НАЧАЛО    НОВИНИ   КОИ СМЕ НИЕ?   ПРЕДСТАВЛЕНИЯ   ФЕСТИВАЛИ И НАГРАДИ   ГАЛЕРИЯ    УЧАСТИЯ        ИЗДАТЕЛСТВО  

 

 

  ФИЛМИ   ТАКСИ И ОТСТЪПКИ    ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕАТЪР    ФОНДАЦИЯ ВЕДНА     ПРОЕКТИ      СЦЕНА "ВЕДНА"    КОНТАКТ 

 

НОВИНИ

   
Записването на нови деца, младежи и възрастни в курсовете по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО на театрална школа ВЕДНА започва от 25 август 2022 г. Моля, изпратете ни писмо на адрес vedna@abv.bg  с вашето име, възраст и дали сте се занимавали с театрално изкуство до сега, или сте начинаещи.

Прослушванията ще се състоят на 16 септември 2022 г. от 18 часа и на 17 септември от 16 часа в Камерен театър ВЕДНА (София, ул. Бузлуджа 20, до Петте кьошета). Кандидатите трябва да подготвят един материал  по избор (стихотворение, проза, монолог или басня). Ако имате нужда от повече информация, пишете ни, или ни се обадете на тел. 0896 505 946

 

Спектакълът на Фондация ВЕДНА – „ВЪБШЕБНАТА ЛУПА“ участва във Фестивала „Слънце иде...“ в село Дрен.

 

Две от най-новите представления на театър ВЕДНА бяха в селекцията на Международния фестивал за площаден и куклен театър „АРЛЕКНО И МАРИОНЕТА“ в Созопол.На 5 август зарадвахме децата на Черноморец с „ЗАЩО СЕ КАРАТ КУЧЕТО И КОТКАТА“. Същия спектакъл изиграхме на другия ден в Созопол пред много възсторжена публика.Дебютния спектакъл на Павел Емилов и Елица Костова „ДНЕВНИЦИТЕ НА АДАМ И ЕВА“ предизвика бурни аплодисменти на сцената на Амфитеатър „Аполония“ на 7 август.Благодарим на Международния фестивал за площаден и куклен театър „АРЛЕКНО И МАРИОНЕТА“ за възможността да бъдем част от този празник!

 

 

През месец август 2022 г. започнахме снимките по новия професионален филм на Студио ВЕДНА с работно заглавие ОТЧУЖДЕНИЕТО или ГОВОРИ С МЕН. Лентата е режисирана от Велимир Иванов, оператор е Александра – Катерина Цанкова, сценарист – Красимира Методиева, хореограф – Паолина Попова, участват: Павел Емилов, Елица Костова, Антоанета Илиева, Паолина Попова, Валерия Колева и др.

Очаквайте готовия филм през есента на 2022 г.!
 

 

 

Фондация ВЕДНА има удоволствието да ви покани на своята нова инициатива - семинар “Пътят – текст, въображение, сценично въздействие в кукления театър“. Семинарът се провежда за първи път в България и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“. Основен лектор и художествен ръководител е обичаната и уважавана проф. д-р Катeрина Илкова от НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, а нейни асистенти са Венера Фингарова – преподавател в НАТФИЗ и Силвана Петрова – актриса в ДКТ-Сливен. За интересната и оригинална сценография в обучителния модул и публичното показване на резултатите разчитаме на Рада Петрова-Андонова – магистър по сценография.

Публичното показване на резултатите от семинара ще се състои на 31 август от 19:30 часа в Камерен театър ВЕДНА.

 

 

"ЛЕДЕНИКА " УИКЕНД
"Мистично пътуване - ритрийт с ритъм и пърформанс "Дуенде-Земята майка" в пещера Леденика 30.07.2022 г.

ДУЕНДЕ - ЗЕМЯТА МАЙКА на Фондация ВЕДНА е авторски спектакъл на Ралица Бежан и Мариана Йотова

В една неочаквана свръх театрална и интерактивна среда, където „тук и сега“ се слива с бляновете и надеждата, където всичко, което се случва е това, което ни предстои, където над нас се изсипват порой от чувства и емоции, а сетивата ни са изострени до болка се - ражда музика и поезията. Авторската музика на Ралица Бежан, Мариана Йотова и Петър Йорданов – Бъни се случва на сцената пред очите ни с изненадващи ритми и мелодии, красиви вокални и многогласни изпълнения, с много красота и любов. „ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА“ ще ви пренесе там дълбоко в онези имагинерни светове на копнежите и изюзиите, на магичната чувственост и радостта от сътворяването.

Спектакълът „Дуенде – земята майка“ е реализиран с подкепата на Министерството на културата на Република България.


„Ледника уикенд“ на Фондация ВЕДНА се реализира по Програма „Едногодишен грант 21“ на НФК

 

 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

 

Нашето момиче Александра Чобанова бе приета специалност "Сценография" в НХА и не само това, тя е първа по успех... Поздравления, Саше!

Първия си опит като сценограф тя направи през 2018 г. за постановката на нашата школа "Скъпа Памела" на Джон Патрик.

Е, хайде, очакваме скоро нови магии на сцената от това младо, работливо и много талантливо момиче!

 

Премиера на спекаткъла „ДНЕВНИЦИТЕ НА АДАМ И ЕВА“ 4 юли от 19:30 часа на сцената на Нов театър - НДК и 6 юли на сцената на ОКИ ДК "КРАСНО СЕЛО" от 19 часа.

„ДНЕВНИЦИТЕ НА АДАМ И ЕВА“ по Марк Твен е авторски дебютен спектакъл на Павел Емилов и Елица Костова, млади амбициозни творци, които стъпвайки на гениалния хумористичен текст на автора, правят своя оригинална интерпретация за отношенията между мъжете и жените от времето на първите хора до днес. В спектакъла ще видите изненадващи обрати, интересни препратки с нашата съвременност, неочаквани решения и, разбира се, много комични ситуации.


Спектакълът, сътворен в най-добрите традиции на комедийния жанр, постепенно прелива в поетична импресия, театър и танц на сенки, за да ни изуми и отрезви с финалните философски послания за живота, любовта и за смисъла...


„ДНЕВНИЦИТЕ НА АДАМ И ЕВА“ по Марк Твен на Фондация „ВЕДНА“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по Програма „Дебюти“.

 

 

МОСЮ АМИЛКАР или ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПЛАЩА


От Ив Жаминяк


Постановка Красимира Методиева


Участват: Анна - Мария Стоичкова, Деян Милков, Петра Филкова, Момчил Николов, Иван Иванов и Никол Арсова
Всичко ли може да се продаде и да се купи? – На този въпрос се опитва да отговори пиесата на Ив Жаминяк, но отговорът никога не е това, което очакваме...


Александър Амилкар, мъж на средна възраст, претърпява фиаско в живота си и прави отчаян опит да върне живота си като плаща за любовта на жена, за обична на дете и за приятелството с един беден художник. Кой е този господин? – Побъркан, гениален кукловод, или човек, който иска да си играе на Бог?


Когато тримата – проститутката Вирджиния, бездомния художник Генол и залязващата вече актриса Елеонора влизат в дома на Амилкар, те получават парадоксален договор за наем. Той ги наема от шест вечерта до девет сутринта, за да бъдат те негова послушна дъщеря, приятел от години и преданна съпруга. И представленията започват пред единствения зрител, продуцент и режисьор – самият Амилкар. При това той не иска истинските им чувства, а достоверна и правдива актьорска игра, за да им вярва, да им повярва, че те са това, за което са наети.
И така постепенно актьорите влизат в предлаганите обстоятелства и започват да „играят“ своите роли, докато в един чудесен ден не идва Мелия, майката на Елеонора, която не може да си представи дори, че може да съществува такъв вулгарен модел в живота и настойчиво държи на истинските човешки взаимоотношения. А те не закъсняват... На Вирджиния започва да й харесва да има семейство и обиква „баща си“ и „майка си“ по онзи свой начин, Елеонора изпитва истинска привързаност към нещастния Амилкар, готов да плати с всички средства за няколко седмици любов, а Генол... той рисува портрета на любимата жена, портрета, който „говори“ и „казва, само онова, което ти можеш да разбереш, Александър“, същият този портрет, който разрушава парадоксалния план на Амилкар за, макар купено, но щастие.

 

 

ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ от Ерик-Еманюел Шмит


постановка - Красимира Методиева


Участват: Антоанета Илиева, Василена Годинячка, Матрин Дочев, Николай Христов, Мария Найденова, Цветелина Георгиева


Младият мъж Жулиен Портал – мизантроп, разочарован от живота, от жените, от всичко... докато шофира с голяма скорост, се размазва в едно дърво и след това отива не на небето, а на мястото между смъртта и живота. И докато докторите се грижат за тялото му, душата ан Жулиен броди в хотела между тоя и оня свят. Нито един от загадъчните гости на този хотел, не знае как е попаднал там. Никой не знае датата, на която ще го напусне, също така няма и представа накъде ще отидат след това... В това странно място са възможни и чудеса. Напрежението на методическото очакване се нагнетява още повече от безмълвният персонаж на тази пиеса – асансьорът, който обединява реалното и нереалното, живота и смъртта, комедията и трагедията...

 

откъси от СЪВ В ЛЯТНА НОЩ на У. Шекспир


постановка КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
участват: Александра Илиева, Мария - Магдалена Канева, Ная Колева, Ная Харизанова, Надежда Рангелова, Никола Александров, Никола Кръстев, Дара - Йоана Бежанова, Виктория Луканова, Габриела Митина, Михаела Витлеемова, Ралица Шуманова и др.

