведение, така и на мениджърските умения. НА ДОБЪР ЧАС, ДЕНИС! Желаем ти много успехи! Сбъдни мечтите си, момче, ти го заслужаваш!

 

 

1 август 2016 г.

КЪЩАТА НА ГНЕВА на "Аполония" и "Сцена на кръстопът"

Спектакълът на театър "Възраждане" КЪЩАТА НА ГНЕВА, в което участва малката актриса от театрална школа ВЕДНА - Анна - Мария Димитрова,  е селектиран за участие на тазгодишното издание на "Аполония" и "Сцена на кръстопът"! Датите, на които изкушените зрители ще могат да видят постановката са 30.VIII от 18:30 ч. в сградата на читалище "Отец Паисий" по време на Аполония в Созопол и 18.IX от 19:30 ч. в камерната зала на Драматичен театър Пловдив по време на фестивала "Сцена на кръстопът"

 

30 юли 2016 г.

ПО СЛЕДИТЕ НА ВАЗОВ - спектакъл на театрална школа ВЕДНА

по покана на гр. Плачковци за празника на града

 

На 29 юли 2016 г. от 18 часа на сцената на Народно читалище "Пробуда 1924", гр. Плачковци се състоя премиерата на нашия спектакъл ПО СТЪПКИТЕ НА ВАЗОВ. Представлението, в което включихме едни от най-обичаните стихове на Вазов и откъси от неговите "Чичовци" и "Службогонци" бе специално направено за празника на града. Гост актьор беше обичаният и печелил множество награди от прегледи на художествената самодейност Христо Славчев, познат на любителите на театъра в Трявна и Плачковци с много добри свои изяви.

ПО СЛЕДИТЕ НА ВАЗОВ

сценична адаптация и постановка - КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

участват: Преслава Трайкова, Моника Андонова, Анна - Мария Стоичкова, Джейлан Карадайъ, Михаела Старокина, Момчил Христов, Павел Миланов, Денис Шутов, Катрин Лалова, Ани Петрова, Виктория Величкова, Христо Славчев и др.

Снимки от спектакъла можете да видите тук

Видеозапис от спектакъла можете да видите тук

 

15 юли 2016 г.

ПЪРВИ СТЪПКИ В ДУБЛАЖА

Талантливият наш млад актьор Симон Менендес вече повече от година е сред дублиращите филми деца в АЛЕКСАНДРА АУДИО. Характерния му леко дрезгав глас звучи в няколко детски сериала и специалистите в областта на филмовия и телевизионен дублаж казват, че с малкия актьор се работи прекрасно. След проведен кастинг отново за същото звукозаписно студио, нашата ученичка Сияна Люцканова, също озвучава обичан детски филм. От АЛЕКСАНДРА АУДИО обещават през есента да направят още кастинги за дублиращи деца и се надяваме нашите добре говорещи и възпитани към отговорност към актьорската професия деца да се представят добре.

 

 

 

10 юли 2016 г.

МИРА ВЛАДИМИРОВА - БАКАЛАВЪР ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Ето и първият от нашите студийци, който завърши бакалавърска степен АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО във Великобритания. ЧЕСТИТО! Мира Владимирова беше част от театрална школа ВЕДНА повече от три години, след това учи в Университета Queen Mary (Лондон), а сега в Лондон заедно със свои съмишленици и приятели е сред създателите на Theatre Counterpoint.

Следим с огромен интерес успехите на Мира и й желаем много късмет и вдъхновение!

 

 

 

2 юли 2016 г.

МОРСКА КИНО ВАКАНЦИЯ 2016

В началото на юли 2016 г. се проведе вече традиционната морска кино - ваканция за децата и младежите от театрална школа ВЕДНА. Локацията отново беше любимия ни Ахтопол, а филмите, които заснехме бяха... три.

МИСТЕРИОЗНИЯТ ПУШАЧ по текстове, режисура и операторско майсторство на Игнат Игнатов се фокусира върху темата за личното пространство и предразсъдъците, които са ни обсебили. Филмът обеща да изненада с оригинални хрумки във визията и изказа.

НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО по текстове, режисура и операторско майсторство на Павел Миланов ще бъде криминален филм за изгубените ценности на обърканото поколение на младите хора днес.

ВЪЛШЕБНИЯТ МОЛИВ по текстове и режисура на Красимира Методиева ще се опита, чрез една приказна история, да покаже как добрите желания могат да се сбъднат и хората могат да бъдат по-добри, стига истински да го пожелаят.

По предварителни прогнози, премиерите на филмите се очакват през есента на 2016 г.

Снимки от нашето морски приключение можете да видите в нашата страница във фейсбук. Албум 1, Албум 2 и Албум 3

 

 

12 юни 2016 г.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА ФОНДАЦИЯ "ВЕДНА" И ПРИЯТЕЛИ

за събиране на дрешки, книжки, играчки и др. за децата от Дома за сираци в село Дрен

С последното за сезона представление на СЕМЕЙСТВО АДАМС на децата от театрална школа ВЕДНА завършихме и организираната повече от месец преди това Благотворителна инициатива за събиране на дрехи, играчки, книги и др. за сираците от село Дрен. Парични средства за заплащане на автобуса с децата от селото до София и обратно бяха събрани, благодарение на даренията на Светла Нешовска, Лидия Иличовска и Анета Христова. В организацията на събитието много активно се включи Юлия Стоичкова, член на УС на Фондация ВЕДНА, благодарение на която, освен много дрехи и играчки, осигури и пици от Пицария Италия.

Почти всички деца и младежи от театрална школа ВЕДНА донесоха за децата в неравностойно положение подаръци и нашия малък театър се оказа тесен за многото торби. Благодарим на всички дарители, които намериха време да дойдат и донесат своите подаръци, на тези, които пращаха с куриер, на всички, които помагаха с организацията... Показахме, че като сме обединени можем да постигнем много!  Обещаваме, че тази среща се повтори и потрети! Нека бъдем по-добри!

Снимки от събитието можете да видите тук

 

12 юни 2016 г.

ВТОРА НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ за младата актриса от Театрална школа ВЕДНА Ани Петрова

Щастливи сме да споделим с вас радостта си, че нашата Ани Петрова получи втора награда за женска роля за интерпретацията на Ода Мей от спектакъла ОЩЕ СЪМ ТУК. Спектакълът се игра по време на Първото издание на Фестивала за детско - юношески театър ПИНОКИО, организиран от Дом на културата "Красно село"

Честито на прекрасната Ани! Благодарим и на препълнената зала! 

Запис от спектакъла във фестивалното ни участие можете да гледате тук

4 април 2016 г.

В представлението КЪЩАТА НА ГНЕВА на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (с четири номинации и два АСРЕЕРА за 2015 г.) влиза младата актриса от театрална школа ВЕДНА - Анна - Мария Димитрова.

Режисьор и сценограф: Диана Добрева

Композитор: Петя Диманова

Георги Златарев, Жана Рашева, Ивет Радулова, Филипа Балдева, Донка Аврамова-Бочева, Яна Кузова,  Николина Янчева, Лиляна Шомова, Алесия Йосифова и Анна - Мария Димитрова.

 

1 април 2016 г.

10 - ТИ ЮБИЛЕЕН

СЕЗОН  

ПРОГРАМА

АПРИЛ 2016 г.

спектаклите се играят на камерна сцена ВЕДНА, София, ул. Бузлуджа 20

 

16 април от 16 ч.

МАЛКАТА БАБА ЯГА

 

17 април от 17 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

 

17 април от 19 ч.

ИМПРЕСИЯ В СИНЬО

 

23 април от 13 ч.

МАЛКАТА БАБА ЯГА

 

24 април от 19 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

  

МАЙ 2016 г.

 

спектаклите се играят на камерна сцена ВЕДНА, София, ул. Бузлуджа 20

 

15 май от 19 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

 

18 май от 19 ч.

МАЛКАТА БАБА ЯГА

 

20 май от 19 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

 

21 май от 16 ч.

МАЛКАТА БАБА ЯГА

 

22 май от 19 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

 

28 май от 16 ч.

МАЛКАТА БАБА ЯГА

 

29 май от 19 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

 

31 май от 19 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

  

ЮНИ 2016 г.

 

4 юни от 11 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

на сцената на Дом на културата "Средец"

 

4 юни от 19 ч.

ОЩЕ СЪМ ТУК...

на сцената на Дом на културата "Средец"

 

5 юни от 11 ч.

СЕМЕЙСТВО АДАМС

на сцената на Дом на културата "Средец"

 

5 юни от 19 ч.

ОЩЕ СЪМ ТУК...

на сцената на Дом на културата "Средец"

 

11 юни от 19 ч.

ОЩЕ СЪМ ТУК...

камерна сцена ВЕДНА, София, ул. Бузлуджа 20

 

18 юни от 19 ч.

ОЩЕ СЪМ ТУК...

камерна сцена ВЕДНА, София, ул. Бузлуджа 20

 

25 юни от 19 ч.

ОЩЕ СЪМ ТУК...

камерна сцена ВЕДНА, София, ул. Бузлуджа 20

 

26 юни от 19 ч.

ОЩЕ СЪМ ТУК...

на сцената на Дом на културата "Средец"

 

1 април 2016 г.

ИМПРЕСИЯ В СИНЬО - премиерен филм на Студио ВЕДНА

Арт център ВЕДНА (ул. Бузлуджа 20, до Петте кьошета) представя на вашето внимание третия филм на Фондация ВЕДНА.

ИМПРЕСИЯ В СИНЬО е една морска история, в която по мистериозен начин са преплетени много съдби. Внезапно по време на живо излъчване на телевизионно шоу, известната водеща изчезва и само истинската, чистата любов на едно момче, на което тя до тогава не е обръщала никакво внимание, може да направи така, че тя да продължи да съществува, такава каквато е... Или пък не? Как се променяме и какво губим, устремени към успеха? - на тези въпроси ще се опита да даде отговор новия ни филм.

