ИЗДАТЕЛСТВО

От месец май 2014 г. фондация ВЕДНА е регистрирано издателство.

Наименование и ISBN на издателството: Фондация ВЕДНА 978 – 619 – 90236

 

Пъindex.2рвото ни издание е ИЛКОВА ТЕАТЪР – 25 сезона на сцената, което излезе от печатница в средата на октомври 2014 г.

 

През 1989г. Катерина Илкова и Стефка Йорданова слагат началото на нова кукленотеатрална трупа, която още няма име, но притежава амбицията да остане вярна на кукленото изкуство за деца. Първата премиера е на моноспектакъла “Вълнена приказка” сега „Приказка от прежда. През годините съставът на трупата е динамичен, но Катерина Илкова остава да брани първоначално заложените естетически намерения. Така трупата става популярна като “Илкова театър”. Невероятно, но днес празнуваме 25 сезона активно, ежедневно отстояване принципите на кукления театър за деца.
Събитието ще се състои на 11.10.2014 г. (събота) от 18.30 ч. в Учебен куклен театър НАТФИЗ, ул. „Стефан Караджа” 20, ет. 2.
Първоначално ще бъде представен спектакълът „Приказка от прежда”, а след това ще продължим с поздравления от наши и чуждестранни гости.
Заповядайте!

През месец март 2015 г. излезе от печат първата книга с пиеси на Фондация ВЕДНА. Щастливи сме да ви deset pr - oblojkaпредставим

ДЕСЕТ ПРИКАЗКИ ЗА СЦЕНА на Венцислав Асенов

Очаквайте скоро книгата на щандовете на книжарниците!

На добър час, Венци! Книгата е прекрасна! Илюстратор е Кирил Буховски, а за брилянтното отпечатване благодарим на печатница „Агенция Дейта“.

ДЕСЕТ ПРИКАЗКИ ЗА СЦЕНА на Венцислав Асенов съдържа и диск с 40 песни от пиесите, дело на композитора Павел Васев.

ДЕСЕТ ПРИКАЗКИ ЗА СЦЕНА на Венцислав Асенов съдържа приказките:

ПЕПЕЛЯШКА

МАЛКИЯТ МУК

БЕЗТЕГЛОВНАТА ПРИНЦЕСА

ОБУВКИ ЗА ЩАСТИЕ

БРЕМЕНСКИТЕ МУЗИКАНТИ

ПРИНЦ ВСЕЗНАЙ

КАРЛСОН

СПЯЩАТА КРАСАВИЦА

ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА ПИНОКИО

 Изданието спечели конкурс на Министерство на културата.