 

БРАТЧЕТО - ЕЛЕНЧЕ
по българска народна приказка
сценична адаптация и постановка КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
музика ПАВЕЛ ВАСЕВ
участват: Александра Илиева, Ралица Чобанова, Миролюба Новкова, Константин Миланов, Боян Георгиев, Нико Колев, Дарио Христов, Божидар Кръстев, Ангела Евтимова, Ема Лалева и др.
Спекаткълът е създаден с финансовота подкрепа на Национален фонд "Култура" по Програма "Любителско изкуство"

 

„ПЕПЕРУДА, ПЕПЕРУДА …..“ – спектакъл на театрална школа „ВЕДНА“ за възрастни
От: Алдо Николай
Постановка: Красимира Методиева

Действието на тази трагикомедия с неочакван край се развива в Италия през 60 – те години на ХХ в. Еда е възрастна дама, на която не й остава нищо друго, освен да говори за възхитителното си минало, изпъстрено с прелъстителни, богати и благородни ухажори, с богатство и разкош... Да, животът й е вече в своя заник, а самотата я прави истерична и параноична.
Един ден, един най-обикновен ден, в който Еда седи с трепетно очакване на гостите, които никога не идват, на вратата се позвънява и пристига един младеж, който твърди, че продава четки. Еда веднага го посреща подобаващо, сваля мокрите му от дъжда дрехи, гощава го с горещ бульон и започва да му разказва за възхитителните си спомени с милиардера, махараджата, тореадора ... Младият мъж е много красив, а старата дама още не се е отказала напълно от желанието за нежност и похот.
Младежът, обаче, съвсем не продава четки. Кой е той и защо предизвиква истински фурор от страст, болка и фантазии, ще разберете ако гледате премиерата на „ПЕПЕРУДА, ПЕПЕРУДА...“


Майсторството на Алдо Николай се състои не само в това виртуозно изгради парадоксална интрига, да създаде ярки образи и максимално наситени със смисъл реплики, но и да направи така, че зад откровената комедия умело да скрие трагикомичното. Необузданата му драматургия е изпълнена с енергия, фантазия и е напълно лишена от морал. Богатата му стилова палитра му позволява с лекота да преминава от символизъм към неореализъм, от сюрреализъм към театър на абсурда, вписвайки се в съвременните тенденции на театъра и в наши дни.

Премиера на филма на студио ВЕДНА

 

ПЪТЯТ НА АНГЕЛ


Сценарий и режисура:
Александра Чобанова


Оператори:
Момчил Христов, Владислав Желев и Александра Чобанова

ГЛЕДАЙТЕ ГО ТУК

 

ХАРОЛД И МОД
от Колин Хигинс
адаптация: Колин Хигинс и Жан Клод Кариър
постановка Красимира Методиева
музика Павел Васев

 

Харолд е син на мисис Чейсън – богата жена, която не му обръща внимание. Страдайки от депресия и липса на приятели, той инсценира отлично измислените си, но малко смешни самоубийства, които вече са достатъчно омръзнали на майка му. Пленен от мисълта за смъртта, той ходи на погребения на гробището и така се срещат с Мод. Тя е възрастна 79 годишна дама, преживяла концлагерите и възхитена от живота в същата степен, в която Харолд е очарован от смъртта. Така волята да живееш и желанието да умреш се сблъскват и от това се ражда едно истинско и дори скандално приятелство, което завинаги променя живота им.
Мрачният бунтар Харолд и екстравагандната графиня Матилд Шарден (за приятелите – Мод) упорито не искат да живеят „както всички останали“ и ежедневно правят неща, които шокират всички останали – крадат автомобили, пушат „разни“ треви, освобождат животни от зоопарка... И така щуротия след щуротия, Мод показва на Харолд красотата на света, радостта от живота, желанието да обичаш и да се радваш на всеки един ден.
------------
Колин Хигинс е американски писател, драматург и режисьор. “Харолд и Мод” е филмирана през 1971 г., а впоследствие в Париж той получава предложение от Жан-Луи Баро да превърне текста в пиеса за френската актриса Мадлен Рено. Хигинс се съгласява и работи над френския превод съвместно с Жан-Клод Кариер, а пиесата се играе при огромен успех вече повече от 40 години по целия свят.

 

 

 

По случай 27 март, Международния дет на театъра показахме нашия хитов спекаткъл ДРАКУЛА пред препълнена зала.

ДРАКУЛА
По мотиви от романа на Брам Стокър
сценична адаптация - Павел Миланов и Красимира Методиева
постановка - Красимира Методиева
участват: Мартин Дочев, Анна – Мария Стоичкова, Виктор Пенев, Никол Василева, Каталина Боянова, Виктория Зъбчева, Владислав Желев, Момчил Николов, Иван Иванов, Петра Филкова, Магдалина Коцева, Ива Василева, Дария Манолова, Александра Илиева, Мария Найденова и др
Когато агентът по недвижими имоти Джонатан Харкър тръгва на своето пътуване до Карпатите, за да се срещне със странния граф Влад, едва ли знае колко ще се промени животът му и съдбите на близките му в Лондон. На гарата в Букурещ никой не иска да заведе англичанина до замъка на графа, защото само споменаването на името му буди у румънците страх и паника. Само една гладна циганка с невръстно момченце има смелостта да тръгне към страшните планини...
Граф Дракула има намерение да купи много имоти в Лондон и там да продължи вековното си съществуване. За да приготви всички за неговото посрещане, той изпраща верния си слуга Рейнфилд в английската столица, но плановете се объркват, когато вампирът вижда снимката на годеницата на Джонатан. Името й е и Мина и тя удивително прилича на любимата съпруга на графа, загинала трагично преди четири века и станала повода графът да се отрече от Бог и да стане вампир.
Дракула умира в името на вечната любов, но вампирските безчинства ще продължи една жена, която не познава любовта...

 

 

ПРЕМИЕРА НА СПЕКАТКЪЛА

 

АЩО СЕ КАРАТ КУЧЕТО И КОТКАТА

19 МАРТ 2022 Г. на сцената на ОКИ ДК "КРАСНО СЕЛО"


от Красимира Методиева


по мотиви от приказката “За кучето Кнор което, искало да стане човек” на Валтер Кан


музика Павел Васев


кукли Антоанета Костова


авторски спектакъл на Красимира Методиева, Паолина Попова и Павел Емилов


участват: Паолина Попова и Павел Емилов


Кучето и Котката били приятели... Да, да, те били истински приятели. По цял ден играели заедно и много си помагали. Един ден Кучето поискало да може да говори човешки език, за да се разбира по-добре със стопанина си. Това желание било толкова силно, че на Котката й станало мъчно за своя приятел и решила да попита вещицата дали знае как кучето човек да стане...


Вещицата, разбира се, че знаела такава магия, но нищо не давала дором. Щом Кучето станело човек, трябвало да я целуне, за да стане тя красива и млада. Съгласила се Котката на едната целувка, защото не знаела за користния план на магьосницата, и хукнала към своя приятел, за да го зарадва, че ще стане човек.


И точно когато Кучето станало човек, Котката разбрала една ужасна новина и с всички сили започнала да го буди (защото само така можела да спре магията). Щом отворило очи, Кучето разбрало, че е било човек за малко, но неговата приятелка е прекъснала мечтата му. Тя се опитвала да му обясни, той в яростта си, не я чувал, тя му се разсърдила, той на нея също...


И така от този ден нататък Кучето и Котката станали врагове. Щом се видят се лаят, хъскат и дерат и никой от тях двамата не иска да чуе какво му говори някогашния му приятел. Така е и с хората... Те се карат, сърдят и обиждат, защото не умеят да се изслушват, да се чуват и да си прощават.


В спектакълът ще видите младите и много талантливи актьори Паолина Попова и Павел Емилов, които играят с много хъс и ентусиазъм. Музиката и песните на композиторът Павел Васев допринасят за ведрото настроение, изпълнено с много комедия, импровизации и танци. Автор чудесните ни кукли е Антоанета Костова. ОЧАКВАМЕ ВИ!
Спектакълът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

 

 

Премиера 3 малт 2022 г.

Нирвана
От: Константи Илиев
Постановка: Красимира Методиева


"Пред вечните води, всевечните води- кристални,
бездънни и безбрежни, призивно прохладни...
Но страх ни е да пием, нас- страдални,
безсънни, безнадеждни, знойно жадни."
Той и тя. Една история за изпепеляваща любов. Любов вплела в своята хватка две съдби и водеща ги към неясна посока. Любов, страст, ревност, мъка, болка, разочарование, отчаяние, страдание. Всичко е силно. Всичко е чувствено. Всичко изгаря плътта и оставя само две души впили "поглед безнадежний" една в друга и тръпнещи "пред догадките си здрачни" . Той е поет. Тя е буржоазка. Той е Пейо Яворов. Тя- Лора Каравелова. Двамата не могат един без друг, но заедно се погубват...

С финансовата подкрепа на Национален фонд ,,Култура"

 

 

ВОЛНИЯТ ДУХ
от Ноъл Кауард
постановка Красимира Методиева


участват: Владислав Желев, Деян Милков, Ива Василева, Калоян Димов, Никол Арсова, Никол Василева, Мария Найденова


Дами и господа, настанете се удобно и освободете съзнанието си от всичко ненужно! Постарайте се да си представите някакъв цвят, който не може да бъде описан с думи! Готови ли сте? А сега замълчете… Ако нещо се обърка по време на нашия невероятен сеанс, последствията могат да бъдат непредсказуеми и дори… фатални! Сигурни ли сте, че сте изоставили миналото си и… готови ли сте да се срещнете с него?
Когато един ден писателят Чарлз Кондомайн решава да покани медиумът Аркати, за да проведе сеанс в дома му, той едва ли подозира в какви невероятни ситуации ще се забърка. А всичко започва като шега. Домакинът е решил да започне нов роман, в който главната героиня е медиум и с тази среща иска да попълни своите наблюдения върху тази интересна професия. Или може би се самозалъгва? Аркати неволно извиква в дома му духът на покойната съпруга на писателят и от този момент Чарлз се превръща в заложник на собствения си експеримент. Разбира се, втората съпруга на нещастния астрален двуженец съвсем не е доволна от ситуацията и започва неравна война.