сценарий и режисура: КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА, оператори: ПАВЕЛ МИЛАНОВ, ИГНАТ ИГНАТОВ, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ И КАЛОЯН ВЕЛИНОВ, монтаж: ИГНАТ ИГНАТОВ


Участват: Катрин Лалова, Ивелина Велинова, Зорница Кръстева, Мартин Тодоров, Денис Шутов, Калоян Велинов, Цветелина Георгиева, Преслава Трайкова, Момчил Христов, Михаела Старокина, Жасмин Дамянова, Йоана Дамянова, Весела Менендес, Лия Данова, Павел Миланов, Габриела Георгиева, Петра Филкова, Камен Филков, Красимира Методиева, Ния Трандева, Игнат Игнатов, Джейлан Карадайъ, Симон Менендес, Богдан Шишков, Самуил Петков, Кристиян Зарков, Йоана Велковаq Мартин Пенев, Лияна Димитрова, Ния Димитрова, Мериам Башипши, Катерина Бояджиева, Станислава Шулева, Ани Петрова, Динислав Маринчев

Премиера 17 април от 19 часа.

филма можете да гледате тук

Ако сте пропуснали да видите нашите дебютни филми, активни са на следните адреси:

ЩЕ ТЕ ЧАКАМ - можете да гледате тук

ДОЙДОХ ДА ИСКАМ ПРОШКА - можете да гледате тук

 

27 март 2016 г.

КАМЕРЕН ТЕАТЪР "ВЕДНА" - ОТКРИВАНЕ

 

Щастливи сме да отбележим 27 март (Международния ден на театъра) с откриването на нашата камерна зала. На събитието ще покажем откъси от нашите пиеси: СИНЯТА ПТИЦА от Морис Метерлинг, която направихме през сезон 2014/ 2015 с подкрепата на Столична програма "Култура", КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ от Добри Войников, СЪН В ЛЯТНА НОЩ от Уилям Шекспир, ДРАКУЛА от Красимира Методиева и Павел Миланов. На празника ще ви покажем и два откъса от най-новата пиеса, която репетираме в момента и чиято премиера предстои през месец юни тази година - ОЩЕ СЪМ ТУК и ще се върнем четири години назад с откъс от ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК от Нийл Саймън.

Участват младежите и девойките от група 13 - 20 години на театрална школа ВЕДНА:
Ивана Бочева, Лияна Димитрова, Инес Булахбал, Калоян Велинов, Мартин Пенев, Катрин Лалова, Павел Миланов, Джейлан Карадайъ, Преслава Трайкова, Денис Шутов, Габриела Георгиева, Игнат Игнатов, Ани Петрова, Денислав Маринчев, Моника Андонова, Диана Тотева, Кристина Годинова и др.

Ето и малко информация за нашата камерна зала: залата разполага с 30 седящи места, сцената Г - образна с площ 14 кв. м. 5 бр. прожектора по 300 вата, 1 бр. прожектор от 1000 вата, 1 бр. блиц, 4 бр.ултравиолетови лампи, четириканален осветителен пулт, пушек машина, мултимедиен проектор, професионална озвучителна система, четириканален озвучителен пулт, 3 вокални микрофона, 1 безжичен вокален микрофон, 8 бр. хед сет микрофони и др. Пространството разполага със склад (съблекалня), 1 баня, две тоалетни и две пространства за чакащи артисти.

Предвиждаме в близко бъдеще да даваме камерната сцена под наем на приятели и съмишленици на разумни цени.

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ ПЪРВИТЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ В НОВАТА НИ ЗАЛА ЗА ШИРОКА АУДИТОРИЯ!

За събитието на 27 - март входа е само с покани.

Снимки от събитието вижте тук

 

 

25 март 2016 г.

ПЪРВИТЕ ГОСТИ В НОВИЯ НИ ДОМ бяха младежите и девойките от дневен център БЛАГОВЕЩЕНИЕ на техния празник 25 март.

 

На 25 март 2016 г. два дни преди официалното откриване на КАМЕРЕН ТЕАТЪР "ВЕДНА" наши гости бяха децата и младежите от Дневен център "Благовещение" - София към Каритас - България.  Направихме програма с много песни и игри. Водеща беше Ивана Бочева, а Певел Миланов изпя своята нова песен.

 

Снимки от събитието вижте тук

 

 

15 януари 2016 г.

ЗИМНА ТЕАТРАЛНА ШКОЛА

Здравейте приятели! Тази година междусрочната ваканция на децата е е по-дълга, отколкото предишни години и е повод да ви поканим на нашата ЗИМНА ТЕАТРАЛНА ШКОЛА. Заниманията ще продължат пет дни - от 1-ви до 5 - ти февруари и са предназначени за деца от 1 - ви до 4 - ти клас.

Ето и нашата примерна програма: 
9:00 - 9:30 часа - пристигане и закуска 
9:30 - 11:30 часа - сценична пластика (упражнения за концентрация на вниманието, пантомима, ритмика и др.) 
11:30 - 12:30 часа - обяд 
12:30 - 14:30 часа - творческо писане и артистично четене 
14:30 - 16:30 часа - актьорско майсторство 
16:30 - 18:00 часа - "В света на киното" (прожектиране на филми от световната класика за деца и актьорско майсторство пред камера) 
18:00 - 18:30 - край на заниманията за деня 

Записване на телефони 0896 505 946 и 0877 505 946 или на e-mail: vedna@abv.bg 

Цена: 
за записалите се до 25 януари - 150 лв. 
за записалите се след 25 януари - 185 лв. 

Начин на плащане: 
в брой с предварително уговорена среща в нашия офис на бул. Македония 16, или по банков път като за получател се вписва Фондация ВЕДНА, IBAN - BG44FINV91501015343439 BIC - FINVBGSF, а в основанието именат ан детето и годините. 

Изисквания: 
децата трябва да имат удобни дрехи и чисти обувки (гуменки, цвички) 

В цената не влиза закуската и обеда. Бихте могли да им приготвите кутии с храна, но практиката показва, че за закуска е добре да си носят сандвичи от вкъщи, а за обед да си изберат каквото им се иска от закусвалните наоколо на цени от около 3-4 лв. за супа и второ (често от тази храна остава и за следобедно похапване) 

Очакваме ви!

 

 

22 декември 2015 г.

На детски коледен празник в БНР с програма "Христо Ботев" с участие на децата от театрална школа ВЕДНА


В традиционното детско шоу за коледните и новогодишните празници тази година участват вокална група „Радиодеца“, детски хор „Пим-Пам“, вокално-театрална формация „Врабчета“, „Къща за четящи хлапета“, театрално студио „Ведна“ (с откъси от представленията им „Семейство Адамс“, „Снежната кралица“ и „Малката Баба Яга“), театрално студио „Мариан Бачев и Графините Череши“ – с „Призраците от планетата Борт“ и „Бърканица в приказките“, и актьорите Михаил Петров и Аделина Петрова, в ролята на триглавия змей от детското радиосъстезание „Златната ябълка“.
Звучат и изпълнения на ученици от НМУ „Любомир Пипков“ и импровизации на музиканта Константин Кучев.
Наши гости са и деца от „Българско школо“.

Записа можете да слушате тук

Видеозапис от събитието е качен на сайта на радио БИНАР тук

 

1 ноември 2015 г.

Нощ на театрите – ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН 
Организатори – Дом на културата „Средец” и Фондация ВЕДНА 

Програма: 

19 и 20 ноември от 19 ч. „ЗА МИШКИТЕ И ХОРАТА” – Театрална студия „Игра” към ДК „Средец” 


21 ноември от 10 ч. „ЦИГУЛАРЯТ И МАЛКАТА ПТИЧКА” – Частен куклен театър „ВЕДНА” 


21 ноември от 12 ч. „ЕДИН ВЪЛШЕБЕН ДЕН” – съвместна продукция на „ИЛКОВА ТЕАТЪР” и Фондация ВЕДНА. ПРЕМИЕРА! Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Столична програма КУЛТУРА за 2015 г. 


21 ноември от 16 ч. „ПЕПЕЛЯШКА” - Театрална студия „Игра” към ДК „Средец” 


21 ноември от 20 ч. „СЕМЕЙСТВО АДАМС” - – театрална школа ВЕДНА

 

21 ноември от 22:30 ч. „СЕМЕЙСТВО АДАМС” - – театрална школа ВЕДНА  

 

22 ноември от 16 и 19 ч. „СЕМЕЙСТВО АДАМС” - – театрална школа ВЕДНА 

Заповядайте! 
Билети ще се продават преди спектаклите на цена 2 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

Нашият театрален маратон е част от НОЩ НА ТЕАТРИТЕ -https://www.facebook.com/TheatresNight?fref=ts

Сезон 2015 / 2016 започна многообещаващо. Първата ни премиера на спектакъла СЕМЕЙСТВО АДАМС имаше огромен успех по време на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2015. Вместо обявеното първоначално едно представление, изиграехме пиесата четири пъти пред препълнен салон. Пълен беше и салона и на следващите две дати на спектакъла - през декември и януари. Публиката, която следи нашите изяви вероятно ще се зарадва да узнае, че за края на сезона сме подготвили още едно много нашумяло на Бродуей заглавие - ПРИЗРАК по култовия филм от 1990 г. с участието на Патрик Суейзи и Деми Мур. Очаквайте през юни премиерата, която в момента репетираме с работно заглавие ОЩЕ СЪМ ТУК.

Очаквайте още няколко спектакли на СЕМЕЙСТВО АДАМС, представени от децата и младежите от групите ни от 10 до 13 години, а малко по-малките ще представят МАЛКАТА БАБА ЯГА - една весела пиеса за една малко мързелива малка вещица.

ето някои публикации за събитието:

КАФЕНЕ БГ - "Семейство Адамс" на бис в Нощта на театрите

SOFIANEWS -  Семейство Адамс в Нощ на театрите… вижте и останалите

ARTSOFIA - Нощ на театрите – ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН

 

 

 

Първите ни репетиции за новия сезон ще започнат на 12 и 13 септември 2015 г.
12 септември от 10:00 часа за групата на децата от 5 до 7 години
12 септември от 12:00 часа за групата 1 - 3 клас
13 септември от 10:00 часа за групата 4 - 5 клас
13 септември от 15:00 часа за групата 5 - 7 клас
13 септември от 18:00 часа за групата 8 - 12 клас


КАСТИНГ за нови участници ще се проведе на:
11 септември от 16:00 до 21:00 часа
14 септември от 16:00 до 21:00 часа
Кандидатите трябва да подготвят наизуст материал по избор - стихотворение, част от проза, басня или монолог.
За участие в кастинга е необходимо предварително записване на e-mail: vedna@abv.bg или на телефон 0877 505 946 и 0877 505 946

2 август 2015 г.

