НОВОСТИ

ПРИЕМ СЕЗОН 2016 / 2017 година

Записването и прослушването на децата и младежите, които искат да станат част от театрална школа ВЕДНА ще започне на 8 септември 2016 г. Кастингите ще се проведат на 10 и 11 септември от 16 до 20 часа. За участие в прослушването е необходимо:

– да се обадите на телефони 0896 505 946; 0877 505 946 или да пишете на e-mail: vedna@abv.bg и да запазите ден и час за прослушването;

– кандидатите трябва да подготвят по свой избор стихотворение, басня, монолог или приказка (само един от посочените материали), които да изпълнят по време на прослушването

– да сте попълнили, разпечатали и подписали ЖЕЛАНИЕ (така сме нарекли нашия документ) за постъпване в школата. Можете да го изтеглите от тук .

– да не сте забравили доброто настроение и вдъхновение…

Записалите се до 15 септември ще ползват преференциална цена за курсовете по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО в размер на 80 лв. на месец (каквато е и за участниците от предишните години).

Допълнителен прием ще се проведе на 18 септември (четвъртък) от 18 часа, но записалите се участници след 15 септември няма да могат да се ползват с преференциалната цена за курсовете и месечната такса ще бъде в размер на 90 лв.

Кастинтите ще се проведат на сцената на Камерен театър ВЕДНА, София, ул. Бузлуджа 20 (до Петте кьошета)

С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМЕ НАШИТЕ НОВИ МАЛКИ И ПО-ГОЛЕМИ АРТИСТИ И ИМ ЖЕЛАЕМ УСПЕХ!


 

НА ДОБЪР ЧАС НА ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ!

На 15 септември 2016 г. училищния звънец ще бие за първи път за нашите прекрасни първокласнички Лили, Ния, Ивон и Габи. Най-добрите ни пожелания за първия учебен ден, момичета! Нека училището се превърне за вас в любимото място за нови знания, големи забавления, верни приятелства…


КУРС ПО ИСТОРИЯ НА ИЗКУСТВОТО

От сезон 2016 / 2017 година всички репетиции на децата и младежите от театрална школа ВЕДНА ще започват с Курс по ИСТОРИЯ НА ИЗКУСТВОТО като ще фокусираме вниманието върху театралното изкуство. Курсът ще има както теоретична част – мултимедийна презентация и лекции, така и практическа – младите актьори и актриси ще разиграват откъси от емблематични за история на театъра произведения в духа и стилистиката на епохата.

Ето и примерната програма на КУРСА ПО ИСТОРИЯ НА ИЗКУСТВОТО:

– октомври 2016 г. ИЗКУСТВО НА ДРЕВНА ГЪРЦИЯ И ДРЕВЕН РИМ

– ноември 2016 г. СРЕДНОВЕКОВНО ИЗКУСТВО

– декември 2016 г. – ЕВРОПЕЙСКИ РЕНЕСАНС

– януари 2017 г. – УИЛЯМ ШЕКСПИР

– февруари 2017 – КЛАСИЦИЗЪМ

– март 2017 г. – ПРОСВЕЩЕНИЕ

– април 2017 г. – СИСТЕМАТА НА СТАНИСЛАВСКИ

– май 2017 г. – ТЕАТЪРЪТ НА ХХ ВЕК


ПЪРВИ РЕПЕТИЦИИ ЗА СЕЗОН 2016 / 2017 година

Първите репетиции за курсовете по актьорско майсторство на театрална школа ВЕДНА  ще започнат по следния график:

1-3 клас – 17 септември (събота) от 12 часа

4-7 клас – 18 септември (неделя) от 12 часа (ще се съберем всички, по-късно тази група ще разделим на две групи)

над 13 години – 17 септември (събота)  от 17 часа

Курсовете на децата от предучилищната група ще започнат след 1 октомври.

Заниманията с групата на възрастните ще започнат също след 1 октомври.