“Волният дух” е най-успешната пиеса на Ноъл Кауърд. Премиерата й се е състояла през 1941 г. в Лондон. Пиесата се играе 1997 пъти и това е национален рекорд по театрално дълголетие, надминат една пред 1957 г. От “Капан за мишки” от Агата Кристи. През 2006 г. на името на Кауърд е кръстен Noël Coward Theatre, дотогава Albery Theatre.

 

КУРШУМИ НАД БРОДУЕЙ
По Уди Алън
Постановка Красимира Методиева


Участват: Виктор Пенев, Деян Милков, Каталина Боянова, Мартина Илиева, Божана Кацова, Ема Велкова, Стела Даузабел, Никол Василева, Никол Арсова, Иван Иванов, Момчил Николов, Асен Границки, Владислав Желев, Калоян Димов, Габриела Илиева, Ива Василева, Боряна Илиева, Никола Тананов, Петра Филкова, Магдалена Коцева и др.


За успеха на всяка цена, за това дали творците имат собствена морална вселена, за вдъхновението, за голямата любов... това са основните теми в КУРШУМИ НАД БРОДУЕЙ по Уди Алън. Спектакълът на театрална школа ВЕДНА е създаден върху култовия филм на Уди Алън и едноименния бродуейски мюзикъл. За пиесата на младия и обещаващ нюйорскски драматург Дейвид Шейн се намира спонсор, който поставя условието неговата любовница, танцьорката Олив, да играе в спектакъла. И репетициите започват... И проблемите - също. Олив съвсем не се вписва след талантливата застаряваща звезда Хелън Синклер, избухливата актриса с кученце Рита и вечно гладния актьор Уорнъл, и в пиесата не се вписва също. А бодигардът на тази разглезена мафиотска любовница се оказва невероятно талантлив писател. Дали талантът само е достатъчен за да бъдем добри творци? Можем ли да изгубим хуманизмът си и вярата в Бог, преследвайки успеха? Колко струва един човешки живот...

 

Проектът „ТЕАТРАЛНА ШКОЛА „ВЕДНА“ 2022 г. – НА ФОКУС БЪЛГАРСКОТО ИЗКУСТВО“ се вписва в целите на Фондация „ВЕДНА“ за насърчаване, съдействие и подпомагане на културата, изкуството и образованието сред децата и младежите с заложените в програмата ни дейности: ●курсове по актьорско майсторство за деца, младежи и възрастни; ●творческо писане; ●репетиции на откъси и цели произведения от съкровищницата на българската драматургия; ●публично показване на откъси и цели произведения от български драматурзи; ●създаване на авторския спектакъл „ИЗМЕРЕНИЕ“ по текстове на младите хора от школата, което също ще има своята премиера пред публика и участие в Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“ 2022 г. в Созопол.

 

ПЕПЕРУДИТЕ СА СВОБОДНИ
От Леополд Герш

ПРЕМИЕРА 6 и 7 ноември на сцената на Камерен театър "ВЕДНА"


Постановка Красимира Методиева
Участват: Цветелина Георгиева, Василена Годинячка, Мартин Дочев, Галя Василева, Никола Тананов, николай Христов


Тя е екцентрична и екстравагантна, той – романтичен... Тя иска да пърха в живота като пеперуда, той се учи да бъде свободен от предразсъдъците и ограниченията. Тя иска да стане актриса, той – музикант, но той не е съвсем обикновено момче... Една любовна история на двама напълно противоположни личности, които само ако обичат и биват обичани ще бъдат истински свободни.
Случайната среща на Дон и Жил – съседи, делящи ги една тънка стена се превръща в история за израстването, преодоляването, свободата и любовта, а първоначалните иронични шеги биват сменени с грижа и желание да себепознание.


„Пеперудите са свободни“ на Леополд Герш отдавна се е превърнала в класика. Написана е в края на шейсетте години на ХХ в., когато младите хора излизат на преден план, а лозунгите са свобода, за живот без забрани и правила определят тази кипяща от протести и нов начин на живот епоха.

 

МОМИЧЕ ЗА СБОГОМ
От Нийл Саймън

ПРЕМИЕРА 12, 13 и 14 ноември на сцената на Камерен театър "ВЕДНА"


Постановка Красимира Методиева
Участват: Мартин Дочев, Цветелина Георгиева, Василена Годинячка, Антоанета Илиева, Александра Илиева, Мария Найденова, Владислав Желев
Пола Макфейдън е 33 годишна бивша танцьорка се готви да напусне Ню Йорк с дъщеричката си Луси, за да се установи в Калифорния и годеникът си, актьорът Тони де Форест, когато вечерта преди да заминат, намира прощална бележка: Тони ги напуска, изневиделица заминава за шест седмици в Италия, за да „снима във филм на Бертолучи“. С настъпването на нощта се оказва, че той не само ги е изоставил, не само има дългове, но и е преотдал наетия от него апартамент на свой приятел и е взел е авансово три наема. Ето така на вратата с ключ в ръце се появява друг актьор – Елиът Гарфилд, дошъл от Чикаго, да да играе „Ричард ІІІ“ в една повече от кошмарна постановка на „оф, оф, оф Бродуей“. Пола няма къде да отиде, Елиът не може да ги изгони и двамата стигат до много трудното заключение, че ще живеят заедно.
Постепенно съседските им взаимоотношения придобиват романтичен оттенък, а Елиът отлично се разбира с десет годишната Луси. Вместо най-накрая за Пола да настъпи време, в което да е щастлива, тя отказва да приеме, че афера с актьор може да продължи дълго, защото животът я е научил, че с актьор можеш да живееш, само ако той е безработен. Получили ли роля, той казва: „Довиждане, момиче!“, заминава някъде далече и... никога не се връща.
На Елиът му провървява, канят го да снима в Сиатъл във филм на Оливър Фрай, но... той не оставя прощална бележка, а оставя вкъщи своята безценна китара, защото ще се върне и... не казва, никога не казва: „Довиждане, момиче!“

 

ДВОЙНА ИГРА
От Ребека Ръсел и Браян Стюарт

ПРЕМИЕРА 20 и 21 ноември 2021 година на сцената на Камерен театър "ВЕДНА"


Постановка Красимира Методиева
Участват: Галя Василева, Галина Маринова, Венета Гераскова, Любомир Халачев, Иван Кирчев, Анета Христова, Мартин Дочев


„Двойна игра“ е увлекателна вариация на любимият детективски сюжет, в който до последно не се знае кой е убиеца и коя ще бъде следващата му жертва. Действието на пиесата ни пренася в Америка, във времето когато Ингрид Бергман и Мерилин Монро са безспорни кино звезди. Нашата главна героиня Фей Бук е също звезда, но... като че ли славата й е на път да залезе. В разкошното й имение, по време на една силна снежна буря, там се събира типичните холивудски персонажи: продуцент, прислужничка, психотерапевт (винаги необходим на звездите), журналист – майстор на политическите сензации и още една загадъчна персона...


Авторите правят препратки към живота на Мерилин Монро и загадъчната й връзка с Кенеди и мракобесните времена на макартизма в САЩ. Пиесата „Двойна игра“ се поставя за първи път в България.

 

В началото на септември 2021 година започваме с кастинг за нови деца и младежи в нашите курсове по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО. Записването за прослушването става на телефон 0896 505 946 или на e-mail: vedna@abv.bg. Децата и младежите трябва да знаят наизуст едно стихотворение, или една басня, или част от проза с максимална продължителност 2 минути. Очакваме ви на 11 септември от 11 часа и на 20 септември от 18 часа! 

Поради забраната за струпване на много хора в затворени помещения и новите разпоредби на Министерството на здравеопазването за школите и курсовете, където се посочва изрично, че такива могат да се посещават от максимум 10 човека, моля да се обадите предварително за час за прослушването.

 

КИНО ВАКАНЦИЯ В АХТОПОЛ 2021
и
КИНО ВАКАНЦИЯ В ПАПАЗ ЧЕИР


Това лято с децата и младежите от театрална школа ВЕДНА напаравихме две поредни много интересни кино - ваканции. Очаквайте в началото на 2022 година премиерата на нашите най-нови филми: АНГЕЛЪТ, РАДИОТО, ОЧИЛАТА и ПЪТЕКАТА . Това са все работни заглавия, ще измислим по-интересни...
 

 

ОБЕЩАНИЕТО - филм на студио ВЕДНА
ПРЕМИЕРА 5 ЮНИ 2021 година


Две млади момчета и едно момиче отиват на море заедно и едното момче остава завинаги там на този бряг. Пет години след нещастната случка другото момче и момичето подготвят своята плажна сватба на същия плаж, но спомените за трагичната случка и дадените обещания връхлитат младата булка…

ОБЕЩАНИЕТО

филм на студио ВЕДНА

сценарий и режисура
КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

орератори:
Преслава Трайкова
Николай Христов
Станислава Шулева
Ивана Бочева

монтаж
Красимира Методиева

участват:

ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ

МОМЧИЛ ХРИСТОВ

МАРТИН ДОЧЕВ

СТАНИСЛАВА ШУЛЕВА

Елена Ценова
Ясмин Булахбал
Сияна Люцканова
и др.

музика:

Flecks of Light - The Tower of Light

If You Close Your Eyes I'm Still With You - Late Night Feeler

Lost Love Song - Sir Cubworth
Spring – HOVATOFF

 

 

СТРАХ - филм на студио ВЕДНА


ПРЕМИЕРА - 4 ЮНИ 2021 година
СТРАХ - Една история на границата между кошмарите и действителността, в която нищо не е такова, каквото изглежда.