Щастливи сме на пожелаем НА ДОБЪР ЧАС на нашите "деца" Алекс Донкова и Мартин Димитров, които са приети да учат АКТЬОРСТВО МАЙСТОРСТВО във Великобритания. Алекс е приета в Университета в Ковънтри, а Марти в град Бад.

УСПЕХ ОТ ВСИЧКИ НАС!

 

 

ПРОГРАМА НА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА на театрална школа ВЕДНА за сезон 2014 / 2015 г.:

25 май от 19 часа КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

26 май от 19 часа КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

27 май от 19 часа КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

28 май от 19 часа КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

29 май от 19 часа КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

30 май от 12 часа ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

30 май от 14 часа ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

30 май от 19 часа ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

31 май от 10 часа ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

31 май от 12 часа ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

31 май от 14 часа ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

31 май от 19 часа ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

2 юни от 19 часа СИНЯТА ПТИЦА на сцената на Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

4 юни от 19 часа ЗЛАТНАТА ГЪСКА на сцената на Дом на културата „Красно село”, бул."Цар Борис ІІІ" № 41

11 юни от 19 часа КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ

26 юни от 19 часа КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ на сцената на сцената Дом на културата „Средец”

27 юни от 19 часа ОТКЪСИ от СЪН В ЛЯТНА НОЩ на сцената на сцената Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2 А

28 юни от 19 часа ОТКЪСИ от СЪН В ЛЯТНА НОЩ на сцената на сцената Дом на културата „Средец”, ул. Кракра 2

29 юни от 19 часа ПРЕМИЕРА на двата ми филма - сцената на Дом на културата Средец ще стане нашата кино зала

видео и снимки от представленията:

СИНЯТА ПТИЦА гледайте тук  (снимки от спектакъла вижте тук)

ПРИНЦЪТ С ДРОЗДОВА БРАДА - снимки вижте тук, видео гледайте в следните плейлисти:

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ - снимки вижте тук, видео гледайте в следите плейлисти:

КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ - снимки тук, видео гледайте в плейлистите:

ЗЛАТНАТА ГЪСКА - видео гледайте тук

Откъси от СЪН В ЛЯТНА НОЩ - снимки вижте тук, видеото гледайте тук

ДОЙДОХ ДА ИСКАМ ПРОШКА  - дебютен филм на ВЕДНА СТУДИО

ЩЕ ТЕ ЧАКАМ  - дебютен филм на ВЕДНА СТУДИО

На 2 юни се състоя премиерата на нашия спектакъл СИНЯТА ПТИЦА по едноименната пиеса на МОРИС МЕТЕРЛИНК

Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Столична програма "Култура" за 2015 г.

 

видеозапис на представлението можете да видите тук

 

постановка Красимира Методиева 
музика Андрей Дреников 
консултант Катерина Илкова 
участват: Ани Петрова, Александра Донкова, Асен Границки, Борис Точев, Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Емануела Границка, Десислава Стоянова, Денис Шутов, Игнат Игнатов, Инес Булахбал, Ива Василева, Йоанна Георгиева, Калоян Велинов, Катрин Лалова, Камен Филков, Мартин Пенев, Мартин Тодоров, Лия Данова, Лияна Димитрова, Ния Илиева, Ния Трандева, Никол Василева, Павел Миланов, Павел Даскалов, Преслава Трайкова, Петра Филкова, Симон Менендес, Юлиан Райнов 

Магическата феерия на Метерлинк оживява на сцената на Дом на културата "Средец" с много фантазия, неочаквани обрати, красива музика и вълнуващи разкази за щастието...

 

НА 11 ОКТОМВРИ нашата любима приятелка и преподавателка доц. Катерина Илкова имаше своя творчески юбилей - 25 ГОДИНИ на сцената със спектакъла ПРИКАЗКА ОТ ПРЕЖДА

Младежите от театрална школа ВЕДНА поздравиха актрисата със стихове от Жак Превер

видео запис от събитието можете да гледате тук

снимки от събитието може да видите тук

 

 

В КРАЯ НА МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ се състоя премиерата на вторият спектакъл на Частен театър ВЕДНА

ЦИГУЛАРЯТ И МАЛКАТА ПТИЧКА

по приказката на Гурам Петриашвили

Сценична адаптация – Красимира Методиева 
Постановка – Милена Мавродинова 
Музика – Димитър Малакчиев

сценография - Рада Тотева - Андонова  
Участват: Неделчо Неделчев и Милена Мавродинова 

 

 

 

 

През месец март 2015 г. излезе от печат първата книга с пиеси на Фондация ВЕДНА. Щастливи сме да ви представим ДЕСЕТ ПРИКАЗКИ ЗА СЦЕНА на Венцислав Асенов Очаквайте скоро книгата на щандовете на книжарниците!

На добър час, Венци! Книгата е прекрасна! Илюстратор е Кирил Буховски, а за брилянтното отпечатване благодарим на печатница "Агенция Дейта".

ДЕСЕТ ПРИКАЗКИ ЗА СЦЕНА на Венцислав Асенов съдържа и диск с 40 песни от пиесите, дело на композитора Павел Васев.

 Изданието спечели конкурс на Министерство на културата.

 

 

 Дом на културата „СРЕДЕЦ” и „Фондация ВЕДНА”

Ви канят на ПЪСТЪР ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН

на 15 ноември 2014 г. НОЩ НА ТЕАТРИТЕ
вход свободен за всичките представления

16:00 ч.
„ИЛКОВА ТЕАТЪР” представя:
„Шестте пингвинчета”
По едноименната приказка на Борис Априлов
Сценарий и режисура – Венцислав Асенов
Музика Павел Васев
Участват: Наталия Лечева и Катерина Илкова
Времетраене – 50 мин.

17:30 ч.
„Театър ВЕДНА” представя:
ЦИГУЛАРЯТ И МАЛКАТА ПТИЧКА
По приказката на Гурам Петриашвили
Сценична адаптация – Красимира Методиева
Постановка – Милена Мавродинова
Музика – Димитър Малакчиев
Участват: Неделчо Неделчев и Милена Мавродинова
Времетраене – 40 мин.

18:30 ч.
„Фондация Театър Абсурд” представя:
КОСЕ БОСЕ
Авторски спектакъл на Владимир Колишкин
Ателие: Румяна Сестримска
Худ. Консултант: Мирослав Стоилов
Времетраене – 50 мин.


19:30 ч.
Театрална школа „ВЕДНА и приятели”
ОТКЪСИ И ПЕСНИ ОТ НАШИТЕ ПИЕСИ
Весел шоу – спектакъл с танци, песни, караоке, игри и награди
Постановка – Милена Марводинова и Красимира Методиева
Участват: деца и младежи от театрална школа ВЕДНА и деца и младежи от публиката
Времетраене – 90 мин. (снимки тук)

21:30 ч.
Театрална школа „ВЕДНА”
ДРАКУЛА
сценична адаптация - Павел Миланов и Красимира Методиева
постановка - Красимира Методиева
консултант - доц. Катерина Илкова
Времетраене – 90 мин.

10 септември 2014 г.

НА ПЪРВО МЯСТО ОТ МОМЧЕТАТА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е ПАВЕЛ ГЕОРГИЕВ 

 

Щастливи сме на пожелаем НА ДОБЪР ЧАС на студиеца от театрална школа ВЕДНА - Павел Георгиев, който е приет в НАТФИЗ, специалност АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР в класа на проф. Пламен Марков.

Много успехи пожелаваме и на нашето момиче Теодора Захариева, която ще учи специалност ТЕАТРАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ.

 

Нов прием на деца и младежи за курсовете по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО на театрална школа ВЕДНА

КАСТНГИТЕ ще се проведат на:

11 и 12 септември от 14 до 20 часа.

18 и 19 септември от 14 до 20 часа.

За да участване в кастинга трябва да се обадите на телефони 0896 505 946, 0877 505 946 или 0882 210 866 и да уточните деня и часа за вашето прослушване спрямо графика.

Участниците в кастинга трябва да подготвят:

за децата на възраст 5-7 години - стихотворение или приказка

за децата на възраст 8-13 години - стихотворение, приказка, басня (един материал по избор)

за младежите и девойките на възраст над 13 години - стихотворение, приказка, басня, монолог (два материала по избор)

По изключение прослушване може да бъде организирано в съботните или неделните дни до края на септември.

Очакваме ви!

 

ПЪРВИТЕ РЕПЕТИЦИИ от новия сезон на театрална школа ВЕДНА ще започват:

на 13 септември от 10 часа децата на възраст 5-7 години

на 13 септември от 12 часа за децата на възраст 1-3 клас

на 13 септември от 16 часа за децата на възраст 4 - 5 клас

на 14 септември от 11 часа за децата на 5 - 6 клас

на 14 септември за младежите и девойките на възраст над 13 години

Новия сезон започва с премиерата на ДРАКУЛА в София на 18 октомври от 19 часа на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ (София, ул. Кракра 2 А)

От септември започваме усилени репетиции на СИНЯТА ПТИЦА на Морис Метерлинг и първите ни представления на този забележителен текст ще бъдат около Коледа.

През март планираме премиерата на ОСКАР И РОЗОВАТА ДАМА по Ерик Емануел Шмит и Джонатан Ливингстън Чайката по Ричард Бах.

Най-малките ще се впуснат във вълнуващото приключение на ПРИКАЗКИ НА НАРОДИТЕ, което ще ни отведе в екзотиката на Африка, магията на Индия, философията на индианците, великолепието на българския фолклор и т.н.

До края на месец септември и ще направим график на репетициите по дни и часове.

Очакваме ви!

 

ДРАКУЛА

по романа на Брам Стокър

сценична адаптация - Павел Миланов и Красимира Методиева
постановка - Красимира Методиева
консултанти - доц. Катерина Илкова и Кирил Бояджиев
участват: Биляна Георгиева, Йоана Дамянова, Катрин Йовчева, Джейлан Карадайъ, Мартин Тодоров, Михаела Иванова, Калоян Велинов, Ивелина Велинова, Игнат Игнатов, Павел Миланов, Денислав Маринчев, Ивон Стоянова, Александра Донкова, Емануела Границка, Габриела Георгиева, Преслава Трайкова

премиера на Международния младежки фестивал на изкуствата "Музите" - Созопол 2014 г.