Нямам търпение да се видим отново,

Ваша Краси


Нашият филм ИМПРЕСИЯ В СИНЬО се радва на добър успех в Youtube. Ако ви харесват нашите филми, подкрепете ни с лайкове и коментари!

Средно по хиляда човека на месец гледат ИМПРЕСИЯ В СИНЬО и това за нас е добър знак, че нашето произведение набира популярност. Надяваме се и бъдещите ни филми с работни заглавия МНИМИЯТ ПУШАЧ, НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО И ВЪЛШЕБНИЯ МОЛИВ да станат интересни и гледаеми. В момента работим усилено по монтажа и се надяваме през есента да можем да ги завършим.


ВЪЗОБНОВЯВАМЕ КУРСОВЕТЕ ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ВЪЗРАСТНИ

От сезон 2016 / 2017 година ще възобновим курсовете по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ВЪЗРАСТНИ. Зачестиха обажданията от хора, които вече не са в ученическа възраст, но които имат голямото желание да играят хей така любителски, за настроение, от любов към театъра, за самоусъвършенстване и ние от театрална школа ВЕДНА решихме отново да направим група за възрастни. Няколко сезона групата на актьорите над 18 години се радваше на добър успех, а последното представление на тези ентусиасти беше СРЕЩИ В СРЯДА по Валентин Красногоров под режисурата на Ралица Ковачева – Бежан на сцената на театър ВЪЗРАЖДАНЕ през юни 2012 г.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

За родителите на деца от театрална школа ВЕДНА курсовете ще бъдат с 50% намаление.


Нашият ученик ДЕНИС ШУТОВ заминава през септември във Великобритания, където е приет да учи АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР. В университета в град Ковънтри са студенти много български младежи и девойки, а в програмата на PERFORMING ARTS се набляга както на актьорското майсторство и сценичното поведение, така и на мениджърските умения. НА ДОБЪР ЧАС, ДЕНИС! Желаем ти много успехи! Сбъдни мечтите си, момче, ти го заслужаваш!


30 юли 2016 г.

ПО СЛЕДИТЕ НА ВАЗОВ – спектакъл на театрална школа ВЕДНА

по покана на гр. Плачковци за празника на града

 

На 29 юли 2016 г. от 18 часа на сцената на Народно читалище „Пробуда 1924“, гр. Плачковци се състоя премиерата на нашия спектакъл ПО СТЪПКИТЕ НА ВАЗОВ. Представлението, в което включихме едни от най-обичаните стихове на Вазов и откъси от неговите „Чичовци“ и „Службогонци“ бе специално направено за празника на града. Гост актьор беше обичаният и печелил множество награди от прегледи на художествената самодейност Христо Славчев, познат на любителите на театъра в Трявна и Плачковци с много добри свои изяви.

ПО СЛЕДИТЕ НА ВАЗОВ

сценична адаптация и постановка – КРАСИМИРА МЕТОДИЕВА

участват: Преслава Трайкова, Моника Андонова, Анна – Мария Стоичкова, Джейлан Карадайъ, Михаела Старокина, Момчил Христов, Павел Миланов, Денис Шутов, Катрин Лалова, Ани Петрова, Виктория Величкова, Христо Славчев и др.

Снимки от спектакъла можете да видите тук

Видеозапис от спектакъла можете да видите тук


15 юли 2016 г.

ПЪРВИ СТЪПКИ В ДУБЛАЖА

Талантливият наш млад актьор Симон Менендес вече повече от година е сред дублиращите филми деца в АЛЕКСАНДРА АУДИО. Характерния му леко дрезгав глас звучи в няколко детски серияла и специалистите в областта на филмовия и телевизионен дублаж казват, че с малкия актьор се работи прекрасно. След проведен кастинг отново за същото звукозаписно студио, нашата ученичка Сияна Люцканова, също озвучава обичан детски филм. От АЛЕКСАНДРА АУДИО обещават през есента да направят още кастинги за дублиращи деца и се надяваме нашите добре говорещи и възпитани към отговорност към актьорската професия деца да се представят добре.