сценарий и режисура
КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
монтаж
КАТРИН ТОДОРОВА
участват:

АНДРЕА ДИМИТРОВА

КАТАЛИНА БОЯНОВА

КАТРИН ТОДОРОВА

НИКОЛАЙ ХРИСТОВ

ИВАНА БОЧЕВА

специална благодарност на ресторант ТРИМАТА КАПИТАНИ в гр. Ахтопол
 

 

ПРОГРАМА НА ПРЕДСТАВЕЛНИЯТА
на театрална школа ВЕДНА през юни и юли 20211 година


12, 131 19 и 20 юни от 19 часа на сцената на Камерен театър ВЕДНА - "ВОЛНИЯТ ДУХ"
от Ноъл Кауард


постановка Красимира Методиева


участват: Александра Чобанова, Анна- Мария Стоичкова, Антоанета Илиева, Василена Годинячка, Владислав Желев, Виктор Пенев, Деян Милков, Ива Василева, Калоян Димов, Никол Арсова, Никол Василева, Мария Найденова, Петър Тупарев


Дами и господа, настанете се удобно и освободете съзнанието си от всичко ненужно! Постарайте се да си представите някакъв цвят, който не може да бъде описан с думи! Тотови ли сте? А сега замълчете… Ако нещо се обърка по време на нашия невероятен сеанс, последствията могат да бъдат непредсказуеми и дори… фатални! Сигурни ли сте, че сте изоставили миналото си и… готови ли сте да се срещнете с него?


Когато един ден писателят Чарлз Кондомайн решава да покани медиумът Аркати, за да проведе сеанс в дома му, той едва ли подозира в какви невероятни ситуации ще се забърка. А всичко започва като шега. Домакинът е решил да започне нов роман, в който главната героиня е медиум и с тази среща иска да попълни своите наблюдения върху тази интересна професия. Или може би се самозалъгва? Аркати неволно извиква в дома му духът на покойната съпруга на писателят и от този момент Чарлз се превръща в заложник на собствения си експеримент. Разбира се, втората съпруга на нещастния астрален двуженец съвсем не е доволна от ситуацията и започва неравна война.
“Волният дух” е най-успешната пиеса на Ноъл Кауърд. Премиерата й се е състояла през 1941 г. в Лондон. Пиесата се играе 1997 пъти и това е национален рекорд по театрално дълголетие, надминат една пред 1957 г. От “Капан за мишки” от Агата Кристи. През 2006 г. на името на Кауърд е кръстен Noël Coward Theatre, дотогава Albery Theatre.

 


26 и 27 юни на сцената на Дом на кулутрата "Средец" - КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА
Обичаната от възрастни и деца история за красивата Бел и страшния Звяр оживява в нова адаптация с чудесните песни на маестро Развигор Попов.


КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ
по едноименната приказка на Мадам дьо Бомон
(спектакъл за деца над 4 години)
сценична адаптация КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
музика Развигор Попов


28,29, 30 юни и 1 юли от 19 часа

 


КЪЩАТА НА ДУХОВЕТЕ
По мотиви от романа на Изабел Алиенде
Сценична адаптация и постановка – Красимира Методиева
Участват: Александра Чобанова, Анна – Мария Стоичкова, Антоанета Илиева, Асен Границки, Габриела Илиева, Деян Милков, Дария Манолова, Владислав Желев, Ема Велкова, Виктория Зъбчева, Виктор Пенев, Георги Костадинов, Ива Василева, Каталина Боянова, Мартин Дочев, Момчил Николов, Магдалена Канева, Стела Даузабел, Цветелина Георгиева
Един наниз от погрешни постъпки, преопределени от съдбата... Една история за любов, смърт, клетви, тайни, самота и възмездие...
„Къщата на духовете“ по мотиви от романа на Изабел Алиенде ще ви накара да повярвате в кармата и съдбата, ще ви пренесе в бурните събития в Латинска Америка от 50 – те, 60 – те и 70 – те години на ХХ в. и, може би, ще ми подтикне да преосмислите някои свои действия. Сюжетът проследява живота на няколко поколения и преминава през сложните политически и социални проблеми на гражданската война, военното положение и превратите. Над всичко, обаче, е онази лудост наречена „любов“, която е двигателят на живота.

 

Участие в КООП ФЕСТ (2021) - гр. Банкя

Обичаната от възрастни и деца история за красивата Бел и страшния Звяр оживява в нова адаптация с чудесните песни на маестро Развигор Попов.
КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ


по едноименната приказка на Мадам дьо Бомон
(спектакъл за деца над 4 години)
сценична адаптация КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
музика Развигор Попов
участват деца от театрална школа ВЕДНА

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ!

“ДУЕНДЕ – ЗЕМЯТА МАЙКА”

 

Премиера 16 май 2021 г. от 19 часа

на сцената на Студентски дом (София, пл. Народно събрание 10)

“Дуенде-Земята-майка” е авторски музикално – поетичен спектакъл на Ралица Ковачева – Бежан и Мариана Йотова, който изследва развитието на звука, от самото му зараждане. Това е един новаторски интерактивен проект, който има за цел да изследва практически как чрез изкуството на музиката и поезията може да се повлияе върху човешкото разбиране, съпричастие и грижа към природата. Оригиналната творческа идея за “Дуенде-Земята-майка” на Фондация „Ведна“ е естествено продължение на дългогодишните творчески търсения за тандемът Мариана Йотова и Ралица Ковачева – Бежан  - актриси, певици, инструменталисти, които работят заедно в продължение на дълги години. Към новият им проект се присъединяват: Петър Йорданов-Бъни - музикален съпровод, композитор, звукова среда. За постигането на високо професионално ниво, част от екипа е музикалния директор Евгени Господинов. Другите участници в проекта са Наталия Живкова – костюмограф и Петър Танчев - визуална среда, специални ефекти, мултимедия.

“Дуенде-Земята-майка” е изграден върху текстове на поетесата Красимира Атанасова. В своята поезия и проза Красимира Атанасова, докосва дълбоко скритите и незнайни дълбини на човешката природа: непредсказуема, страшна, бездънна, Божествена. Нейният свят е светът на българите-тук и сега, но и там и завинаги. Тя сякаш постоянно живееше в този дуален свят-земен и надземен, което олицетворява драматизма и напрегнатостта на нейната мисъл и нейния стих. Тя разбира дълбоко мистиката на неземния свят, изтъкан от светлина и тъмнина, границите на който може да прекрачи само човешката душа. Чрез родната ни реч и своите размисли, открива нови измерения на Човешкия Вселенски Дух, пъстър в багрите на живота, Богът, любовта, омразата, Времето и Пространството. Красимира Атанасова е превеждана на  английски, френски, руски и др. Нейното твотчество е високо оценено от такива творци като Александър Геров, Светлозар Игов, Вера Мутафчиева, Павел Матев и др.

В художествена композиция и изразност, спектакълът въплъщава изначалния синтез между сценичните изкуства (театър, вокално и инструментално изкуство), съчетавайки поетични и драматургични текстове с инструментални и вокални музикални произведения. Идеята на “Дуенде-Земята-майка” на Фондация „Ведна“ е да създаде една неочаквана и богата звукова - свръхтеатрална, интерактивна среда на общуване през изкуството, както за самите артисти-изпълнители, така и за публиката; и да предостави на всеки отделен зрител множество неоспорими естетически съпреживявания, които създават пълнокръвно усещане за изкуство и душевност, минало и съвремие, алиенация и съпричастност, индивиуализъм и взаимност.

Авторите на “Дуенде-Земята-майка” ще излязат от рамките традиционното схващане за поетично-музикалния спектакъл и ще експериментират със звуци, ритми, светлина, материи и мултимедия (мапинг върху обекти). Настроението ще градира от интимната лиричност на стиха до експресията на изразните средства на вариететното и цирковото изкуство. Визуалните метаморфози, дело на Петър Танчев, ще изобразят стихиите, космичното и земното, древното и настоящето, силата и енергията на Земята Майка.

 

 

ХИТЪР ПЕТЪР
Премиера 27.02.2021 г. от 17 часа
по мотиви от български народни приказки
авторски спектакъл на Павел Емилов и Красимира Методиева
Участват: Павел Емилов и Давид Крумов
музикална среда: Ирина Стоицева и Павел Миланов


Тръгнали Хитър Петър и Настрадин Ходжа великана на борят, че на хората нивите им опустошил... – така започва нашата приказка, разказваме ви я с много настроение, шеги и хитринки. Ще ви срещнем с гостилничарят, който искал от Хитър Петър за парата от гозбите да плаща, с алчният поп Ставри, дето си е наумил цялото село да излъже, а сам пада в капана и големия и страшния великан, когото Хитър Петър надхитрява с едно парче сирене.


Спектакълът е реализиран благодарение на Програма "Творчески инициативи" на Национален фонд "Култура"

 

ВИРУСЪТ С КОРОНКАТА

Премиера 27 март 2021 г. от 11 часа


пиеса за деца от КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА
постановка МИЛЕНА МАВРОДИНОВА
сценография ВАЛЕНТИНА ГЕРМАНОВА
музика ПАВЕЛ ВАСЕВ
моноспектакъл на ДАРИНКА ЛЕСИНКИНА

И така... приказката започва! В шапката на един детектив живее една малка фея, която има вълшебна лупа. С нейна помощ човек може да види същността и на най-малките организми. Точно този вълшебен предмет попада в ръцете на Мартин, който тръгва да търси своята приятелка Мария. Да, светът на микроорганизмите е впечатляващ! Мария от своя страна е наказана от феята да стане мъничка като мравчица, защото преди това се е отнасяла лошо с малките животинки. И точно когато малкото момиче разбира грешките си, а малкото момче е готово да спаси приятелката си... се появява изключително опасния и нахален Вирус с коронката. Той променя света ни и всички много се страхуват от него, обаче... Мартин и Мария знаят как да се пазят от него и да не му позволят да завладее целия свят.


Образователният спектакъл на театър ВЕДНА "Вирусът с коронката" се реализира с помощта на Програма "Социално ангажирани изкуства" на Национален фонд "Култура".