 

 

Театрална школа ВЕДНА получи трета награда от Международния младежки фестивал на изкуствата "Музите" - Созопол 2014 г. за "Парченце от омагьосаното огледало" и "Дракула"

 

 

 

 

 

 

 

"Бдението след смъртта на Джейми Фостър"

от Бет Хенли
постановка - доц. Катерина Илкова
участват: Биляна Георгиева, Венелин Филипов, Габриела Георгиева, Денислав Маринчев, Емануела Границка, Игнат Игнатов, Ивон Стоянова, Ивелина Велинова, Иван Шалавенов, Йоана Дамянова, Катрин Лалова, Калоян Велинов, Мария Иванова, Мартин Тодоров, Михаела Иванова, Павел Миланов, Преслава Трайкова, Симона Николова

Очакваме ви на 22, 27, 28 и 29 юни от 19 часа на сцената на Дом на културата "Средец" (бившият Младежки дом "Лиляна Димитрова, София, ул. Кракра 2 А)

 

 

 

18 юни 2014 г. от 19 часа

поетичен спектакъл по стихове на Жак Превер
постановка - доц. Катерина Илкова
участват: Биляна Георгиева, Габриела Георгиева, Джейлан Карадайъ, Емануела Границка, Игнат Игнатов, Йоана Дамянова, Катрин Лалова, Калоян Велинов, Мартин Тодоров, Мария Иванова, Преслава Трайкова
 

|Спектакъла се играе на сцената на Дом на културата "Средец" (бившият Младежки дом "Лиляна Димитрова")

 

ПАРЧЕНЦЕ ОТ ОМАГЬОСАНОТО ОГЛЕДАЛО по приказките на Х.К. Андерсен и Вилхем Хауф е пищен спектакъл с много кукли, костюми, декори, мултимедия, ултравиолет, сенки и др., който направихме с финансовата подкрепа на  Столична програма КУЛТУРА и в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019

сценична адаптация - Красимира Методиева
постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева
музика - Маргарита Друмева
вокален педагог - Пепа Колева
консултант - доц. Катерина Илкова
визуални ефекти - Павел Миланов

Огледалото на дявола било вече готово и всеки, който се погледнел, в него веднага ставал зъл... Дяволът и Снежната кралица решили да издигнат огледалото високо в небето и така да огледат и покорят целия свят, но огледалото се счупило и парченцата от него се разпръснали по земята. Едно мъничко парченце попаднало в окото на Кай, докато той си играел със своята любима Герда... Кай се променил до неузнаваемост и изчезнал. Разправят, че самата Снежна царица го взела при себе си в снежния си дворец. А Герда тръгнала да го търси по белия свят, докато сезоните се сменят и времето летяло...

Парченцата от омагьосаното огледало променили живота на много хора... Едно от тях попаднало в ръцете на бедна старица и същата тази старица се превърнала в ужасяваща вещица, която взимала при себе си млади момчета и ги превръщала в уродливи джуджета.

В спектакъла участват най-талантливите деца на възраст от 5 до 13 години от театрална школа ВЕДНА.

 

БОГОВЕТЕ СЛИЗАТ В СОЗОПОЛ 29 май - 3 юли 2014 г.

пищен спектакъл на младежите и девойките от театрална школа ВЕДНА на сцената на Летен театър АПОЛОНИЯ - Созопол за откриването на фестивала СОЗОПОЛИС.

 

 

 

 

 

 

Елизабет и Даниел да щастливи младоженци на меден месец... Е, щастието трае малко, защото младоженката безследно изчезва, а Даниел дави отчаянието си алкохол и трепетно чака своята любима, но когато тя се завръща, той категорично заявява, че това е същата жена, за която се е оженил преди няколко седмици.
Има ли психични разстройства мъжът, или жената е ловка измамница, дошла да вземе наследството от току-що починалият чичо милионер?

Виртуозен диалог в криминалния жанр, каскади от смях, нажежено до червено напрежение, изненадващи обрати в желанието да се разбере кой казва истината и кой е лъжец и абсолютно неочакван финал – това ще ви предложат младежите и девойките от театрална школа ВЕДНА в най-новото си представление "Капан за самотен мъж"

постановка - Красимира Методиева
участват: Джейлан Карадайъ, Мария Иванова, Катрин Лалова, Преслава Трайкова, Йоана Дамянова, Павел Миланов, Игнат Игнатов, Мартин Тодоров, Денислав Маринчев, Биляна Георгиева, Ивелина Велинова, Габриела Георгиева

Спектаклите се играят на 12, 15 и 16 април 2014 г. от 19 часа на сцената на Дом на културата "Средец" (бившият Младежки дом "Лиляна Димитрова")

 

В края на 2013 г. посетихме нашите приятели от Дневен център за младежи с увреждания БЛАГОВЕЩЕНИЕ и направихме вълнуващо коледно парти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 ВЕСЕЛИТЕ ПАТИЛАНЦИ е съвременна интерпретация на любимите на поколения деца истории за баба Цуцулана и нейните непослушни внуци. В представлението участват деца и младежи от театрална школа „Ведна” и деца с бъбречни заболявания от Асоциацията на родители на деца с бъбречни заболявания.

Сценичната адаптация е дело на Красимира Методиева, а постановката на: Милена Мавродинова и Златина Йорданова. Музиката е на маестро Андрей Дреников, а на сцената на живо ще я изпълняват музиканти от „Фортисимо Фамилия”

Участват: Александрина Стефонава, Павел Миланов, Джейлан Карадайъ, Милаела Иробалиева, Антоанета Илиева, Денислав Маринчев, Анна - Мария Стоичкова, Павел Даскалов, Игнат Игнатов, Афродита Дурмишева, Мария Иванова, Емануела Границка, Асен Границки, Никол Василева, Симон Менендес, Ива Василева, Яна Василева

 Представлението на ще играе:

 • на 21 септември от 19 часа на сцената на Дом на културата „Средец”

 • на 28 септември от 19 часа на сцената на Дом на културата – Бухово

Пресконференцията с творческия екип и партньорите от ДК "Средец", ДК - Бухово, "Фортисимо Фамилия", Асоциацията на родители на деца с бъбречни заболявания, представители на Столична програма "Култура" и други наши приятели и съмишленици ще се състои на 12 септември от 12 часа в БТА.

Събитието съфинансирано от Столична програма "Култура" и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА на КУЛТУРАТА 2019.

Съгласно Решение 1622/2006г/ЕО Италия и България са поканени да излъчат градовете (по един от двете държави), които ще получат титлата „Европейска столица на културата” за 2019г. Инициативата „Европейска столица на културата” е едно от най-престижните и популярни европейски културни събития и е замислена с цел да допринесе за сближаването на европейските народи. Асоциация за развитие на София е определена за координатор на дейностите, свързани с кандидатурата на София за европейска столица на културата, с решение 677/2.12.2010 на Столичния общински съвет

 

Заявка за кастинг можете да изтеглите от тук.

 

ЗАПОЧНА ЗАПИСВАНЕТО ЗА НОВИЯ СЕЗОН 2013 / 2014 г.

Кастингите ще се проведат:  на 12 и 13 септември от 14 до 21 ч. и на 16 и 17 септември от 14 до 21 ч.  

на адрес София, бул. Македония 16, партер.

Децата и младежите трябва да подготвят стихотворение (или басня, монолог, част от проза) и песен или танц.

Прослушването протича в два молула:

І МОДУЛ: Кандидатите изпълняват материала по свой избор (басня, монолог, стихотворение, част от проза, песен, танц)

ІІ МОДУЛ: Предавателите дават творчески задачи на кандидатите, съобразени с тяхното ниво и възраст.

Бързаме да успокоим всички кандидати и техните родители, че нашите кастинги протичат в приятелска обстановка и на по-малките и по-притеснителни деца се дават лесни задачи. Радваме се, когато някое дете покаже добри заложби, но таланта трябва да се развива и усъвършенства.

 За курсовете по ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА и индивидуалните уроци няма кастинг.

 

Децата и младежите от театрална школа ВЕДНА бяха водещи на откриването на VІІІ Международен младежки фестивал на изкуства МУЗИТЕ - Созопол 2013 г.

Водещи на концерта в летен театър АПОЛОНИЯ бяха Александрина Стефанова, Айсел Карадайъ и Павел Миланов, а като осемте музи се появиха на сцената Джей, Никол, Габи, Анна - Мария, Мария, Лора, Кати, Цвети.

Букет с песни от представления на нашата школа изпълниха:

Юлиан Райнов - песен от спектакъла ВАМПИРОВА БУЛКА

Ангела Стефанова - песен от спектакъла ВАМПИРОВА БУЛКА

Станислава Шулева - песен от спектакъла МАЛКАТА БАБА ЯГА

Преслава Трайкова и Павел Даскалов - дует от спектакъла МАЛКАТА БАБА ЯГА

Цветелина Георгиева, Магдалена Зангова и Преслава Трайкова - песен от спектакъла МАЛКАТА БАБА ЯГА

няколко снимки от откриването на фестивала вижте тук

 

 

През изминалия сезон имахме 30 спектакъла на 9 пиеси. В тях участваха 65 деца и младежи на възраст от 4 и половина до 19 години. Постановките на спектаклите направиха Милена Мавродинова, Златина Йорданова и Красимира Методиева, вокален педагог бе Тюркян Сали, музиката бе дело на Развигор Попов, Юли Дамянов, Димитър Запрянов и Димитър Малакчиев.

Щастлива съм да споделя с вас, че през месец юли  получихме втора награда за представлението КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА от Международния младежки фестивал на изкуствата МУЗИТЕ - Созопол 2013 г. В това представление участваха 37 деца и младежи на възраст от 5 до 19 години.

повече за нашите спектакли, вижте на страницата ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

от сезон 2013 / 2014 г. стартираме курс по  ВОКАЛНО МАЙСТОРСТВО за деца на възраст от 8 до 13 години

преподавател ще бъде Тюркян Сали

Ето малко информация за тази талантлива певица и вокален педагог

Образование  - Поп и джаз пеене от НМА ''Проф. Панчо Владигеров''

Магистратура - Педагогика на обучението по музика от НМА ''Проф. Панчо Владигеров''

Застъпени професионални умения - Пеене, пиано, солфеж, хармония, танци, актъорско майсторсво, вокални ансамбли и др.