10 юли 2016 г.

МИРА ВЛАДИМИРОВА – БАКАЛАВЪР ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Ето и първият от нашите студийци, който завърши бакалавърска степен АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО във Великобритания. ЧЕСТИТО! Мира Владимирова беше част от театрална школа ВЕДНА повече от три години, след това учи в Университета Queen Mary (Лондон), а сега в Лондон заедно със свои съмишленици и приятели е сред създателите на Theatre Counterpoint.

Следим с огромен интерес успехите на Мира и й желаем много късмет и вдъхновение!


2 юли 2016 г.

МОРСКА КИНО ВАКАНЦИЯ 2016

В началото на юли 2016 г. се проведе вече традиционната морска кино – ваканция за децата и младежите от театрална школа ВЕДНА. Локацията отново беше любимия ни Ахтопол, а филмите, които заснехме бяха… три.

МИСТЕРИОЗНИЯТ ПУШАЧ по текстове, режисура и операторско майсторство на Игнат Игнатов се фокусира върху темата за личното пространство и предразсъдъците, които са ни обсебили. Филмът обеща да изненада с оригинални хрумки във визията и изказа.

НЕ КАЗВАЙ НА НИКОГО по текстове, режисура и операторско майсторство на Павел Миланов ще бъде криминален филм за изгубените ценности на обърканото поколение на младите хора днес.

ВЪЛШЕБНИЯТ МОЛИВ по текстове и режисура на Красимира Методиева ще се опита, чрез една приказна история, да покаже как добрите желания могат да се сбъднат и хората могат да бъдат по-добри, стига истински да го пожелаят.

По предварителни прогнози, премиерите на филмите се очакват през есента на 2016 г.

Снимки от нашето морски приключение можете да видите в нашата страница във фейсбук. Албум 1, Албум 2 и Албум 3


12 юни 2016 г.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА ФОНДАЦИЯ „ВЕДНА“ И ПРИЯТЕЛИ

за събиране на дрешки, книжки, играчки и др. за децата от Дома за сираци в село Дрен

С последното за сезона представление на СЕМЕЙСТВО АДАМС на децата от театрална школа ВЕДНА завършихме и организираната повече от месец преди това Благотворителна инициатива за събиране на дрехи, играчки, книги и др. за сираците от село Дрен. Парични средства за заплащане на автобуса с децата от селото до София и обратно бяха събрани, благодарение на даренията на Светла Нешовска, Лидия Иличовска и Анета Христова. В организацията на събитието много активно се включи Юлия Стоичкова, член на УС на Фондация ВЕДНА, благодарение на която, освен много дрехи и играчки, осигури и пици от Пицария Италия.

Почти всички деца и младежи от театрална школа ВЕДНА донесоха за децата в неравностойно положение подаръци и нашия малък театър се оказа тесен за многото торби. Благодарим на всички дарители, които намериха време да дойдат и донесат своите подаръци, на тези, които пращаха с куриер, на всички, които помагаха с организацията… Показахме, че като сме обединени можем да постигнем много!  Обещаваме, че тази среща се повтори и потрети! Нека бъдем по-добри!

Снимки от събитието можете да видите тук


12 юни 2016 г.

ВТОРА НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА РОЛЯ за младата актриса от Театрална школа ВЕДНА Ани Петрова

Щастливи сме да споделим с вас радостта си, че нашата Ани Петрова получи втора награда за женска роля за интерпретацията на Ода Мей от спектакъла ОЩЕ СЪМ ТУК. Спектакълът се игра по време на Първото издание на Фестивала за детско – юношески театър ПИНОКИО, организиран от Дом на културата „Красно село“

Честито на прекрасната Ани! Благодарим и на препълнената зала! 

Запис от спектакъла във фестивалното ни участие можете да гледате тук


още НОВИНИ вижте в пълната версия на сайта на театрална школа ВЕДНА