 

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2020 година

Театрална школа ВЕДНА за шести пореден път ви кани на Театрален маратон по време на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ в Дом на културата „Средец“. Ето програмата:
14 ноември (събота) от 19 часа КАПАН ЗА МИШКИ от Агата Кристи
15 ноември (неделя) от 19 часа КАПАН ЗА МИШКИ от Агата Кристи
16 ноември (понеделник) от 19 часа ДУЕТ от Ото Ескин
17 ноември (вторник) от 19 часа ДУЕТ от Ото Ескин
18 ноември (сряда) от 19 часа ЧЕР ХАЙВЕР И ЛЕЩА от Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи
19 ноември (четвъртък) от 19 часа ЧЕР ХАЙВЕР И ЛЕЩА от Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи
20 ноември петък) от 19 часа ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН от Даниел Наваро и Патрик Одкер
21 ноември (събота) от 17:30 часа СЕМЕЙСТВО АДАМС
21 ноември (събота) от 21:30 часа СЕМЕЙСТВО АДАМС
22 ноември (неделя) от 19 часа ДРАКУЛА

 

ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК
От Нийл Самън

 

10 и 11 октомври от 19 часа на сцената на Дом на културата "Средец"

Постановка Красимира Методиева
Участват: Николай Христов, Мартин Дочев, Цветелина Георгиева, Антоанета Илиева, Катрин Тодорова, Мартина Илиева, Мария Найденова, Каталина Боянова, Александра Илиева, Стела ДаузабелВ разкошния си нюйоркски апартамент, потънал в спомени и мечти, блуждаещ между реалността и фантазиите си, писателят Джейк се опитва да намери смисълът на своето съществуване. В дома му, измислени и реални, влизат жените на неговия живот - сестра му, психоаналитичката му, любовницата му, дъщеря му, покойната и настоящата съпруга… Жените без които Джейк не може. В тази философска пиеса на американския виртуоз на драматичните диалози Нийл Саймън всеки може да открие частица от себе си. Разделите, скандалите, смъртта, любовта… желанието да контролираме живота си и отричането на реалността - това са част от темите в “ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК”. Драматургичния похват за вплитане на истински и измислени личности, на въображение и реалност ще потопи зрителите в една имагинерна атмосфера, в която блестящото и режещо като бръснач чувство за хумор на писателят привнася много настроение.
Очакваме ви на 10 и 11 октомври от 19 часа на сцената на Дом на културата "Средец" (София, ул. Кракра 2 А, бившият младежки дом "Лиляна Димитрова")

 

(06.06.2020)

Скъпи приятели,
В края на сезон 2019 / 2020 ще покажем закрити представления на сцената на Камерен театър „Ведна“ (София, ул. Бузлуджа 20). Ето програмата:

20 и 21 юни от 18 часа
ЖЕНИТЕ НА ДЖЕЙК от Нийл Самън

27 и 28 юни от 18 часа
ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН от Даниел Наваро и Патрик Одкер
29 и 30 юни от 19 часа
ЧАЙ С МЕНТА ИЛИ ЧАЙ С ЛИМОН от Даниел Наваро и Патрик Одкер

4 и 5 юли от 18 часа
ДУЕТ от Ото Ескин

Очакваме ви през ноември на сцената на Дом на културата „Средец“.

Хубаво лято

(26.05.2020)

Скъпи приятели,
Поради извънредната епидимиологична ситуация в Република България всички представления и репетиции на детските групи на театрална школа ВЕДНА се отменят. Надяваме се през есента на 2020 година да покажем пред публика „Меко казано“ и „Бяла приказка“ на Валери Петров и „Любовта на лунната принцеса“ по мотиви от Гурам Петриашвили и Михаил Енде.


Започваме интензивни репетиции с групите на тинейджърите и възрастните на открито и се надяваме в края на месец юни, или в началото на месец юли 2020 година да ви покажем „Капан за мишки“ от Агата Кристи, „Жените на Джейк“ от Нийл Саймън, „Черна комедия“ от Питър Шафър, „Чай с мента или чай с милон“ от Даниел Наваро и Патрик Одкер и „Дует“ от Ото Ескин.

 

 

(17.03.2020)

Скъпи приятели,

Всички репетиции на живо и всички представления на театрална школа ВЕДНА се отменят заради извънредното положение в Република България и световната пандемия от COVID 19.

Следим новините всеки ден и при промяна, веднага ще ви информираме.

Бъдете здрави!

Останете си вкъщи!

(15.02.2020)

 

ПРОГРАМА сезон 2019 / 2020 година


25.03.2020 г. от 14 часа Благотворителен концерт – спектакъл по случай Благовещение за децата и младежите ЦСРИ „Благовещение“ към „Каритас – София“ в Камерен театър „Ведна“


27.05.2020 г. от 19 часа „Меко казано“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


28.05.2020 г. от 19 часа „Меко казано“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


29.05.2020 г. от 19 часа „Бяла приказка“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


30.05.2020 г. от 10 часа „Бяла приказка“ от Валери Петров в Дом на културата „Средец“


30.05.2020 г. от 10 часа „Любовта на лунната принцеса“ по мотиви от Гурам Петриашвили и Михаил Енде в Дом на културата „Средец“


31.05.2020 г. от 18 часа „Любовта на лунната принцеса“ по мотиви от Гурам Петриашвили и Михаил Енде в Дом на културата „Средец“


01.06.2020 г. от 18 часа „Пиратска история“ интеактивен спектакъл по случай 1 – ви юни с актрисите Златина Йорднова и Мая Гелева в Дом на културата „Средец“


19.06.2020 г. от 19 часа „Капан за мишки“ от Агата Кристи в Дом на културата „Средец“


20.06.2020 г. . от 19 часа „Капан за мишки“ от Агата Кристи в Дом на културата „Средец“


21.06.2020 г. от 19 часа „Жените на Джейк“ от Нийл Саймън в Дом на културата „Средец“


25.06.2020 г. от 19 часа „Черна комедия“ от Питър Шафър в Дом на културата „Средец“


26.06.2020 г. от 19 часа „Черна комедия“ от Питър Шафър в Дом на културата „Средец“


27.06.2020 г. от 19 часа „Чай с мента или чай с милон“ от от Даниел Наваро и Патрик Одкер в Дом на културата „Средец“

28.06.2020 г. от 19 часа „Чай с мента или чай с милон“ от от Даниел Наваро и Патрик Одкер в Дом на културата „Средец“

29.06.2020 г. от 19 часа „Дует“ от Ото Ескин в Дом на културата „Средец“

30.06.2020 г. от 19 часа „Дует“ от Ото Ескин в Дом на културата „Средец“

 

РезÑ?лÑ?аÑ? Ñ? изобÑ?ажение за Ñ?Ñ?ек

 

 

 

(24. 07.2019)


И тази година специално на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ сме подготвили вече традиционния театрален маратон в Дом на културата "Средец". В програмата ще видите премиерите на: "Годеж по френски" от Клод Моне, "Летисия и любовното биле" от Питър Шафър и "Шрек" по мотиви от анимационни филм и мюзикъла. Ще ви покажем и представленията, с които завърши миналия сезон - двете части на "СКЪПА ПАМЕЛА" - "Как да пречукаме бабето" и "Как да побъркаме бабето" и „ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ“ от Ерик Емануел Шмид. Поради големия зрителски интерес към нашият ДРАКУЛА само и единствено в Нощта на театрите ще покажем постановката отново. 

Изказваме искрените си благодарности на съорганизаторите на Театралния маратон ОКИ - Дом на културата "Средец" за предоставената възможност.

ПРОГРАМА

ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН В ДОМ НА КУЛТУРАТА "СРЕДЕЦ"

ПО ВРЕМЕ НА НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019

8 ноември (петък) 2019 от 19 часа „ГОДЕЖ ПО ФРЕНСКИ“ от Клод Моне (ПРЕМИЕРА)
9 ноември (събота) 2019 от 19 часа „ГОДЕЖ ПО ФРЕНСКИ“ от Клод Моне (ПРЕМИЕРА)
10 ноември (неделя) 2019 от 19 часа „ГОДЕЖ ПО ФРЕНСКИ“ от Клод Моне (ПРЕМИЕРА)
11 ноември (понеделник) 2019 от 19 часа „ЛЕТИСИЯ И ЛЮБОВНОТО БИЛЕ“ от Питър Шафър (ПРЕМИЕРА)
12 ноември (вторник) 2019 от 19 часа „ЛЕТИСИЯ И ЛЮБОВНОТО БИЛЕ“ от Питър Шафър (ПРЕМИЕРА)
13 ноември (сряда) 2019 от 19 часа „ЛЕТИСИЯ И ЛЮБОВНОТО БИЛЕ“ от Питър Шафър (ПРЕМИЕРА)
14 ноември (четвъртък) 2019 от 19 часа „СКЪПА ПАМЕЛА – Как да пречукаме бабето“ от Джон Патрик
15 ноември (петък) 2019 от 19 часа „СКЪПА ПАМЕЛА . Как да побъркаме бабето“ от Джон Патрик

16 ноември (събота) 2019 от 11 часа "ЦАР ДРОЗДОБРАД"
16 ноември (събота) 2019 от 16 часа „ШРЕК“ (ПРЕМИЕРА)

16 ноември (събота) 2019 от 22 часа "ДРАКУЛА" 
17 ноември (неделя) 2019 от 14 часа „ШРЕК“ (ПРЕМИЕРА)
17 ноември (неделя) 2019 от 19 часа „ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ“ от Ерик Емануел Шмид

 

 

(24. 07.2019)

Приемът за сезон 2019 / 2020 година на нови деца и младежи в театрална школа ВЕДНА ще бъде на 13 септември (петък) от 16 до 20 часа и на 18 септември (сряда) от 16 до 20 часа в нашата репетиционна на ул. Бузлуджа 20 (до Петте кьошета). За участие в прослушването е необходимо първо да се обадите на телефон 0896 505 946 или на пишете на електронен адрес vedna@abv.bg.

Кандидатите трябва да са подготвили един материал по желание. Това може да бъде стихотворение, бесня, монолог, част от проза и др.

Ако имате въпроси, моля не се колебайте и ни се обадете!

 

 

(11. 07.2019)

В средата на месец юли 2019 г. се върнахме от нашата, станала традиционна, кино ваканция в Ахтопол. Филмите, които снимахме са с работните заглавия: "Обещанието", "Страх", "Наистина" и "Cherchez la femme".