 

от сезон 2013 / 2014 г. стартираме курс по ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА за деца на възраст от 8 до 13 години

преподавател ще бъде Рада Петрова.

Ето малко информация за тази талантлива художничка:

Образование - Специалност ‘’ Сценография за куклен театър’’ клас Проф М. Петрова в НАТФИЗ Кр. Сарафов

Сценограф на куклени постановки

- ‘’Принцесата и свинарят’’ - реж. М. Банова. Премиера - ДКТ Пловдив. (Март.2008г. дипломен спектакъл.)

- ‘’Червената шапчица’’ - реж. М. Банова  (Премиера 12.2008г.)

- “Рике с перчема” - реж. Доц. Ж. Пашова - НАТФИЗ Кр. Сарафов - София (Премиера 2003г.) 

- “Спящата красавица по никое време” - авторски моноспектакъл на Здрава Каменова - Театър 199 - София (Премиера 2003г.)

Костюмограф на драматични постановки

- “Орфей и аргонавтика” -  реж. Проф. А. Илиев (Премиера 2.2.2006г.)

- “Оперният директор” - реж. Проф. Н. Сейкова. НАТФИЗ Кр.Сарафов - София (Премиера 2003г.)

Сценограф на драматични постановки

- “Вампир” по А. Страшимиров, реж. В. Радева - Драматичен театър “Гео Милев”- Ст.  Загора  (Премиера на 07 септември 2005г.)

- “ЗА ЖеНаТа От СРеЩа” -  съсценограф на авторски моноспектакъл на Ир. Дочева. - Театрална Работилница Сфумато- София (Премиера на 10 юли 2005г.)

- “Ах, този мюзикъл” - реж. Проф. Б. Атанасова -  опера Ст. Загора. (Премиера 2003г.)

- “Меко казано” - реж. Ст. Гунчева  - НАТФИЗ Кр. Сарафов - София (Премиера 2003г.)

- “Прослушване” - реж. Проф. Б. Атанасова - НАТФИЗ Кр. Сарафов - София (Премиера 2002г.)

 

 

Младите актьори Цветелина Георгиева и Денис Маринчев бяха водещи на концерт - спектакъла "ПРИКАЗКИ ЗА ПЕРКУСИИ" в зала България. Е, основния водещ на събитието беше актьорът от Народния театър Теодор Елмазов, но "нашите хора" се справиха добре.

Представлението се игра три пъти в зала "България" на 19 януари 2013 г. и след това през месец март гостуваше на децата от Италианския лицей.

 

 

Започна записването за сезон

2012 / 2013 година!

Децата и младежите трябва да подготвят материал по свой избор - басня, стихотворение, монолог, част от проза и др.

 

КАСТИНГ ЗА НОВИ УЧАСТНИЦИ за СЕЗОН 2012 / 2013 година - 1 - 30 СЕПТЕМВРИ

КУРСОВЕ ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА:

 • деца от 4 до 5.5 г.
 • деца от 5.5 до 7 г.
 • деца от 1-ви и 2-ри клас
 • деца от 3-ти и 4-ти клас
 • деца и младежи на възраст 10 - 13 г.
 • младежи на възраст 13 - 18 г.
 • групи за начинаещи и напреднали
 • НОВО музикален театър
 • НОВО импровизационен театър

ГРАФИК НА КУРСОВЕТЕ ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО:

деца от 4 до 5.5 г. - репетиции събота от 10 до 12 ч.

деца от 5.5 до 7 г. - репетиции неделя от 10 до 12 ч.

деца от 1-ви и 2-ри клас - репетиции неделя от 12 до 15 ч.

деца от 3-ти и 4-ти клас - репетиции  неделя от 15 до 18 ч.

деца и младежи 10 - 13 г. - репетиции събота от 12 до 15 ч.

младежи 13 - 18 г. - репетиции петък от 17 до 20 ч. и събота от 15 до 19 ч.

 

 За сезон 2012 / 2013 година, освен познатите на повечето от вас, курсове по актьорско майсторство за деца, младежи и възрастни, сме решили да сформираме и нови атрактивни школи по екранни и приложни изкуства.

 • НОВО Курсове по киноактьорско майсторство за деца и младежи

 • НОВО Курсове по операторско майсторство

 • НОВО Курсове по монтаж

 • НОВО Курсове по сценография и костюмография за деца и младежи

 • НОВО Курсове  по приложни изкуства за деца

ФЕСТИВАЛ НА ОТВОРЕНИТЕ ИЗКУСТВА -SOFIA ART WEEKENDS

(25 и 26 август 2012 г.)

По време на първото издание на Фестивала за отворени изкуства на лятната сцена в Борисовата градина децата и младежите от театрална школа ВЕДНА бяха водещи на програмата на форума.

През цялото време те презентираха арт ателиетата, взимаха интервюта от изложителите и участниците, подканяха публиката да се включи в уроците по латино танци на сцената...

Театрална школа ВЕДНА имаше свой арт кът, където малки и големи можеха да пишат кратки пиеси, да рисуват, режат и лепят...

Очаквайте ни отново в края на септември, когато отново ще има Фестивал на отворените изкуства!

снимки от събитието (тук) (тук) (тук)

 

Завърши сезон 2011 / 2012 г. на театрална школа ВЕДНА
ето кратка равносметка за спектаклите ни през сезона:

"ВЕЩИЦАТА ОТ КИЛЕРА" - 4 представления
"КАРТИЧКА ЗА СБОГОМ" - 1 представление
"ВЪРНИ МЕ КЪМ ЖИВОТА" - 3 представления
"ДВАНАЙСЕТА НОЩ" - 2 представления
"ЗЛАТНАТА ГЪСКА" - 3 представления
"СНЕЖАНКА И ВЪЛШЕБНОТО ОГЛЕДАЛО" - 2 представления
"ЧЕРНА КОМЕДИЯ" - 5 представления
 
"ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК" - 4 представления
"СРЕЩИ В СРЯДА" - 2 представления
"ПРИНЦЕСАТА И СВИНАРЯ" - 1 представление

26 спектакъла
63 актьори и актриси от различна възраст
над 3000 зрители

 

ПО ВРЕМЕ НА ВЕЧЕ ТРАДИЦИОННОТО ЛЯТНО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ в град Плачковци младежите и девойките от театрална школа ВЕДНА участваха във втория фестивал на фолклорните клубове и групи "ДА РАЗЛЮЛЕЕМ БАЛКАНА" - Плачковци 2012

Участието ни тази година беше по-скромно... Бяхме само водещи на фестивала, но пък много се гордеем, че успяхме да запишем в студио химна ДА РАЗЛЮЛЕЕМ БАЛКАНА. Песента се роди през лятото на 2011 година. Текста написахме ние и Митковците (Димитър Михнев и Димитър Малакчиев), а музиката Димитър Малакчиев.

Тук можете да чуете песента.

 

 

 

 

 

Талантливите курсисти от "Театрална школа " Ведна", Никола  Шопов, Цветан Колев и Румен Драганов, взеха активно учатие в снимките за видеото към песента "Полунощ" на певицата и актриса, Ралица Ковачева – Бежан. Режисьор на клипа е актьорът Иван Юруков. Двамата с Ралица работят заедно по различни проекти в театъра и музиката от много години.   А видеото впечатляващо ни връща в миналия век и елегантно напомня на филма на Уди Алън "Полунощ в Париж", които вдъхновява авторите за атмосферата на клипа. Освен със запомнящо се актьорско присъствие" Театрална школа Ведна" взе участие в стилната визия и осигури част от атрактивнитвните костюми на видеото. След представянето на песента в ефира на Джаз ФМ, видеото към нея ще видим на премиерата на 1 октомври в клуб „Студио 5“ от 21.30 ч. Тогава ще свирят Калин Жечев – пиано, Алекс Нушев – бас, Венцислав Велев – Вайчо – китара, Добромир Николов – Доби – саксофон, Димитър Симеонов – ударни, с които е записана песента.  Бежан се завръща силно в музиката с песента „Полунощ“ – емоционална, вглъбена разходка по нощните улици на града и из най-фините зони на душата, където са любовта и мечтата за близост.

Песента "Полунощ" е записана с финансовта подкрепа на "Музикаутор", а клипът е сниман  със съпродуцентството на "Dream Team"

Бежан ще представи „Полунощ“ и част от новия си проект „Преди 60-те“ на фестивала „Панаир на младите“ в Младежкия театър.

 

ТУРНЕ 2012

В края на месец юни и началото на месец юли театрална школа ВЕДНА направи турне със спектаклите "ЧЕРНА КОМЕДИЯ" на Питър Шафър и "ЖЕНИТЕ НА ДЖЕК" на Нийл Саймън.

Ето и датите:

30 юни в гр. Цар Калоян - "Черна комедия"

1 юли в с. Езерче (Разградско) - "Жените на Джейк"

2 юли в гр. Плачковци -  "Жените на Джейк"

3 юли в гр. Трявна - "Черна комедия"

 

 

 

 

28 юни от 19:30 ч.

в салона на театър СИРИУС (Дом на културата "Красно село"

ПРИНЦЕСАТА И СВИНАРЯТ

драматизация - Милена Мавродинова

постановка - Милена Мавродинова

участват: Дара Цветкова, Йоана Гунева, Никол Георгиева, Пенелопе Цицаку

Спектакълът е реализиран по време  на ЛЯТНОТО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ на театрална школа ВЕДНА. Куклите в постановката са дело на малките актриси...

 

31 май (четвъртък) от 19 часа Кино ВЛАЙКОВА Билети на входа 1 час преди спектакъла (цена на билетите 5 лв. за ученици и 7 лв. за възрастни)

7 юни (четвъртък) от 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

ДВАНАЙСЕТА НОЩ от У. Шекспир

(група 10 – 13 г.)

Постановка – Красимира Методиева
музика на песните - Димитър Малакчиев
песните изпълнява - Айсел Карадайъ

Участват: Йоана Дамянова, Вероника Гложева, Виктория Ризова, Мария Йовева, Петър Милчев, Петър Гьошев, Християн Колдашки, Денис Маринчев, Ралица Мирчева, Стефани Андреева, Габриела Димитрова, Василена Миланова

След голяма морска буря Виола и Себастиян се загубват и тъгувайки за своя брат, решава за утеха да си ушие подобна на неговата дреха. Облечена така, Виола, попада в капана на любовта – красивата Оливия се влюбва в нея, мислейки я за момък, а самата Виола изпитва красиви чувства към княз Орсино. В този объркан любовен триъгълник се появява и Себасниян и с това перипетиите се увеличават. И за да не е това само красива любовна история изобретателните слуги подлъгват домоуправителя Малволио, че Оливия е влюбена в него...

тук можете да чуете финалната песен на спектакъла

тук можете да чуете "Де се бавиш мое цвете..." от спектакъла

 

3 юни (неделя) от 14:30 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

10 юни (неделя) от 19 часа Кино Влайкова Билети на входа 1 час преди спектакъла (цена на билетите 5 лв. за ученици и 7 лв. за възрастни)

ЗЛАТНАТА ГЪСКА

(група 7 – 10 г.)

сценична адаптация - Красимира Методиева
постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева
музика на песните - Димитър Малакчиев

участват: Михаела, Ангела, Самуил, Цвети, Маги, Марги, Дари, Елеонора, Елена, Станислава, Станимира, Йоана, Антоанета, Боряна, Бояна, Анна-Мария, Деси, Никол, Асен, Никола, Велислава и др. деца от групата 7 - 10 години

Познатата на всички приказка за вълшебната златна гъска звучи по-различно в нашата интерпретация... В нашата история има принц Лео, който губи смеха си и група придворни дами, които решават да му отмъстят за лошотията. Е, има и едно добро момиче, заради което всичко завършва добре, така както трябва да е в приказките, нали?

 

6 юни (сряда) от 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

9 юни (събота) от 12 часа Театър СИРИУС (Културен дом Красно село) Билети на входа 1 час преди спектакъла (цена на билетите 5 лв. за ученици и 7 лв. за възрастни)

СНЕЖАНКА И ВЪЛШЕБНОТО ОГЛЕДАЛО

(група 5 – 7 години)

сценична адаптация - Красимира Методиева
постановка - Златина Йорданова и Красимира Методиева
музика на песните - Димитър Малакчиев
участват - Дари, Деси, Петра, Камен, Никол, Николета, София, Илияна, Анна - Мария, Ния, Ина

Имало едно време едно вълшебно огледало. Един ден то по случайност попаднало в ръцете на доброто джудженце Загубанчо, който го занесъл при другите джуджета. Оказало се, че това огледало е вълшебно и може да променя всички. За жалост то попаднало в ръцете и на лошата вещица и не след дълго Снежанка загубила истинската си майка. Минали години от това злодеяние и един ден, същия ден, в който огледалото съобщило, че Снежанка е най-красивата на света, доброто момиче научило истината... На финала принц Добро сърце прегръща своята любима Снежанка, а истинската майка на Снежанка успява да се пребори със злото и присъства на сватбата им...

на 6 юни в ролята на Снежанка гледайте Анна - Мария, а в ролята на Мащехата - Никол

на 9 юни в ролята на Снежанка гледайте Петра, а в ролята на Мащехата - Деси

тук можете да чуете финалната песен от спектакъла

 

14, 20 и 21  юни от 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

ЧЕРНА КОМЕДИЯ от Питър Шафър

(група 13 – 18 г.)

Постановка – Красимира Методиева

Участват: Айсел Карадайъ, Павел Георгиев, Теодора Захариева, Александра Лозанова, Цветелин Василев, Александрина Стефанова, Моника Ковачева, Мира Владимирова, Екатерина Желязкова, Мартин Петрушев, Деница Христова, Игнат Игнатов, Павел Миланов,

 Беден млад скулптор има шанса да промени живота си, защото творбите му били забелязани от мултимилиардера Георг Банбергер. Малко преди посещението му, обаче, токът в къщата спира... Кой ще дойде в тъмното и какви тайни се крият в този дом? В този брилянтен фарс се показват нелицеприятните черти на човешкия характер по един невероятно смешен начин.

14 и 20 юни - в ролята на Полковника - Айсел Карадайъ, като Бринтсли - Павел Георгиев,

14 юни - в ролята на Клия - Екатерина Желязкова, като Кърън - Теодора Захариева, госпожица Фърнивъл е в изпълнението на Александрина Стефанова

20 юни - в ролята на Клия - Деница Христова, Госпожица Фърнивъл се играе от Моника Ковачева, Карън - Александра Лозанова

21 юни - в ролята на Бринтсли - Мартин Петрушев, като Клия - Мира Владимирова, госпожица Фърнивъл е в изпълнението на Александрина Стефанова, Карън - Моника Ковачева, Полковника - Цветелин Василев

 

25 и 27 юни 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ (цена на билетите 6 лв. за ученици и 8 лв. за възрастни)

ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК от Нийл Саймън

(група 13 – 18 г.)

постановка - Красимира Методиева

Състав 25 юни - Павел Миланов, Айсел Карадайъ, Джейлан Карадайъ, Анна - Мария Стоичкова, Теодора Захариева, Александрина Стефанова, Деница Христова, Веси Тодоровска

Състав 27 юни - Павел Миланов, Джейлан Карадайъ, Ливия Чернева, Екатерина Желязкова, Йоанна Георгиева, Емануела Границка, Валерия Гаврюшенко, Адриана Семова, Паолина Стоянчева

Тази пиеса ще ви въвлече в объркания свят на едни писател, който се опитва да балансира между реалния живот и измисления свят в неговото съзнание. Дали писателят ще съумее да излезе от нереалния си живот, за да опита да поправи грешките в истинския или ще затъне още повече в своите видения?

 

5 юли (четвъртък) от 19 часа Театър ВЪЗРАЖДАНЕ Билети на касата на театър ВЪЗРАЖДАНЕ

СРЕЩИ В СРЯДА от Валентин Красногоров

(група над 18 години)

постановка - Ралица Ковачева - Бежан

участват:Елена Данаилова, Михаела Лазарова, Ваелнтина Челокова, Диана Милушева, Иван Ковачев, Нина Овчарова, Руси Русев

Това е първата премиера на групата на актьорите над 18 години на театрална школа ВЕДНА.

В този шеметен фарс се преплитат съдбите по един особено смешен начин...

 

 

 

  по-стари новини...
 

на 19, 25 и 26 април от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ гледайте:

„ВЪРНИ МЕ КЪМ ЖИВОТА”
от Айсел Карадайъ и Павел Миланов
постановка Красимира Методиева
участват: Айсел Карадайъ, Александра Лозанова, Деница Христова, Джейлан Карадайъ, Весела Тодоровска, Емануела Границка, Йоанна Георгиева, Игнат Игнатов, Ливия Чернева, Моника Ковачева, Петър Несторов, Павел Миланов, Павел Георгиев, Паолина Стоянчева, Теодора Захариева
 

Какво би направил в името на правдата? Би ли повел борба, която няма гаранции, че ще спечелиш? Би ли се опълчил срещу врага , колкото ѝ могъщ да е той? Те го направиха и това им костваше всичко!
Мат, Дженифър и Дилън ще се впуснат във вълнуващо приключение за конспирацията, за любовта и изборът между живота и смъртта.

 

  на 18 април от 19 часа на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ гледайте:

КАРТИЧКА ЗА СБОГОМ
от Юлия Кошаревска
постановка Красимира Методиева
участват: Мира Владимирова, Мартин Петрушев, Юлия Кошаревска, Петър Несторов, Павел Миланов, Айсел Карадайъ, Веси Тодоровска, Ливия Чернева, Игнат Игнатов, Йоанна Георгиева


С края на 12 клас всеки един от нас е изправен пред едно ново начало. Но какво ще е това ново начало зависи от редица избори, които всеки трябва да направи сам – да следваме собственото си сърце или да слушаме гласът на разума, който често идва от по-възрастните.

По който и път да поеме Виктор, а и всеки от нас, важното е да не спира да върви напред… защото в битката между потока и скалата побеждава потокът – не със сила, а с постоянство!

Какво избира 19 годишният Виктор? А какъв е ключът към успеха? И защо на финала всички разбират, че Виктор не е този човек, за когото го мислят?

 

  ВЕЩИЦАТА ОТ КИЛЕРА

от Красимира Методиева (по мотиви от едноименната приказка на Пиер Грипари), постановка - Милена Мавродинова, участват: Неделчо Неделчев, Мира Владимирова, Ванина Ангелова, Юлия Кошаревска, Йоанна Георгиева, Ливия Червена, Павел Миланов

Благотворително коледно представление за център за работа с деца и младежи в неравностойно положение БЛАГОВЕЩЕНИЕ

Коледни спектакли на сцената на рок клуб ЕЙНДЖЪЛ ХАРД

  СТАРТИРА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ЛЕТНИ ИНТЕНЗИВНИ КУРСОВЕ на театрална школа ВЕДНА
  На 8 май 2011 г. децата и младежите от театрална школа ВЕДНА бяха участници в телевизионното предаване ЯКО по БНТ. Зрителите можеха да ни гледат в откъси от "Цар Дроздобрад" и приятелски непринуден разговор за театъра, ролите, интересни случки от репетиции и представления и др. Запис на предаването можете да гледате тук (ние сме в края на предаването)

 

  ПРОГРАМА ЗА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА НА ТЕАТРАЛНА ШКОЛА ВЕДНА. 5-ТИ ЮБИЛЕЕН СЕЗОН В 5 ДНИ. 7 ПИЕСИ И 12 СПЕКТАКЪЛА (датите, часовете и съставите на спекталите вижте тук)

 

  На 20 април 2011 г. стартираме ТЕАТРАЛНА ШКОЛА ЗА ВЪЗРАСТНИ. В заниманията могат да се включат ентусиасти над 18 години. Заниманията ще се водят от актьори, режисьори и драматурзи. Предвиждаме в курса освен реализирането на драматургичен материал на сцена, да има много практични упражнения по правоговор, пластика, ритмика, поведение пред аудитория, пред камера и микрофон и др.

 

  На 27 март 2011 г. показахме откъси от седемте пиеси, по които работим този сезон по време на ежегодния фестивал в читалище "Славянска беседа". Двете представления бяха на групите 4-8 г. и 8-13 г. със заглавие "Приказни откъси" и на групата 13- 18 г. под надслов "Приказни откъси". Снимки от участие на по-малките актьори вижте тук. Част от емоцията, която предизвикаха големите разгледайте тук.