Премиерите на новите ни филми очаквайте през зимата или пролетта на 2020 година, а ако искате да видите досегашните ни опити в правенето на филмчета, сложили сме всички в един плей лист, който можете да намерите тук

 

 

 

(09. 06.2019)

ДВЕ НАГРАДИ ЗА АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО за възпитаници на театрална школа ВЕДНА от фестивала "Пинокои" 2019

В рамките на четири дни от 6 до 9 юни 2019г. в Общински културен институт Дом на културата „Красно село” се проведе Трети детско-юношески фестивал за театрално изкуство „Пинокио 2019”.

С провеждането на този фестивал целим:
1. Да се пренасочи вниманието на децата към
духовните ценности, за сметка на други, заобикалящи ги предизвикателства и комерсиални изкушения.
2. Да се подкрепят усилията на Детските театрални
школи в стремежът им да развиват художествени умения и интереси.
3. Участниците да получат стимул, професионална
и творческа подкрепа за развиване на техните таланти и индивидуални качества.

Наградите бяха разпределени в две категории – от 6 до 13 години и от 14 до 20 години.

Журито в състав:
Председател – Петя Йотова – поетеса
Членове – Илиян Стоилов - режисьор
Катя Ангелова

определиха следните награди:

Награда за най – добър спектакъл в категория от 6 до 13 години
Спектакълът на средната група на Детска театрална школа към театър „Сириус”, с художествен ръководител Петя Каменова - „Сън в лятна нощ”

Награда за най – добър спектакъл в категория от 14 до 20 години
Спектакълът на голяма група на Детска театрална школа към театър „Сириус”, с художествен ръководител Петя Каменова – „Война за мир” - авторски спектакъл

Награда за най – добра мъжка роля в категория от 6 до 13 години -
Мартин Декорте - Арт Асоциация „Водолей”

Награда за най – добра мъжка роля в категория от 14 до 20 години -
Владимир Желев - Театрална школа „Ведна”

Награда за най – добра женска роля в категория от 6 до 13 години -
Бояна Хитрова - Детска театрална школа към театър „Сириус”

Награда за най – добра женска роля в категория от 14 до 20 години -
Джейлан Карадайъ - Театрална школа „Ведна”

 

 

(22. 05.2019)

Театралният фестивал “СОФИЯ МОНО” с девето издание от 1 до 9 юни 2019г.

ДЕТСКАТА ПРОГРАМА с начален час 13.30 ч. и вход свободен:

1 ЮНИ - “БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ” от Братя Грим – куклено-театрална школа за деца “ГЛУХАРТЧЕТА” представя забавен куклен спектакъл, изпълнен от деца за деца. Постановката е дело на Таня Гигова и Крум Крумов. Следва РАБОТИЛНИЧКА ЗА КУКЛИ, в която могат да се включат малките зрители.

2 ЮНИ - “СЪН В ЛЯТНА НОЩ” от Уилям Шекспир – откъси. Представят деца от театрална школа и фондация “ВЕДНА”. Постановка - Милена Мавродинова и Красимира Методиева.

4 ЮНИ – “БИБЛИОТЕКА ЗА ВСЕКИ" - в партньорство с Национална Библиотека “Св.Св. Кирил и Методий”. Малки и големи ще могат да се включат в разходка по пътя на книгите на тема “от праисторическите писмени знаци до дигиталната ера”.

5 ЮНИ – “ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТИЙН ИДОЛИ” - среща-дискусия с писателката Юлия Спиридонова три пъти номинирана за най-голямата награда за детска литература „Астрид Линдгрен“. Ще бъдат представени романите ѝ "Тина и половина", "Графиня Батори", "Макс" и "Кронос, тоя нещастник". Събитието е подходящо за тийнейджъри.

6 ЮНИ – “ОБЪРКАНОТО СТИХОТВОРЕНИЕ” – представят деца от втори клас на 38 ОУ “Васил Априлов”.

8 ЮНИ - РАБОТИЛНИЦА ЗА САПУНЕНИ БАЛОНИ в партньорство с театър „Мале Мале“ и асоциация АРДУС. Зрелищен спектакъл и работилница със сапунени мехури - без думи, в които ще се включат и децата от АРДУС – Асоциация на родителите на деца с увреден слух.

 

 

(30. 04.2019)

МЛАДЕЖКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ май и юни 2019

"СКЪПА ПАМЕЛА" от Джон Патрик

ПЪРВА ЧАСТ - "Как да пречукаме бабето"
ВТОРА ЧАСТ - "Как да поръбкаме бабето"

Представяме ви две части от поредицата на американския драматург Джон Патрик за добродушната, мила и неравнодушна женица Памела, на която все й се случват интересни и малко странни събития.

В първата (значително по-популярната пиеса) в почти порутения дом на Памела идват банда мошеници, които се опитват в буквалния смисъл на думата да я убият, но опитите им са все неуспешни. А може би Памела не е толкова наивна, колкото ни изглежда?

Във втората част на "Скапа Памела" действието се развива няколко години след като бандата е била при нашата чудничка героиня, но... тя вече не е така сама. Защо, ли? - Първо си има чаровната, приказливата и доста обидчивата си съседка Рози, второ - омъжва се за избраникът на същата тази Рози и трето... в дома й идват роднините на женихът. Кой и защо иска да побърка "бабето" и дали успява, можете да гледате само в "Как да побъркаме бабето"!
" Скъпа Памела - Как да пречукаме бабето" гледайте на 18 май от 19 ч., 1 юни от 19 ч., 19 юни от 19 ч. и на 22 юни от 14 часа на сцената на Дом на културата "Средец" Спектакълът ще се играе и на сцената на Дом на културата "Красно село" на 15 юни от 19 часа.

"Скъпа Памела - Как да побъркаме бабето" гледайте на 19 май от 19 часа, 2 юни от 19 часа, 20 юни от 19 часа и на 23 юни от 14 часа на сцената на Дом на културата "Средец" Спектакълът ще се играе и на сцената на Дом на културата "Красно село" на 16 юни от 19 часа.

 

"ХОТЕЛ МЕЖДУ ТОЯ И ОНЯ СВЯТ"

от Ерик Емануел Шмид
постановка - Красимира Методиева

Участват (по азбучен ред): Василена Годинячка, Веси Тодоровска, Владимир Темелков, Владимир Желязов, Галина Павлова, Джейлан Карадайъ, Дарина Проданова, Елена Маринова, Ивана Бочева, Иван Борисов, Мартин Пенев, Матрин Дочев, Николай Христов, Сияна Люцканова, Станислава Шулева, Цветелина Георгиева

„ В тази пиеса става дума за това, че всеки човек може да си позволи да погледне в непознатото и да разкрие тайната. И тогава повече няма да го е страх от това неизвестно и ще приеме живота такъв, какъвто е.“ – Елих Емануел Шмид

дати: 19,20, 21, 22 и 23 юни 2019 г.

 

(30. 04.2019)

ДЕТСКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ май и юни  2019

11 и 18  май от 10 часа

31 май от 19 часа

ВЕЩИЦАТА ОТ КИЛЕРА

В салона на Дом на културата "Средец"

 

12 май, 1 и 2 юни  от 10 часа

МАЛКАТА БАБА ЯГА

В салона на Дом на културата "Средец"

 

29 и 30 май от 19 часа

ОГНИВОТО

В салона на Дом на културата  "Красно село"

 

19 май от 12 часа

СЪН В ЛЯТНА НОЩ - откъси

В салона на Дом на културата "Средец"

 

 

 

(27.03.2019 )

Младите актрьори от театрална шксла ВЕДНА бяха статисти на грандиозният спектакъл на Русенска опера "Набуко" на Джозепе Верди  в зала 1 на НДК. За краткото време на репетиции нашите възпитаници влязоха в сложния мизансцен на италианския режисьор Марио де Карло.

(25.02.2019 )

Те от малки обичат сцената и нямат търпение да дойде неделя, за да отидат на репетиция. А тя се превръща в истинско забавление, особено, когато някой разкаже виц или нещо, което го е развеселило, докато идва насам. Важното е,че малки и големи вече 12 години ги познават и ходят редовно на техните представления.

Малките актьори от театрална школа „Ведна“ гостуват на „Детското БНР“. Техен художествен ръководител е актрисата Красимира Методиева, която влиза в ролята и на режисьор. През годините участват на много фестивали и печелят престижни награди. Сега може да ги видите в „Нощта на театрите“ , където представят пред препълнена зала своя богат репертоар.

Оказва се, че Шекспир е един от любимите им автори, а те с удоволствие учат трудните текстове на „Сън в лятна нощ“, които репетират в момента и през пролетта ще може да видим това представление на голяма сцена.

 

 

(18.12.2018)

Фондация "ВЕДНА" бе инициатор и участник в Коледното тържество на деца и младежи в неравностойно положение към Център "Благовещение". Събитието се състоя в края на декември 2018 година.

 

 

(11.11.2018)

Красимира Методиева, художествен ръководител на театралнашкола ВЕДНА, заедно с талантливите млади актьори Ивана Бочева и Николай Христов бяха гости на предаването ДОБЪР ДЕН С БНТ 2 по повод Театралния маратон по време на Нощ на театрите 2018 година. (Запис от предаването можете да гледате тук. Нашето участие е след 32 - рата минута)

 

(18.10.2018) НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2018 година

ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН

ПРОГРАМА:

15 ноември (четвъртък) от 19:00 ч. ВЕЩИЦИТЕ ОТ ИСТУИК
16 ноември (петък) от 21:00 ч. ВЕЩИЦИТЕ ОТ ИСТУИК
17 ноември (събота) от 11 ч. КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ
17 ноември (събота) от 16:00 ч. ЧЕР ХАЙВЕР И ЛЕЩА
17 ноември (събота) от 19:00 ч. СЕМЕЙСТВО АДАМС
17 ноември (събота) от 22:30 ч. СЕМЕЙСТВО АДАМС
18 ноември (неделя) от 16 ч. КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРЪТ
18 ноември (неделя) от 19 ч. КУРШУМИ НАД БРОДУЕЙ

 

(26.07.2018 ) ВЕДНА студио с награда за монтаж от фестивала Dolna Malina Open Fest за най-новия си филм ТЕ, ОТ ОНОВА МЯСТО.