ПРИКАЗКИ ОТКЪСИ  откъси от приказките: “Пепеляшка”, “Спящата красавица”, “Белоснежка и Червенорозка” и “Цар Дроздобрад” с учатието на децата от групите до 8 години и до 13 години

ОТКЪСИ ПО ТЕМАТА ЗА ЛЮБОВТА откъси от пиесите “Маски и костюми разменени” и “Още веднъж за любовта и парите” по мотиви от разкази на О.Хенри и “Първият омлет след онази случка” по мотиви от разказ на Джек Лондон (От Айсел Карадайъ, Юлия Кошаревска, Мира Владимирова, Мария Златовчена и Красимира Методиева )

 

  На 25 март 2011 г. театрална школа ВЕДНА показа библейския спектакъл БЛАГОВЕЩЕНИЕ в център за хора с увреждания "Благовещение".

 

  На 14 февруари 2011 г. в телевизионното предаване "Жените" с Марта Вакчова група 8-13 г. показа откъси от ромео и Жулиета. Цялото предаване можете да видите тук. Участието само на децата - гледайте тук. (повече информация)

 

  Децата от най-малката група на театрална школа ВЕДНА (4-8 г.) показаха своя спектакъл "Коледа в гората" на 23 декември 2010 г. Снимки на малките сладури можете да видите тук

 

  На 22 декември група 13- 18 г. зарадва децата и младежите от Център за хора с увреждания "Благовещение" с пиесата "Снежната царица" и Коледно шоу с песни, танци, игри и награди. Снимки от участието можете да видите тук

 

  За Коледното си предаване и децата от група 8-13 години представиха откъсче от пиесата си "Белоснежка и Червенорозка". апис от предаване можете да чуете тук  

 

  На 22 декември се състоя примиерата на "Снежната царица" на група 13- 18 г. в зала 1 на БНР. Запис на Коледното предаване можете да чуете тук Снимки от участието вижте тук

 

 

На 27 юли се състоя премиерата на спектакъла "СЛЕДОВНИЦИ НА ВАЗОВ" в салона на читалището в гр. Плачковци. Представлението бе включено в празниците на града и бе заключителната част от ЛЯТНОТО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ на театрална школа ВЕДНА (повече 

 

 

На 2 юни се състоя премиерата на МАЛКИТЕ ВЕЩИЦИ в салона на кино "Влакова" (повече)

 

 

Театрална студия ВЕДНА организира

ЛЯТНО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ в гр. Плачковци 17 - 28 юли (офертата вижте тук)

 

 

Групата на децата от 4 до 7 години ще покажат какви приказки, стихотворения и етюди са научили на 13 юли от 13 часа в занималня ЯН БИБИЯН (повече)

 

 

В началото на месец юли най-големите участници в школата ще ви покажат своите спектакли на сцената на Камерен театър "Възраждане". (програмата вижте тук)

 

 

Спектакълът МАЛКИТЕ ВЕЩИЦИ на групата от 8 до 13 години ще се играе на 2 юни 2010 г. от 18 ч. в салона на кино "Влайкова" (ул. "Цар Иван Асен ІІ" №11) Вход свободен. Билети на касата  един час преди представлението.

 

 

На 1 юни МАЛКИТЕ ВЕЩИЦИ ще участват в празничния концерт по случай Международния ден на детето в читалище "Антон Страшимиров"

 

 

На 1 юни клоуните от нашата школа ще забавляват децата от частна детска градина и ясла "Ян Бибиян"

 

 

Най-големите участници в школата могат да бъдат най-веселите клоуни за партито на вашето дете 

 

 

Започна записването за ЛЕТЕН АРТ УИКЕНД

 

Започна записването за КУРСА ПО ТВОРЧЕСКО ПИСАНИЕ 

 

Юлия Кошаревска получи награди за своята мини - пиеса "РЕСТОРАНТЪТ"

  Театрална школа ВЕДНА получи награда ЗА РАБОТА В ЕКИП от VІІ фестивал на читалищното театрално творчество
  СТАРТИРА ЗАПИСВАНЕТО ЗА ЛЕТНИ ИНТЕНЗИВНИ КУРСОВЕ на театрална школа ВЕДНА

 

полудневна и целодневна ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ

(от 1 юни)

ЦЕЛОДНЕВНА АРТ ЗАНИМАЛНЯ през цялата лятна ваканция за деца на възраст от 6 до 12 години с изучаване на актьорско майсторство, пантомима, изобразително изкуство, вокално изкуство, творческо писане и др (12 лв. / ден)

ПОЛУДНЕВНА АРТ ЗАНИМАЛНЯ през цялата лятна ваканция за деца на възраст от 6 до 12 години с изучаване на актьорско майсторство, пантомима, изобразително изкуство, вокално изкуство, творческо писане и др (8 лв. / ден)

УЪРК ШОП "Вълшебна приказка" - двуседмичен интензивен уърк шоп за деца от 6 до 13 години. Заниманията протичат всеки работен ден по 4 астрономически часа. В края на втората седмица ще покажем откъси по темата. (цена 95 лв. Начало на курса - 13 юни)

УЪРК ШОП "Комедийната роля" - двуседмичен интензивен уърк шоп за деца и младежи от 10 до 18 години. Заниманията протичат всеки работен ден по 4 астрономически часа. В края на втората седмица ще покажем откъси по темата. (цена 105 лв. Начало на курса - 13 юни)

УЪРК ШОП "Текстът в стих" - двуседмичен интензивен уърк шоп за деца и младежи от 10 до 18 години. Заниманията протичат всеки работен ден по 4 астрономически часа. В края на втората седмица ще покажем откъси по темата. (цена 105 лв. Начало на курса - 28 юни)

 

 

 

ПРОГРАМА ЗА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА НА ТЕАТРАЛНА ШКОЛА ВЕДНА
5-ТИ ЮБИЛЕЕН СЕЗОН В 5 ДНИ
7 ПИЕСИ И 12 СПЕКТАКЪЛА4 юни (събота) 2011 г. от 14:00 ч.

“Белоснежка и Червенорозка”7 юни (вторник) 2011 г. от 19:00 ч.

“Маски и костюми разменени”роли и изпълнители:

МАРИАН ХИГИНС – Айсел Карадайъ

МОНИКА ХИГИНС – Деница Василева

УОЛТЪР ХИГИНС – Петър Несторов

ЗОУИ – Глория Цветанова

ТАУЪРС ЧАНДЛЪР – Никола Шопов

СЕРВИТЬОРКАТА – Лора Стоева

ПРОДАВАЧКА НА ЦВЕТЯ – Моника Ковачева

МИШЕЛ ДЕ ФЛЬОРИ – Никола Тонев

СКОТ НИЙЛ – Цветан Колев

БЛАНШ – Ливия Чернева

ЕЛЗА – Йоанна Георгиева10 юни (петък) 2011 г. от 19 ч.

“Първия омлет след онази случка”роли и изпълнители:

ЕВЕЛИН – Деница Христова

РОБЪРТ - Никола Шопов

ВЕРДЖИНИЯ – Ванина Ангелова

МАРГАРЕТ – Мира Владимирова

ИЗАБЕЛА – Ева Русева

МАРДЖ – Айсел Карадайъ

Рекс – Георги Найденов

ДОКТОР ГРАНД – Петър Несторов

ВАНИЛА – Емануела Границка

ИГОР – Васил Филипов

ЛИЗА – Йоанна Георгиева

11 юни (събота) 2011 г.от 11 ч. “Белоснежка и Червенорозка”от 14 ч. “Маски и костюми разменени”

роли и изпълнители:

МАРИАН ХИГИНС – Ева Русева

МОНИКА ХИГИНС – Лора Йовчева

УОЛТЪР ХИГИНС – Петър Несторов

ЗОУИ – Танита Генова

ТАУЪРС ЧАНДЛЪР – Никола Шопов

СЕРВИТЬОРКАТА – Лора Стоева

ПРОДАВАЧКА НА ЦВЕТЯ – Емануела Границка

МИШЕЛ ДЕ ФЛЬОРИ – Никола Тонев (или Румен)

СКОТ НИЙЛ – Цветан Колев

БЛАНШ – Надя Русева

ЕЛЗА – Юлия Кошаревскаот 16 ч. “Маски и костюми разменени”

роли и изпълнители:

МАРИАН ХИГИНС – Мира Владимирова

МОНИКА ХИГИНС – Джейлан Карадайъ

УОЛТЪР ХИГИНС – Петър Несторов

ЗОУИ – Глория Цветанова

ТАУЪРС ЧАНДЛЪР – Никола Шопов

СЕРВИТЬОРКАТА – Лора Стоева

ПРОДАВАЧКА НА ЦВЕТЯ – Емануела Границка

МИШЕЛ ДЕ ФЛЬОРИ – Никола Тонев (или Румен)

СКОТ НИЙЛ – Цветан Колев

БЛАНШ – Надя Русева

ЕЛЗА – Юлия КошаревскаОт 19 ч.“Първия омлет след онази случка”роли и изпълнители:

ЕВЕЛИН – Деница Христова

РОБЪРТ - Никола Шопов

ВЕРДЖИНИЯ – Ванина Ангелова

МАРГАРЕТ – Мира Владимирова

ИЗАБЕЛА – Джейлан Карадайъ

МАРДЖ – Юлия Кошаревска

Рекс – Георги Найденов

ДОКТОР ГРАНД – Цветан Колев

ВАНИЛА – Ливия Червева

ИГОР – Васил Филипов

ЛИЗА – Йоанна Георгиева12 юни (неделя) 2011 г.от 11 ч. “Пепеляшка” и “Спящата красавица”от 14 ч. “Цар Дроздобрад”от 16 ч. “Още веднъж за любовта и парите”роли и изпълнители:

Даяна – Моника Ковачева

Джеймс – Петър Несторов

Сали – Надя Русева

Мадам Софрония – Йоанна Георгиева

Продавач – Цветан Колев

Майкъл Tъкър– Никола Шопов

Патрисия Хилъри – Александра Лозанова

Кен Стал – Никола Тонев

Пощальон – Васил Филипов (или Румен)От 19 ч. “Още веднъж за любовта и парите”роли и изпълнители:

Даяна – Юлия Кошаревска

Джеймс – Цветан Колев

Сали – Мира Врадимирова

Мадам Софрония – Деница Христова

Продавач – Петър Несторов

Майкъл Tъкър– Никола Шопов

Патрисия Хилъри – Ванина Ангелова

Кен Стал – Никола Тонев

Пощальон – Васил Филипов 
 

 

 

 На 14 февруари 2011 г. в телевизионното предаване "Жените" с Марта Вакчова група 8-13 г. показа откъси от ромео и Жулиета.

В ролята на Жулиета - Джейлан

В ролята на Ромео - Мартин

Дойката се игра от Вики

Сеньора Капулети от Рони

Прислужничката от Рони.

Отец Лоренцо - Кристиян

Монтеките и Капулетите се изпълняваха от Цвети, Ралица, Станимира, Еми, Михаела, Марги, Йоана.

     
  На 27 юли се състоя премиерата на спектакъла "СЛЕДОВНИЦИ НА ВАЗОВ" в салона на читалището в гр. Плачковци.

Представлението бе включено в празниците на града и бе заключителната част от ЛЯТНОТО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ на театрална школа ВЕДНА

Жителите на малкото балканско градче гледаха представление изградено по стихове и откъси от пиеси на Иван Вазов. В представлението взе участие и любимецът на града, носител на много награди за актьорско майсторство от самодейни фестивали Христо Славов.

Още снимки от "СЛЕДОВНИЦИ НА ВАЗОВ" можете да видите в галерията ни във FACEBOOK

 

     
 

На 2 юни се състоя премиерата на МАЛКИТЕ ВЕЩИЦИ в салона на кино "Влакова"

На 1 юни, когато спектакълът "Малките вещици" се игра пред децата от Занималня ЯН БИБИЯН, дечица от детски градини и участниците в школите към читалище "Антон Страшимиров", младите актриси трябваше да се справят с "инфарктната" ситуация да играят на сцената с нови актриси и да влизат в роли, които не са техни.

Поради заболяването на Здравка в "Малките вещици" за една нощ Юлия и Джейлан трябваше да научат ролите на болното дете и те се справиха блестящо!

БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА УСИЛИЕТО, СЪПРИЧАСТНОСТТА И ТАЛАНТА!

На 2 юни залата беше пълна и спектакълът често бе прекъсван от бурните аплодисменти на възторжената публика! 

 

     
  Групата на децата от 4 до 7 години ще покажат какви приказки, стихотворения и етюди са научили на 13 юли от 13 часа в занималня ЯН БИБИЯН

Родителите ще могат да видят част от упражненията, които работихме с децата през тези три месеца, в които съществува групата, няколко пантомимни етюди, кратки куклени етюди, приказката "Тролчето - магьосник" и др.

 

 

 

 

ЛЯТНО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ

В програмата на Лятното театрално училище ще бъдат включени много интересни занимания. Освен курсовете по актьорско майсторство в читалището, предвиждам и занимания на открито, тематични вечерни партита, кратка екскурзия, разходки сред природата, еко – пътеки и др. Избрах гр. Плачковци заради чистия въздух, добрата база за спане с приемливи цени, възможността да репетираме в читалището всеки ден срещу малък наем, наличието на басейн с олимпийски размери на 100 метра до читалището и др.

 

Отсядането в вила от семеен тип (оборудвано с печка, хладилник, барбекю и др.) и възможността сами да приготвяме храната там, от една страна е доста по-евтино, а от друга – това ще сближи още повече децата.

 

ОФЕРТА ЛЯТНО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ

Гр. Плачковци

 

Дата за заминавате 17 юли 2010 г.

Дата на връщане 28 юли 2010 г.

Брой нощувки – 11

Цена: 216 лв.

 

Вид

За ден

еднократно

Общо

1

Спане (стаи с 2 и 3 легла всяка със санитарен възел)

12 лв.

 

132 лв.

2

Пътуване

---------

с автобус (отиване и връщане)

40 лв.

3

Закуска*

1 лв. (кроасан, чай, кафе)

 

11 лв.

4

Вечеря*

3 лв. (скара, салата, сок и др.)

 

33 лв.

 

 

 

 

216 лв.

 

*Закуската и вечерята сами приготвяме във вилното селище. Кроасани, бисквити, сокове и др. можем да купим още от София или от магазините в града.

 

Какви други разходи  ще имат децата?

басейн – около 20 лв. за цялото време

обед в ресторантче или закусвалня в града – около 3 лв. на ден или 33 лв. за цялото време

екскурзия “Трявна - Дряновски манастир – Етъра – Боженци” – около 15 – 20 лв.

 

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА НА ЛЯТНОТО ТЕАТРАЛНО УЧИЛИЩЕ:

Всеки ден

3 астрономически часа  актьорско майсторство в читалището в гр. Плачковци

3 – 4 часа плаж на басейна в града

 

Всяка вечер

Предвиждам всяка вечер да има купон с различна тема: “Карнавал”, “Караоке”, “Вечер на талантите” и др.

 

Всяка сутрин

Крос по планинските пътеки, упражнения сред природата и др.

 

СРОКОВЕ И ПЛАЩАНЕ:

Капаро в размер на 70 лв. – до 15 юни 2010 г.

Остатък от сумата в размер на 146 лв. – до 25 юни 2010 г.

 

Можете да се свържете с мен на телефон 0896 505 946 и на e-mail: vedna@abv.bg

С уважение:

Красимира Методиева, ръководител на театрална студия ВЕДНА

 


ПРОГРАМА НА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА В КАМЕРЕН ТЕАТЪР "ВЪЗРАЖДАНЕ"

4 юли 19 ч.

"Отпечатъкът на безукорната" по мотиви от "Случаят с безукорната прислужница" на Агата Кристи

драматизация Красимира Методиева

постановка Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева

 

6 юли 19 ч.

"Отпечатъкът на безукорната" по мотиви от "Случаят с безукорната прислужница" на Агата Кристи

драматизация Красимира Методиева

постановка Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева

 

 

9 юли 19 ч.

 

"Поредният нещастен случай" по мотиви от "Нещастен случай" на Агата Кристи

драматизация Юлия Кошаревска и Красимира Методиева

постановка Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева 

 

 

10 юли 19 ч.

"Къде е завещанието?" по мотиви от "Когато има завещание" на Агата Кристи.

драматизация Юлия Кошаревска и Красимира Методиева

постановка Ралица Ковачева - Бежан и Красимира Методиева

Билети на касата на театъра.


 

 

ОТПЕЧАТЪКЪТ НА БЕЗУКОРНАТА

по мотиви от разказа „Случаят с безукорната прислужница” на Агата Кристи

адаптация – Красимира Методиева

постановка – Ралица Ковачева – Бежан и Красимира Методиева

Участват: Айсел Карадайъ, Александър Хаджиев, Ани Пишимарова (Юлия Кошаревска), Ванина Ангелова, Деница Христова, Джейлан Карадайъ, Драгомир Димитров, Мария Златовчена, Людмила Костова (Моника Ковачева), Мира Владимирова, Никола Шопов и Петър Несторов

Ежедневието в едно малко английско село е достатъчно скучно, докато в него не се нанасят сестрите Скинър. Същите те заподозират прислужницата си Гледис в кражба и са принудени да наемат нова прислужница от авторитетна лондонска агенция. По същото време в селото се нанася богатото индийско семейство Фахри, които притежават неприлично голямо количество скъпоценности. Месец по-късно художничката мис Бонд среща отново любовта на своя живот – следователя Дейвид, но неговото посещение се оказва служебно.

Някой е ограбил семейство Фахри и останалите по-богати жители на селото... Дали крадецът е прислужничката Гледис, която вече е заподозряна в една кражба? Възможно ли е индийците Фахри сами да са изсценирали грабежа, за да се възползват от застраховката? Къде изчезна новата безукорна прислужничка на сестрите Скинър и как мис Бонд разрешава този толкова заплетен случай с помощта на дамското си огледалце...

 


 

 

ПОРЕДНИЯТ НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ

по мотиви от разказа „Нещастен случай” на Агата Кристи

адаптация – Юлия Кошаревска и Красимира Методиева

постановка – Ралица Ковачева – Бежан и Красимира Методиева

Участват: Александър Хаджиев, Айсел Карадайъ, Анелия Енева, Ванина Ангелова, Драгомир Димитров, Джейлан Карадайъ, Зорница Василева, Красимира Шантова, Лора Стоева и Русим Милетиев

Ева Мероудийн е една енергична дама, лудо влюбена в съпруга си, обожаваща съседското момиче Хелън, с прекрасна репутация в града. Пристигането на чичото на Хелън, бивш следовател от Сконланд Ярд, обаче е на път да разкрие голямата тайна на Ева. Малкият белег на ръката на госпожата и големият опит на бившия следовател са причините една стара криминална история да излезе наяве. Ева е убила двама мъже, като е прикрила това с нещастни случаи. Планира ли убийцата поредния си нещастен случай и ще може ли следователят да я спре? На кого е трупът в хола на семейство Мероудийн? Това поредният или последният „нещастен случай” е в биографията на убийцата...

 


 

 

 

КЪДЕ Е ЗАВЕЩАНИЕТО?

 

по мотиви от разказа „Когато има завещание” на Агата Кристи

адаптация – Юлия Кошаревска и Красимира Методиева

постановка – Ралица Ковачева – Бежан и Красимира Методиева

Участват: Александър Хаджиев, Драгомир Димитров, Зорница Василева, Инес Райчева, Мира Владимирова, Никола Шопов, Русим Милетиев и Юлия Кошаревска

 

Мери има всичко – тя е красива, богата, влюбена... Тя е и единствената наследницата в завещанието на богатата си леля. Всичко това в едни миг се променя, защото Мери се омъжва за неподходящия... В завещанието вече е вписано името на братовчед й – потъналия в дългове Чарлз, на когото му остава само да дочака смъртта на старата си леля и да стане много богат. В дома на старата дама е монтиран асансьор, в хола има радиоприемник и именно в тези две машини се крият причините за преждевременната смърт на богатата старица и разкриването на убийството й... Къде е последното завещание? Каква тайна крие дългогодишната прислужница в дома? Любовта ли ще победи, или сребролюбието...