Късометражния филм бе изцяло заснет по време на фестивала на терена на UFO Film and Television Studios в село Долна Малина и разказва за забравена от всички малка псиатрична болница, в която болните са направили своя стройна организация, докато там не пристига един заблуден, бягаш от похитителите си млад и красив мъж... Премиерата на филма очаквайте през ноември 2018 година!

репортажът за нашето представяне гледайте тук

 

 

Фондация ВЕДНА бе съорганизатор на фестивала Dolna Malina Open Fest в раздел "ПОЕЗИЯ И ЛИТЕРАТУРА". В таз годишното издание темата бе "УНГАРСКА ПОЕЗИЯ И ЛИТЕРАТУРА" с безценната помощ на Унгарския културен институт в София. Кратък филм за къбитието можете да видите тук.

 

 

 

През лятото на 2017 година заснехме три филма за нашата първа трилогия под надслов "Времето" и ги показахме в края на месец май 2018 година.


КОГАТО НЯМА УТРЕ (45 мин.)

сценарий и режисура КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 

оператори: ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ, ПРЕСЛАВА ТРАЙКОВА, КАТРИН ЛАЛОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ПАВЕЛ МИЛАНОВ 

монтаж АЛЕКСАНДРА ЧОБАНОВА 

участват: ГАБРИЕЛА ГЕОРГИЕВА, МОМЧИЛ ХРИСТОВ, КАМЕН ФИЛКОВ, ПРЕСЛАВА ТРАЙКОВА, ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА, ВЯРА ФОТЕВА, КАТАЛИНА БОЯНОВА, НИЯ ТРАНДЕВА, АЛЕКСАНДРА ЧОБАНОВА, НИЯ ИЛИЕВА, БОЖИДАР ИВАНОВ, АННА - МАРИЯ СТОИЧКОВА, ДАРИЯ ТЕМЕЛКОВА, ДЕЯН МИЛКОВ, КАЛОЯН ВЕЛИНОВ, НЕЛИ СТАРОКИНА, ВИКТОР ЖЕЛЯЗОВ

В лентата се разказва за изпитанията на главната героиня Светла (в ролята Габриела Георгиева) в един ден, в който събитията са разрушителни и пагубни. Дали Светла ще успее да намери сили в себе си да се пребори с всички неприятности и каква ще е наградата й при изгрева на следващия ден, гледайте в новия филм на студио "Ведна" - "Когато няма утре" 


ЧАСОВЕТЕ ПОМЕЖДУ НИ (45 мин.) 
сценарий и режисура ПАВЕЛ МИЛАНОВ 

участват: КАТРИН ТОДОРОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, НИКОЛАЙ ХРИСТОВ, СТАНИСЛАВА ШУЛЕВА, МИХАЕЛА СТАРОКИНА, СИЯНА ЛЮЦКАНОВА, СИМОН МЕНЕНДЕС, БОЖИДАР ИВАНОВ, ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ и др. 

На плажа се появява бутилка, в бутилката има писмо... Неподозиращо нищо момиче получава странно видение, в което едно малко момче умира... Писмото е от него, тя го намира. Двамата ги делят часове във времето. Те не могат да се срещат, въпреки, че ще се срещат... Ще намери ли вариант главната героиня да спаси живота на малкото момче и дали в тефтерите на съдбата спасяването на един, не е пагубно за друг? 


ПАРАДОКСЪТ НА ДЯДОТО (20 мин.) 
сценарий и режисура КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА 
оператори:ДЕНИС МАРИНЧЕВ, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ПРЕСЛАВА ТРАЙКОВА, КАТРИН ЛАЛОВА, ПАВЕЛ МИЛАНОВ, МАРТИН ПЕНЕВ

в главните роли: ИВАНА БОЧЕВА, НИКОЛ АРСОВА, ВАСИЛЕНА ГОДИНЯЧКА, ЯСМИН БУЛАХБАЛ, БОГДАН ШИШКОВ

в епизодите: Никола Павловски, Димана Христова, Боряна Илиева, Йоана Велкова, Виктор Желязов, Йована Петрова, Петра Филкова, Олга Стоева, Катрин Лалова, Динислав Маринчев, Андреа Димитрова, Симон Менендес, Станимир Стоянов, кучето Тара и др.

На пуст остров с големи бели вълни Съдбата приема душите на онези, които са посегнали на чудото на живота, на самоубийците... Някои от тях не съжаляват за стореното, други са отнели живота си случайно, трети... са може би още живи в онова странно и страшно пространство между живота и смъртта. Мисията на Съдбата е да "изтрие" живота на тези хора, да срещне грешниците в онзи ден, час и минута назад във времето, в който родителите им са се запознали и да ги накара да предотвратят тази среща. Съдбата и съдбите човешки... Съдбата, която страда... Съдбата, която очаква Преображение и Чудото...

 

 

 

НА ДОБЪР ЧАС!

Катрин Лалова (на снимката) от нашата група е приета Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Боньо Лунгов. Още трима младежи от нашата школа ще учат за първа година изкуство, но във Великобритания. На добър час и на Ани Петрова и Виктория Величкова, които ще изучават актьорско майсторство и драма, и на Игнат Игнатов със специалност кино производство.

(25.07.2017 г. )

НЕ СЕ СЪРДИ ЧОВЕЧЕ

новият филм на ВЕДНА СТУДИО

сценарий и режисура - Красимира Методиева

оператори - Павел Миланов и Картин Лалова

участват: Ивана Бочева, Денислав Маринчев, Павел Миланов, Катрин Лалова, Преслава Трайкова, Джейлан Карадайъ, Валерия Василева, Мериам Башипши, Анна - Мария Стоичкова и др. 

Лентата бе заснета през пролетна в село Жеравна, а в историята са вплетени минало и настояще, мистика и реалност...

ОЧАКВАЙТЕ ПРЕМИЕРАТА ПРЕЗ ОКТОМВРИ 2017 година!

 

 

 

(25.07.2017 г. )

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2017 година

Дом на културата "Средец" и Театрална школа ВЕДНА за четвърта поредна година организират ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН по време на НОЩ НА ТЕАТРИТЕ. Всички представления ще се играят на голямата сцена на Дом на културата "Средец", София, ул. Кракра 2 А (бившият Младежки дом "Лиляна Димитрова") Ето и програмата ни за 4 и 5 ноември 2017 година:

КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА по мадам дьо Бомон гледайте на 4 ноември от 16:00 часа и на 5 ноември от 11:00 часа

КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ  по Робер Тома ще се играе на 4 ноември от 00:05

ДРАКУЛА по мотиви от романа на Брам Стокър ще представим на 4 ноември от 20:00 часа и на 5 ноември от 19:00 часа

цена на билетите 4 лв. за ученици и 6 лв. за възрастни

 

 

 

(15.07.2017 г. )

КИНО ВАКАНЦИЯ  2017 година

По време на традиционната вече КИНО ВАКАНЦИЯ това лято заснехме три филма. В трилогията "ВРЕМЕТО" ще можете да гледате:  

"ЧАСОВЕТЕ МЕЖДУ НАС",

"КОГАТО НЯМА УТРЕ" и

"ПАРАДОКС НА ПЪРВА СРЕЩА"

Във филмите участваха над петдесет млади актьори и актриси, а премиерите се очакват през февруари 2018 година. 

 

 

ТЕАТЪР ЗА АМАТЬОРИ: ХОРА С РАЗЛИЧНИ ПРОФЕСИИ СЕ СЪБИРАТ НА СЦЕНАТА

Група актьори аматьори доказват, че никога не е късно да постигнеш мечтата си. Независимо от годините. Видеомонтажистът Мартин и юрисконсултът Калоян се записват в театрална школа за възрастни. Те и останалите участници, макар вече пораснали, се превръщат в истинска трупа. През деня са на работа, а вечер – на репетиции.

Най-възрастният артист-аматьор е Любо. Първата му среща с театъра е, когато е бил на 70 години.

Гледайте репортажът на НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ за курсовете по актьорско майсторство за възрастни в театрална школа ВЕДНА и по-специално за спектакълът ни КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ.  Е, във видеото никъде не се споменава името ни, но вие си знаете, че сме ние...

 

Ето и линк към репортажа на Глория Николова.

 

 

(15.05.2017)

Национален музей "Земята и хората" - София и театрална школа ВЕДНА са подготвили за вас, приятели, една нестандартна НОЩ НА МУЗЕИТЕ.

Очакваме ви на 20 май от 20:30 часа в Национален музей "Земята и хората", където ще започнем с флашмоб с текстове на Уилям Шекспир, след което ще ви представим откъси от "Дванайсета нощ", "Комедия от грешки" и "Сън в лятна нощ".

Ще бъде изненадващо! Ще бъде запомнящо се! Ще бъде интересно... Очакваме ви на 20 май - ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ!

Вход свободен!

 

30 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ И ТРИ ПРЕМИЕРИ НА ФИЛМИ В КРАЯ НА СЕЗОНА!

МАРТ 2017

27 март от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА

29 март от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА


АПРИЛ 2017

21 април от 19 часа премиера на филмите на студио ВЕДНА - "Вълшебен молив", "Мистериозният пушач" и "Не казвай на никого" на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

22 април от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

26 април от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА

 

30 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ И ТРИ ПРЕМИЕРИ НА ФИЛМИ В КРАЯ НА СЕЗОНА!

МАЙ 2017

13 май от 11 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
13 май от 11 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
14 май от 11 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
14 май от 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
17 май от 19 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
19 май от 19 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
20 май от 12 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
20 май 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
20 май 18 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
20 май от 20:30 часа ИГРАЕМ ШЕКСПИР (откъси от пиеси и флашмоб) в Музея "Земята и хората", част от събитията, организирани в НОЩ НА МУЗЕИТЕ
21 май 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Камерен театър ВЕДНА
27 май от 12 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
28 май от 12 часа БЕЛОСНЕЖКА И ЧЕРВЕНОРОЗКА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 14 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ
27 май от 16 часа ИГРАЕМ ТЕАТЪР урок - спектакъл по текстове на Джани Родари с децата от Дом за деца лишени от родителски грижи в село Дрен. Част от проекта DREAMUP - ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВО на Фондация БНП Париба България и Международният женски клуб, в който Фондация ВДЕНА е партньор.
28 май от 19 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

 

 

30 ПРЕДСТАВЛЕНИЯ И ТРИ ПРЕМИЕРИ НА ФИЛМИ В КРАЯ НА СЕЗОНА!

 

ЮНИ 2017

3 юни от 12 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

4 юни от 18 часа ОТКЪСИ ОТ ПИЕСИ на Уилям Шекспир, Хенрих Ибсен, Александър Галин, Нийл Самън, Джоузеф Кесълфинк, Славомир Мрожек и др.

20 юни от 19 часа КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ от Робер Тома на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

24 юни от 18 часа ОТКЪСИ ОТ ПИЕСИ на Уилям Шекспир, Хенрих Ибсен, Александър Галин, Нийл Самън, Джоузеф Кесълфинк, Славомир Мрожек и др.

28 юни от 19 часа КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ от Робер Тома на сцената на Дом на културата СРЕДЕЦ

 

(12.06.2017)

ЗА КРИМИНАЛЕТАТА...

Слушайте запис от НОЩЕН ХОРИЗОНТ на БНР с участието на Красимира Методиева за криминалния жанр, за това защо кримките продължават да вълнуват читатели и зрители и за новата постановка в групата на възрастните на театрална школа ВЕДНА - КАПАН ЗА САМОТЕН МЪЖ по Робер Тома.

Записа можете да чуете тук

 

(30.05.2017)

БЪДЕЩИ КОЛЕГИ

И тази година  можем да се похвалим, че трима от "нашите хора" са приети в престижни театрални университети във Великобритания.

Виктория Величкова ще учи драма в Northumbria University International

Ани Петрова актьорско майсторство в Arts University Bournemouth

Игнат Игнатов кино и телевизия в Arts University Bournemouth

 

В средата на септември ще знаем какви резултати са постигнали младежите и девойките, предпочели обучение по актьорско майсторство в България, а до тогава - им стискаме палци и се надяваме да сбъднат мечтите си!

 

(20.04.2017)

МИСТЕРИОЗНИЯТ ПУШАЧ

филм на студио ВЕДНА

премиера 21 април 2017 година от 19 часа
 

сценарий и режисура
ИГНАТ ИГНАТОВ

участват:
МАРТИН ПЕНЕВ, АНИ ПЕТРОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, КАЛОЯН ВЕЛИНОВ, КАТРИН ЛАЛОВА, ДЕНИС ШУТОВ, ГАБРИЕЛА ГЕОРГИЕВА, ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА, МОМЧИЛ ХРИСТОВ, СТАНИСЛАВА ШУЛЕВА, ПАВЕЛ МИЛАНОВ и др.

трейлър на филма можете да гледате тук , целия филм тук)

 

(20.04.2017)

НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО

филм на студио ВЕДНА

премиера 21 април 2017 година от 19 часа

сценарий и режисура
ПАВЕЛ МИЛАНОВ

участват:
КАТРИН ЛАЛОВА, МОНИКА АНДОНОВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ДЕНИС ШУТОВ, ЛИЛЯНА ДИМИТРИЕВА, ПЕТЪР ВЕЛКОВ, АНИ ПЕТРОВА

трейлър на филма можете да гледате тук

 

(20.04.2017)

ВЪЛШЕБЕН МОЛИВ

филм на студио ВЕДНА

премиера 21 април 2017 година от 19 часа

сценарий и режисура КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

музика ПАВЕЛ ВАСЕВ

оператори:
ПАВЕЛ МИЛАНОВ
ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ
ИГНАТ ИГНАТОВ
КАТРИН ЛАЛОВА
ДЕНИС ШУТОВ

монтаж КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

участват: ДЕНИС ШУТОВ, КАЛОЯН ВЕЛИНОВ, КАТРИН ЛАЛОВА, АНТОАНЕТА ИЛИЕВА, ДАРИЯ ТЕМЕЛСКА, МОМЧИЛ ХРИСТОВ, СИЯНА ЛЮЦКАНОВА, ВАСИЛЕНА ГОДИНЯЧКА, ДИМАНА ХРИСТОВА, БОГДАН ШИШКОВ, ПЕТРА ФИЛКОВА, ЙОАНА ВЕЛКОВА, СИМОН МЕНЕНДЕС, ВИКТОР ЖЕЛЯЗОВ, КАМЕН ФИЛКОВ, АЛЕКСАНДРА ЧОБАНОВА, ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА, ГАБРИЕЛА ГЕОРГИЕВА, ДЕНИСЛАВ МАРИНЧЕВ, НИКОЛ АРСОВА, НИЯ ТРАНДЕВА, НИКОЛ ГЕОРГИЕВА, ДЖЕЙЛАН КАРАДАЙЪ, ИВАНА БОЧЕВА, ВИКТОРИЯ ВЕЛИЧКОВА, ЛИЛЯНА ДИМИТРИЕВА, НИКОЛАЙ ХРИСТОВ, АНДРЕА ДИМИТРОВА, ДЕЯН МИЛКОВ, БОРЯНА ИЛИЕВА, ВИКТОРИЯ ВИТЛЕЕМОВА

трейлър на филма можете да гледате тук

 

 

 

(25.03.2017)

ЕДНА ГОДИНА КАМЕРЕН ТЕАТЪР ВЕДНА

На 27 март ще отбележим 1 година от съществуването на Камерен театър ВЕДНА с първата постановка за сезона на МАГАРЕШКАТА КОЖА. На този ден се отбелязва Международния ден на театъра, което е още един прекрасен повод за празник.

 

(01.04.2017)

ГЛАСОВЕТЕ ОТ ЧИТАНКАТА

Децата и младежите от театрална школа ВЕДНА четат произведенията от новите учебници за втори и четвърти клас на издателствата АНУБИС и БУЛВЕСТ.

Щастливи сме да отбележим, че от тази есен децата от цяла България ще изучават произведенията от Читанката с гласовете на прекрасните деца от театрална школа ВЕДНА. Премиерата на учебниците ще бъде около 24 май.

(снимки от връчването на грамотите на участниците в дублажа вижте тук)

 

(21.03.2017)

В КАДЪР... ТВОРЕЦА

Документалната поредица на БНТ1 "В кадър" представя филма на Ралица Димитрова - разказ за вярата в самородния талант на Иван, Хасан и другите. Главната героиня в този филм е Вяра Границка, директор на Дневен център БЛАГОВЕЩЕНИЕ, великолепен художник и педагог и наш много добър приятел. Част от филма беше заснета в Камерен театър ВЕДНА с участието на Красимира Методиева

 

видеото можете да гледате тук

 

(28.12.2016)

ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ НА ИЗПИТАНИЕ 2

Отнасяме ли се еднакво към добре облечените деца и тези, на които им личи, че са по-бедни?
 

Предразсъдъци на изпитание! Експеримент на NOVA имаше за цел да провери отнасяме ли се еднакво към добре облечените деца и тези, на които им личи, че са по-бедните.

В експеримента участва 11-годишната Ана-Мария, която играе в театрална школа ВЕДНА.

видеото можете да гледате тук

 

(27.12.2016)

ПРЕДРАЗСЪДЪЦИ НА ИЗПИТАНИЕ 2

 Как реагираха хората - със съпричастност или безразличие?

Само дете бе оставено в студа. Целта е да се установи дали помагат хората на дете в беда, независимо как изглежда то. В експеримента участва 10-годишният Юлиан Райнов от театрална школа "Ведна". Видеото бе заснето на спирка пред НДК и пред Съдебната палата при минусови температури. 

видеото можете да гледате тук

 

 

 

(11.09.2016)

DREAMUP - ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ИЗКУСТВО

От сезон 2016/ 2017 година Фондация ВЕДНА се включи в проекта DREAMUP Обучение чрез изкуство. Програмата е с продължителност 3 години и цели да насърчава и развива индивидуалния талант на всяко дете. Целта на програмата е да позволи на децата, чрез занимания по различни творчески дейности, да се научат да се изразяват свободно, като по този начин ще разширяват своето познание за себе си и околните.

   

НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2016

 

ТЕАТРАЛЕН МАРАТОН В ДОМ НА КУЛТУРАТА "СРЕДЕЦ"

ПРОГРАМА НА ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА НА ТЕАТРАЛНА ШКОЛА ВЕДНА:

19.11.2016 от 12:00 часа ЦАР ДРОЗДОБРАД по Братя Грим, сценична адаптация: Красимира Методиева, постановка Милена Мавродинова и Красимира Методиева, музика Андрей Дреников. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 3 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

 

19.11.2016 от 19 часа ФРАНКЕНЩАЙН (ПРЕМИЕРА) по Мери Шели, сценична адаптация: Павел Миланов, постановка Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 4 лв. за ученици и студенти и 6 лв. за възрастни.

20.11.2016 от 11 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА (ПРЕМИЕРА) по Шарл Перо. сценична адаптация и постановка: Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 3 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

20.11.2016 от 16 часа МАГАРЕШКАТА КОЖА (ПРЕМИЕРА) по Шарл Перо. сценична адаптация и постановка: Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 3 лв. за деца и 4 лв. за възрастни.

20.11.2016 от 19 часа ФРАНКЕНЩАЙН (ПРЕМИЕРА) по Мери Шели, сценична адаптация: Павел Миланов, постановка Красимира Методиева. Спектакъл на театрална школа ВЕДНА. Цена на билетите 4 лв. за ученици и студенти и 6 лв. за възрастни.

 

 

  НОВИНИ АРХИВ 2009 - 2016 година